Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed

Kviklån

Ansøg nemt online

Hurtig udbetaling

De bedste lån ét sted

Vi har udvalgt de 3 billigste, så du skal blot ansøge
Skjul filtre
:  
:  

Bliv klogere på kviklån

Der er rigtig mange årsager til at tage et kviklån, men der er desværre også rigtig mange forskellige lån tilgængelige på markedet. Nu står der ’desværre’, og mange muligheder er i bund og grund en fordel, men det kan gøre det svært at finde det absolut bedste lån – specielt hvis man ikke ved, hvad man skal holde øje med. Derfor er det en særdeles god idé at lave grundig research på emnet. Der er ikke noget værre end at sidde fast i et lån, der ikke passer til de behov, du har. Det kan være vanskeligt at undgå sådan en situation, hvis ikke man har styr på grundstenene i online kviklån. Så hvis du søger mere viden og gode råd til kviklån, så er du kommet til det rette sted. Herunder kan du læse meget mere om, hvad et kviklån indebærer, samt hvilke fordele og ulemper der er forbundet med det. Du kan endvidere blive klogere på eventuelle krav, gode overvejelser og punktlige råd, der er til at forstå. Giv dig selv den bedst mulige låneoplevelse, og find ud af hvordan Monni.dk kan hjælpe dig frem til det kviklån, der passer bedst til dit forbrugsbehov.

Fordele ved et kviklån som studerende

Der er mange fordele ved at tage et kviklån som studerende. Du har måske ikke meget luft i din økonomi, så det kan være utroligt fordelagtigt at optage et billigt lån, hvis du pludselig har uforudsete udgifter, som du ikke har plads til i budgettet. Så er du en af dem, der ikke har tid til et studiejob, eller blot har brug for lidt ekstra kapital nu og her, så kan du overveje, om et lån er det rigtige for dig. Der er selvfølgelig konsekvenser ved at optage et lån, men med det rigtige af slagsen og økonomisk ansvarlighed, så bidrager det kun positivt til din privatøkonomi.
Læs mere om lån til studerende her.

Hvad er et kviklån?

Navnet antyder et lån, der er hurtigt – og det er også tilfældet. Kviklån er kendt for at være en låneløsning, der giver dig hurtige penge til, hvad end du måtte have i tankerne. Det tager ingen tid at ansøge om et kviklån online, og typisk har du pengene hurtigt herefter. Kviklån er en låneform, der ikke kræver, at du som låner stiller sikkerhed. Det har du måske oplevet i en bank, hvor banken gerne vil have, at man kan fremvise sikkerhed i form at enten hus, bil el.lign. Online kviklån kræver netop ikke dette, så det er muligt for næsten alle at låne penge hurtigt. Et kviklån har ofte en kort løbetid, og du ved fra start, hvor meget det kommer til at koste dig i sidste ende. Det hjælper vi dig nemlig med at gennemskue hos Monni.dk. Det er i alles interesse at være gældfri så hurtig som muligt, og det er nemt at planlægge med et kortsigtet lån.

Kviklån kort fortalt

• Ansøgningsprocessen er nem og hurtig.
• Alt foregår online.
• Du har pengene på din konto efter få dage.
• Du skal ikke stille sikkerhed
• Et kviklån har kort løbetid.
• Overblik over de samlede endelige omkostninger.

Kviklån er steget i popularitet i de seneste år. Mange mennesker klarer finanser, sociale relationer og underholdning via internettet, og nu er lån også en integreret del af det store vide internet. Der er mange, der ser fordele i, at udbyderne ikke sætter de store spørgsmålstegn ved, hvad pengene skal bruges til. Et online kviklån tager også betydeligt kortere tid, end hvis man skulle møde op i banken og gøre rede for sin økonomi – blot for at låne til mindre forbrugsgoder. Det er nemt at låne til den nye tablet, den fede skitur eller den energivenlige vaskemaskine med ét par klik med musen hjemme i stuen.

Hvilke typer af kviklån er der?

Et kviklån er en betegnelse, der dækker over en række forskellige andre lånetyper. Det er utroligt vigtigt, at du vælger et lån, der hænger sammen med din økonomiske situation – både nu og i fremtiden. Der findes hovedsageligt tre typer af kviklån, som mange danskere benytter sig af – forbrugsrelaterede lån, SMS-lån og mikro-lån:

Forbrugslån som kviklån

Du er sikkert stødt på betegnelsen ’forbrugslån’ før. Der er mange udbydere, der reklamerer med forbrugslån til alt fra ’lån til kørekort’ til ’lån til renovering’. Forbrugslån som kviklån har typisk en længere løbetid end mikro-lån og SMS-lån, hvilket vil sige, at du betaler af på lånet i månedlige rater. Det er i denne type lån, at du underskriver en låneaftale med dit NemID og afdrager over en given periode. Det er oftest mellem 12 og 72 måneder – alt efter lånets type. Selvom renten typisk er lavere ved disse lån, så skal du huske på, at du betaler renter og gebyrer i hele afbetalingsperioden, hvilket kan betyde, at et kviklån som forbrugslån bliver dyrere end lån med en kortere løbetid.

Minilån og SMS-lån

Mikro-lån og SMS-lån andvendes i højere grad, når det virkelig skal være nemt og hurtigt. Løbetiden for disse lån er typisk meget kort, og derfor skal du være forberedt på at skulle tilbagebetale det fulde beløb på én gang, et par uger til en måned efter låneoptagelsen. SMS-lån og minilån er ofte mindre beløb.

Tilbagebetalingsperioden er utrolig vigtig, når det kommer til lån, og du skal derfor have gjort op med dig selv, hvilken lånetype der passer dig bedst. Det afhænger meget af, hvad lånet skal bruges til, og hvordan dit budget ser ud i den nærmeste fremtid.

Hvilke krav er der til et kviklån?

Det er ingen hemmelighed, at der er nogle krav til, hvornår man kan låne penge online, og det samme gælder ved kviklån. Ansøgningsprocessen hos mange udbydere er yderst simpel, og det kræver blot nogle få personlige informationer, som du taster ind i formularen. Herfra bliver det hele klaret automatisk. Der er dog nogle specifikke krav, som du skal opfylde for at kunne blive taget i betragtning til at optage et kviklån., og kravene kan variere alt efter udbyder og lånetype. Tjek derfor altid op på dette på de hjemmesider, som du overvejer at låne fra.

Kan jeg optage et kviklån?

• Er du myndig og fyldt 18 år?
• Har du en fast indtægt?
• Er du i besiddelse af NemID? Du underskriver låneaftalen og bekræfter din identitet med NemID.
• Er du registreret i. Er dette tilfældet kan det skade dine lånechancer.

Det er altid bedst at have en stabil indkomst, hvis man ønsker at optage et kviklån. Du forbedrer nemlig dine chancer for at blive godkendt til et lån, hvis udbyderne vurderer, at du sagtens kan tilbagebetale lånet. Det giver dig flere lånemuligheder og so regel også bedre vilkår. Det er netop også derfor, at du ofte vil blive afvist, hvis du står i RKI eller Debitor Registret. Hvis du førhen har haft svært ved at betale din gæld af, så kan det være, at låneudbyderne vælger ikke at låne dig penge.

De fleste er efterhånden vant til at bruge NemID til at logge ind eller bekræfte ens identitet online, og det samme gælder når man skal ansøge om et kviklån. Når vil låne penge online, bruger du nemlig dit NemID til at bekræfte, hvem du er. Det er for at yde størst mulig sikkerhed for dig såvel som kreditor.

Som det sidste skal du være opmærksom på aldersgrænsen. Basiskravet for nogle lån er blot, at låneren er myndig, men det er ikke alle steder, at 18 år er gammel nok. Derfor bør du altid tjekke hos den respektive lånudbyder. Der er mange helt unge, der har begrænsede indkomster, så det kan påvirke udbuddet af lån. Det samme gør sig gældende for gruppen 20 – 25 år, hvor der kan være begrænsede muligheder på grund af en aldersrestriktiv kreditpolitik.

Inden lånet bør du sikre:

• At du ved hvilke krav der stilles.
• At du har styr på gammel gæld.
• At du har adgang til dit NemID.
• At du ikke står i RKI.

Sådan optager du et kviklån

Ansøgningsprocessen for kviklån er uhyre simpel. Der er ikke ret mange komplikationer ved det, og de fleste låneudbydere har en nem og overskuelig ansøgningsformular, der guider låneren sikkert og problemfrit gennem processen. Ansøgningsskemaet er den nemme del af lånet. Der bør bruges langt mere tid på at finde det rigtige lån, og det er svært for mange. Heldigvis har vi her hos Monni.dk specialiseret os i, at hjælpe dig med at sammenligne lån og finde det helt rigtige lån til dine behov.

Ansøgningsprocessen step by step

1. Find en låneudbyder, der tilbyder et passende kviklån til dig – gerne med gode vilkår og en lav ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent)
2. Efter at have tjekket din økonomi grundigt, ansøger du om lånet online på udbyderens hjemmeside via deres formular.
3. Du får svar på ansøgningen efter kort tid. Herefter underskriver du med Nem-ID eller SMS-kode.
4. Pengene er klar på kontoen efter en til to arbejdsdage.

Der er, som beskrevet, ikke mange trin, der adskiller dig og dit næste lån fra hinanden. Det skal dog nævnes, at der kan være forskellige svartider hos låneudbyderne, men der går typisk mellem 1 og 15 minutter til du får svar på ansøgningen. Du får dog ikke pengene udbetalt med det samme, når du er blevet godkendt til et kviklån af udbyderen, og det er der en grund til. Der er regler, der øger forbrugerbeskyttelsen på online lån, som har en løbetid på under 3 måneder. Disse regler gør, at der er indført en obligatorisk tænkepause på 48 timer, når låneudbyder afgiver et tilbud. Reglen er til for at forhindre impulsive lån, som låner ikke kan betale tilbage.

9 Gode råd til kviklån

Selvom ansøgningsprocessen er nem, så er der stadig mange ting, du skal have til at spille sammen med din økonomi. Det værste du kan gøre er at optage et lån, som du ikke kan betale tilbage. Det er en stensikker vej til en økonomisk ustabil fremtid med rykkere og høje gebyrer. For at klæde dig bedst muligt på, har vi derfor sammensat en liste over gode råd om kviklån, så du ikke ender med et dyrt og forkert lån. Du kan også læse om, hvilke overvejelser, der er gode at gøre sig, inden man træffer et definitivt valg.

1. Spørg altid dig selv, om du behøver lånet
Det er tit en god idé lige at sove på sagen – også selvom du har 48 timers tænkepause, inden du siger ja. Det er noget, som du med fordel kan gøre, allerede inden du finder det bedste lån. Er det nemmere at spare op i stedet, så du ikke skal betale renter og gebyrer bagefter? Er det nødvendigt at låne lige præcis nu, eller kan det vente? Det er vigtigt at gøre sig disse overvejelser, da det selvfølgelig ikke er uden betydning, hvad du skal bruge lånet til. Du kan bedre undvære et nyt TV, end du kan undvære at få bilen repareret, så du kan komme på arbejde. Tænk dig grundigt om.

2. Undersøg vilkårene
Der er altid specielle vilkår forbundet med et online lån og det gælder også for kviklån. Derfor skal du altid være opmærksom på disse. Specielle vilkår kan være gebyrer og andre skjulte omkostninger, som ikke fremgår af lånebeskrivelsen ved første øjekast. Et lån med en lav rente kan se attraktivt ud, men det kan hurtigt blive dyrere i løbet af tilbagebetalingsperioden, hvis man har overset nogle omkostninger. Hold derfor et vågent øje med de samlede årlige omkostninger i procent, som du kan læse mere om under punkt 6.

3. Find en passende rente
De mange lån giver anledning til forskellighed, og der er mange låneudbydere, der konkurrerer om kunderne. Derfor kan du roligt tage dig tid til at kigge efter en god rente. Du skal aldrig tage det første lån, du ser, men derimod bruge lidt tid på at sammenligne lån på tværs af udbyderne. Du opdager hurtigt, at der sagtens kan være stor forskel på den rente, du ender med at betale i sidste ende.

4. Husk din fortrydelsesret
Der er ikke mange, der ved, at man har 14 dages fortrydelsesret på kviklån og forbrugslån. Hav derfor altid i dette i tankerne, hvis du pludselig kommer i tvivl, men du allerede har accepteret lånet. Undersøg dog altid de pågældende vilkår ved den udbyder, du optager lånet hos. På den måde er du helt sikker på dine rettigheder og lånebetingelser.

5. Læg dit fremtidige budget på forhånd
Der er alt for mange, der springer ud i et lån uden at tænke på det fremtidige budget. At lægge budget for tilbagebetalingsperioden, er en af de vigtigste forberedelser man kan gøre, inden man optager et lån. Det er noget nemmere at holde styr på indkomster og udgifter, hvis det hele er overskueligt og planlagt på forhånd. Så ved du altid, hvilke midler du har til rådighed, efter alt er betalt, og undgår derved minus på kontoen og at betale lånet tilbage for sent. Planlægning af budgettet er den sikreste vej til at vide, om du overhovedet har råd til lånet.

6. Find de samlede årlige omkostninger
De årlige omkostninger i procent – også kaldet ÅOP – er det absolut bedste redskab, når du skal finde ud af, hvor dyrt et lån egentlig er. Det er lovpligtigt for låneudbydere i Danmark at oplyse dette, så det er muligt for kunden at kunne danne sig det fulde overblik over lånet. ÅOP tager alle udgifter, der er forbundet med lånet i betragtning. Alle omkostninger fra oprettelsen og under lånets løbetid er medregnet til ét procenttal. Der tages også hensyn til specielle gebyrer, samt hvornår renter og afdrag m.m. skal betales. Et lån kan godt have en lav rente, men i sidste ende blive dyrt på grund af skjulte omkostninger. Det er her, det kan være hjælpsomt at kigge på ÅOP.

7. Tilbagebetalingsperioden skal passe til din økonomi
Det kan være vanskeligt at finde den tilbagebetalingsperiode, der passer til netop din økonomi. Det hænger nemlig både sammen med lånebeløbets størrelse og anvendelse, og din finansielle situation. De fleste kviklån afbetales over en relativ kort periode, og nogle gange skal beløbet betales tilbage indenfor 2 – 6 uger. Men der er også kviklån, der tilbyder en længere afbetalingsperiode. Så hvilken type skal du vælge? Og hvad er fordelene og ulemperne? En længere løbetid kan virke som den billigste løsning, når man kigger på de månedlige omkostninger, der er forbundet med lånet. Det er fordi, at det lånte beløb spredes ud over en længere afbetalingsperiode. Men her er det vigtigt at huske, at det ikke kun er lånet, som man betaler tilbage over en længere periode, man betaler også gebyrer og renter i længere tid. Derfor kan et lån med en lang løbetid hurtigt blive dyrere end et lån med en kortere afbetalingsperiode. Det har derimod den fordel, at det er nemmere at afbetale hver måned, hvis man har en lav eller varieret indkomst. Lån med en kort afbetalingsperiode er lige modsat. Der er et større afdrag hver måned, men det kan være billigere på den lange bane, fordi du ikke betaler renter og gebyrer i lige så lang tid.

8. Lån eventuelt kun til en lille del af udgiften
Det er ikke altid nødvendigt at låne til hele beløbet. Det første, som mange gør, når de for eksempel skal låne penge til et nyt TV, er at tjekke prisen på fjernsynet og derefter låne det tilsvarende beløb. For at undgå at låne mere end nødvendigt, kan det være en idé at planlægge lidt i forvejen. Måske får du snart løn og har mulighed for at sætte noget til side? Kan du vente med at købe TV’et til om et par måneder? Forsøg altid at kigge på dine finanser, så du får slået fast, hvad du egentlig har til rådighed af dine egne penge. Hvem ved – måske har du kun behov for at låne en mindre del af det samlede beløb?

9. Sammenlign altid forskellige lån på markedet
Som tidligere nævnt er det ikke altid fordelagtigt at gå med det første lån, man finder. Efter at have læst disse 9 gode råd om kviklån har du fået nogle redskaber til at kunne danne dig et overblik over mulighederne. Brug derfor lidt af din tid på at finde forskellige låneudbydere, som du synes lever op til dine krav og sammenlign, hvad de har at tilbyde. Her kan du fx se på ÅOP, for at adskille de gode lån fra de mindre gode. Endvidere kan du også få hjælp hos Monni.dk. Vi har specialiseret os i at sammenligne lån, og hjælper dig med at finde et tilpasset lån til dit unikke behov. Gå til vores lånesammenligner »

Risici ved det dårlige lån – tænk dig om

Der er mange risici forbundet med kviklån, hvis man ikke laver sit forarbejde godt nok. Det kan ofte virke alt for nemt at ansøge om et lån, og det er ikke alle, der får tænkt sig grundigt nok om. Det kan betyde at de havner i stor gæld, og ultimativt bliver skrevet op i RKI. Det er derfor en god ide at være bekendt med de risici der er, så man ikke ender dårligere stillet end man var inden lånet. Derfor har vi samlet en lille liste over det, som du skal være ekstra påpasselig med, når det kommer til online kviklån.

1. Undgå at optage lån for at indfri anden gæld
Der er mange gode grunde til at optage et online kviklån, men undgå så vidt muligt at benytte kviklån til at indfri anden gæld, selvom det kan virke som en god idé i øjeblikket. Det er aldrig en god løsning at stifte mere gæld for at afbetale på et gammelt lån. Det ender ofte med, at du kommer ud i større økonomiske problemer end før. I stedet bør du søge professionel rådgivning for at komme din gæld til livs. Undtagelsen til denne regel er et samlelån, hvor du optager et lån med en fordelagtig rente, for at kunne betale flere dyrere lån ud. Dermed kan du få større overblik over din økonomi og nedsætte omkostningerne ved dine lån.

2. Pas på med at hæfte dig for længe
Det kan være en god idé at vælge et lån med en længere løbetid, men hvis du har mulighed for det, så prøv at undgå at hæfte dig for længe. En længere løbetid kan på den ene side give dig mere økonomisk frihed hver måned, eftersom at afdragene ikke er så store, men du ender ofte med at betale mere i sidste ende, da du også betaler renter og gebyrer igennem hele løbetiden.

3. Vær stensikker på at kunne betale lånet tilbage
Du skal have et godt overblik over din økonomi, inden du optager et kviklån. Hvordan ser din fremtidig indkomst ud? Og har du økonomisk rådighed til at betale lånet tilbage til tiden? Det er ikke sjovt at havne i RKI eller Debitor Registret, så undgå dette ved at være helt sikker på, at du kan overholde betalingsfristerne og afdragsydelserne hver måned.

4. Lad vær med at optage nye lån for ofte
Der er nogle, der konstant optager lån, og det slider hårdt på økonomien. Et kviklån er en særdeles god løsning for dem, der en sjælden gang har brug for et hurtigt og sikkert lån til forbrugsgoder uden at skulle låne penge i banken. Men det kan også være en problemfyldt affære, hvis man har mange materielle ønsker og behov. Lån derfor kun til de ting, som du har akut behov for, og undgå at blive en ’serie-låner’, der hele tiden er i gæld.

Fordele og ulemper ved kviklån

Som med så meget andet her i livet, er der en række fordele og ulemper forbundet med kviklån. Det kan være behjælpeligt, hvis du kender disse, så du ved, hvad du siger ja til. Det er jo som sagt ikke gratis at optage et lån online, og derfor er det altid til gavn, hvis man har et overblik over fordele og ulemper. Vi har her sammensat en overskuelig liste over fordele og ulemper ved kviklån, så du kan blive klogere på, hvordan det hele hænger sammen.

Fordele ved kviklån

• Man får svar efter ganske kort tid
• Der er utallige lånemuligheder online
• Sammenligningsvirksomheder gør det nemt at finde det rigtige lån
• Lån hurtigt penge til forbrugsgoder, uventede regninger eller til mere luft i økonomien

Ulemper ved kviklån

• Det kan være uoverskueligt at finde det rigtige lån
• Du kan aldrig være helt sikker på, hvordan din økonomi er i fremtiden
• Renterne varierer, men de er typisk høje
• Hvis du ikke kan betale tilbage, kan du havne i RKI

Mange af disse ulemper kan du undgå, hvis du laver grundig research og lægger et ordenligt budget. Der er sammenligningshjemmesider, som her hos Monni.dk, der kan hjælpe dig med at adskille de dårlige lån fra de gode, og finde det lån der har den laveste rente og ÅOP. Ved fra starten at lægge et realistisk fremtidigt budget, sikrer du, at du kan betale rettidigt af og ikke ender med en dårligere økonomi end før du tog lånet.

Hjælp! Jeg kan ikke afbetale

Første step er at låne pengene. Andet step er at bruge pengene. Og tredje step er at tilbagebetale pengene. Det er her, at mange kommer til kort. Hjælp, du kan ikke betale. Hvad gør du?
Det er aldrig sjovt at have gæld, men der er heldigvis en række tiltag, som du kan gøre for at blive gældfri hurtigst muligt. Såfremt du stadig har tid inden betalingsfristen, kan det være, at du skal kigge med her, hvor vi har samlet en række løsninger, som måske kan redde din tilbagebetaling på målstregen.

Råd til hurtigt at skaffe penge

1. Drop ferien i år, og brug istedet pengene på at afbetale på lånet
2. Tag et deltidsjob, hvis du har tid – måske endda i weekenden
3. Bor du i et hus med flere rum? Lej eventuelt et værelse ud
4. Overvej at sælge brugt tøj, ubenyttede ting eller måske endda bilen
5. Stram dit budget op – spar penge på mad og andre huslige indkøb

Hvis du har læst denne guide til ende, så har du måske fået en større forståelse for, hvad et kviklån indebærer, hvilke fordele og ulemper der er, og hvordan du skal håndtere dem. Men det er stadig svært for den uerfarne låner at navigere i junglen af online kviklån, med mange udbydere, der alle reklamerer med, at de har det absolut billigste og bedste lån. Her hos Monni.dk kan vi hjælpe dig med at sammenligne alle disse lån på dine vilkår, så du ender med et lån der passer til netop dine behov og din økonomi.

Vi udvælger en række lån

Hos Monni.dk kan du finde det lån, der passer bedst til dine behov, da vi sammenligner forskellige lån på baggrund af dine oplysninger. Det resulterer i, at du bliver præsenteret for en række lånetilbud, som bedst muligt afspejler det, du søger efter.

Det eneste, du skal fortælle os, er:
1. Hvor mange penge ønsker du at låne?
2. Hvor gammel er du?

Det er nemt, hurtigt – og så er det 100 % gratis. Lad bekymringerne ligge og find det lån, der kickstarter dine drømme.

Find et tilpasset kviklån her »