Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Vederlag

Written: 20. august 2018

Hvad er et vederlag?

En virksomhed kan vælge at betale i form af vederlag til enten en anden virksomhed eller til en person. Disse vederlag vil oftest være i form af et pengebeløb, men kan også være varer, aktier, obligationer eller ydelser.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Hvem benytter sig af vederlag?

Både plejefamilier og politikere ses som eksempler der bliver betalt med vederlag. Plejefamilier kan få alt mellem cirka 4.000 og 38.000 kroner pr. barn. Dette tal bliver fastsat af kommunen og bliver vurderet ud fra en række krav. Blandt andet hvor stort et behov plejebarnet har og om barnet lider af nogle psykiske eller fysiske sygdomme.

En ansat kan også blive betalt med vederlag af virksomheden som kan fungere som et supplement til lønnen. Her kan der være tale om personalegoder som kan være en performancebonus eller aktieoptioner.

Skal der betales skat af vederlag?

Ja. Da vederlag er en skattepligtig ydelse, skal der betales skat af denne. Dette gælder både om vederlaget ses som en løn eller som et supplement til lønnen.

Hvordan fastlægges vederlaget?

Ved en plejefamilie fastlægges vederlaget under en række forskellige faktorer. Blandt andet vurderes vederlaget størrelse ud fra plejebarnets behov for støtte af plejefamilien. Udover dette stiller kommunen også en række krav til plejefamilien, og disse kan også være med til at vurdere størrelsen af vederlaget. Samtidig spiller det en rolle, at du som plejeforælder kan varetage et fuldtidsjob ved siden af, eller om plejebarnet har behov for hjælp i flere timer.

Kommunen vil årligt vurdere vederlaget størrelse alt efter en række faktorer. Denne vurdering som kommunen laver, vil være med til at ændre vederlaget størrelse år efter år.

Udover vederlaget vil kommunen også dække omkostninger der omfatter plejebarnets kost og logi, tøj, lommepenge, gaver, fritidsinteresser og udover disse vil der være mulighed for at få kørselsgodtgørelse i alle former for transport som har til formål at støtte plejebarnet og dets behov.