Lån 100.000 kr. udenom banken
De mange online lånemuligheder er et godt alternativ til at låne penge, hvis du ikke kan låne penge i din bank. Der kan være flere grunde til, at du ikke kan låne penge her, da bankerne er meget kritiske med at optage lånere. Bankerne har nogle ting, som de skal undersøge, før de kan tilbyde dig som borger et lån, hvorimod udbyderne af online lån ikke har nær så meget at skulle tage højde for. Udbyderne her er nemlig ikke så optaget af, om du er en dårlig betaler eller ej.
De fleste danskere har forhørt sig først i banken, før de ansøger om et lån online. Specielt når det drejer sig om et højt beløb, er det de fleste, der først henvender sig hos deres bankmand for at se, om der kan findes en løsning her. Danskerne har i forvejen alle deres pengemæssige aktiviteter til at foregå her, hvilket dermed gør det til det oplagte sted at søge hen først og fremmest. Ved landets pengeinstitutter optager du desuden et lån, der inkluderer høj sikkerhed. Det betyder, at du kan låne 100.000 med sikkerhed i friværdien. Denne mulighed har du ikke, hvis du låner penge online. Dog bliver du heller ikke vurderet så kritisk, som du gør i din bank, og det gør det attraktivt for forbrugeren at søge et online lån fremfor at gå i banken.
3 kendte lånetyper
Når man skal låne penge, findes der nogle forskellige lån, som man kan ske at løbe ind i, hvis man sidder og søger efter lån på nettet. Lånene kan tilbagebetales efter forskellige afdragsmetoder. Her kan du ofte selv vælge, hvordan du ønsker at afdrage dit lån både i forhold til renter og løbetiden.
Fastforrentende lån
De fastforrentede lån er ofte det mest fornuftige valg, når man skal vælge at tage et lån. Et fastforrentet lån er det traditionelle huslån, hvor du har en fast rente gennem hele lånets løbetid. Dermed skal lånet heller ikke fornyes på noget som helst tidspunkt, medmindre du selv beder om det. Fordelen ved et fastforrentet lån er, at du slipper for at være bekymret i forhold til eventuelle ændringer i renten. Som låner af et lån med en variabel rente, kan man nemlig godt være bange for en stigning i renten, da dette betyder, at man skal betale flere omkostninger i forbindelse med lånet. Med dette lån får du desuden også mulighed for at omlægge dine lån. Her kan du reducere restgælden til en højere rente i tilfælde af fald i husprisen. Det er nemlig sådan, at når renten stiger, så følger priserne på husene ofte med. Ulempen ved denne type lån er, at du ofte betaler en højere rente, end hvis du vælger et flexlån. Dette er medvirkende til, at du over en længere periode risikerer at smide en del penge efter en sikkerhed, som du senere vil opdage, at du ikke fik brug for.
Flexlån
En anden mulighed for dig er at tage et flexlån, som også kaldes for et rentetilpasningslån. Dette lån giver dig ofte en lavere rente. Prisen for denne lave rente er, at du kun kender din rente i et bestemt antal år. Når perioden er løbet ud, skal dit lån så fornyes, hvilket skaber en risiko for en eventuel rentestigning. Dog kommer du automatisk til at betale en mindre husleje, hvis renten forbliver lav. Her kan renten blive ned til små tusinde kroner, hvilket er en kæmpe fordel for dig som låner. Den fornuftige låner bruger her besparelsen på at afvikle dyrere gæld eller spare. Dog står man som låner af et lån som sagt med den risiko, at renten kan risikere at stige. Derudover har du ikke den samme mulighed for at omlægge sit lån, hvilket er muligt ved det fastforrentende lån. Derfor skal du hele tiden sikre dig, at du har luft i din økonomi i form af, at du sørger for, at du kan betale for et fastforrentet lån og lidt til. På den måde forbereder du hele tiden dig selv på en eventuel rentestigning.
Renteloftlån eller rentefaldslån
Med denne type lån er du sikker på, at renten ikke overstiger et fastsat beløb. Her ændres renten kun i tilfælde af, at den falder. Hvis renten bliver alt for høj, ændres lånet til et almindeligt fastforrentet lån. Dog betaler du ved siden af dit lån også for en ekstra sikkerhed i form af rentetillæg og et forhøjet bridrag. Dog kan du risikere at betale unødvendige penge, da det kan ske at vise sig, at du ikke fik brug for forsikringen i sidste ende. Denne type lån garanterer dig altså en lav rente, men du er samtidig bundet til et enormt dyrt lån, hvor du kan ske at miste en masse penge. Denne type anbefales dermed sjældent.
Hvad bør du tage stilling til, når du låner?
I en låneproces er der dermed nogle ting, som du som låner skal overveje. Her skal du altså også tage højde for lånets type, hvis du skal være sikker på at binde dig til dét lån, der bedst opfylder dine behov. Dog findes der også en række af andre faktorer, som du skal tage stilling til. Her få du remset nogle af disse ting op i tilfælde af, at du er i gang med at tage et lån.
Fast eller variabel rente
De fleste ved, at renten varierer fra udbyder til udbyder, og de fleste er også klar over, at det er værd at lede efter en lav rente, da man så slipper for mange omkostninger i forbindelse med lånet. Et lån med en fast rente tilhører som sagt ofte det fastforrentede lån. Her er renten fast gennem hele låneperioden – uanset om markedsrenten skulle ske at ændre sig. Disse lån med en fast rente er dog ofte dyrere, hvis du står og skal have et lån her og nu. En billigere løsning er nemlig at vælge et lån med en variabel rente, men her er du så heller ikke garanteret, at du ikke kommer til at betale mere i rente senere i låneperioden. Den variable rente kan nemlig stige og falde afhængig af, hvordan markedsrenten bevæger sig. Du skal derfor være sikker på, at du kan betale det ekstra, der skal til, hvis renten pludselig stiger i låneperioden.
Afdrag
I forbindelse med de fleste typer lån har du muligheden for at afdrage dit lån. Det vil sige, at du løbende betaler penge ind til den pågældende udbyder for, at du kan blive gældsfri igen på et tidspunkt. Det er de fleste, der vælger at sige ja tak til muligheden, hvor de kan afdrage deres gæld. Det giver dem nemlig luft i økonomien, at de ikke skal indbetale alle pengene tilbage igen lige efter, at de har lånt dem. De fleste ønsker naturligvis at betale deres lån tilbage så hurtigt som muligt, og det er også den bedste idé at stræbe efter dette.
Konvertibelt eller inkonvertibelt lån?
Et konvertibelt lån kan til enhver tid omlægges eller indfris, hvis du vælger at betale den fulde restgæld – og ved et inkonvertibelt lån gælder det derimod, at du ikke kan omlægge eller indfri lånet til den samme værdi, som lånet havde til at starte med. Dermed kan du altså komme til at betale flere penge, hvis du vælger at benytte dig af et inkonvertibelt lån. Kursen her falder og stiger nemlig omvendt af renten, hvilket betyder, at når renten stiger, så falder kursen, og når renten falder, så stiger kursen. Fastforrentede lån er typisk konvertible, hvor variable lån er inkonvertible.
Rød, gul eller grøn: Hvad vælger du?
Risikoklassificeringen blev i 2012 indført på en ny måde i form af farver. Her har man farvelagt boliglån baseret på deres risiko, hvor den grønne farve udtrykker det mindst risikable lån, hvilket ofte er et lån med afdrag og fast rente eller en variabel rente med et loft. Et gult lån betegner et lån med variabel rente, og hertil kan du også vælge at sige ja tak eller nej tak til afdragsfrihed gennem hele eller blot dele af låneperioden. Et lån i den røde farve kan være et lån i en anden valuta end danske kroner og udenlandske euro. Derudover kan et lån i denne kategori også være et lån, der skifter rente sjældnere end hvert 9. år. Denne risikoklassificering gør det nemmere for dig som en almen borger at identificere de forskellige lån. Dog er det alligevel altid en god idé at forhøre sig hos en ekspert inden for området.
Drømmer du om at blive husejer?
Hvis du drømmer om at blive husejer, kan det helt sikkert anbefales, at du tager stilling til ovenstående faktorer: Du skal altså sørge for at vælge det type lån, der passer bedst til dig. Derudover skal du tage stilling til de mindre dele i form af, hvilken rente du foretrækker og over hvor lang tid i forbindelse med en evt. afdragsordning. Dog kan der alligevel være nogle helt specifikke spørgsmål, som du går med og gerne vil have svar på, og her er det oplagt at opsøge din bank eller tage kontakt til den pågældende udbyder.
Har du fået en godkendelse fra din bank, hvor de har sagt god for, at du må låne penge hos dem, så har du en sund økonomi, og du har samtidig været heldig, fordi banken har bedømt, at alle brikker passer sammen i dit køb. Bankerne har nemlig mange grunde til at afvise ansøgende lånere. Et af dem er helt enkelt, at nogle af ansøgerne har en dårlig økonomi, og de er vurderet som værende dårlige betalere. En anden ting, som man kan blive afvist på, er, hvis banken ikke føler, at det hus, som du har fundet, er en god investering. Mange danskere får fx tit et nej, hvis de ansøger om et lån til at kunne betale et hus i et udkantsområde. Grunden til, at banken her siger nej, er, at banken vurderer, at det vil blive alt for svært og en for omfattende proces at sælge huset igen, da huset ligger for langt væk fra byerne. Dog er der mange, der drømmer om et hus ude på landet, og nogle mennesker finder det attraktivt at væk fra byen og væk fra andre mennesker. Derfor kan man godt stille spørgsmål til bankens valg om ikke at låne penge ud til dette formål.
Dog findes der heldigvis alligevel en løsning for de, der har fået en afvisning i banken. I dag findes der nemlig adskillige udbydere, som formidler lån udenom banken. Disse er altså særligt attraktive i en situation, hvor banken ikke ønsker at deltage i et køb. Dog skal man være ekstra opmærksom på lånets betingelser, hvis man vælger at låne udenom banken. Man får ikke ret god rådgivning, medmindre man selv beder om det. Derfor skal man sørge for at være endnu mere aktiv som låner, end hvis man lånte i banken. Man skal spørge sig selv om, hvorfor man blev afvist af banken, og herefter skal man sætte sig ind i alt, så man får alt information med, som man behøver. Er lånevilkårene forstået? Og er de samlede omkostninger realistiske for mig at betale i forhold til min økonomi?
Derudover skal man også undersøge de krav, som låneudbyderen har. Nogle udbydere stiller krav til, at man skal indfri sit lån i tilfælde af, at man bliver arbejdsløs eller syg over en længere periode. Dette kan lyde barskt, og det kan det også være for en familie, der ikke har forberedt sig på de negative omstændigheder. Derfor skal man huske at stille udbyderen dette spørgsmål. Helt generelt er der nogle ting, som du bør undersøge i tilfælde af, at du ønsker et lån her og nu udenom banken.
Råd nr.1
Beregn, hvad lånet samlet kommer til at koste dig. Pantebrevslån har typisk en højere rente i til-fælde af, at du vil afprøve dette. Vær opmærksom på, om de samlede omkostninger passer til din eksisterende økonomi.
Råd nr.2
Der kan være risiko for, at din indkomst ændres i din låneperiode. Prøv her og vurdere, hvor stor chancen er for, at din indkomst kommer til at falde.
Råd nr.3
Husk endelig at du skal spørge ind til udbyderens krav i forhold til indfrielse af lånet i tilfælde af, at du bliver syg eller arbejdsløs. Skal lånet indfris i tilfælde af én af disse to ting, bør du ikke sige ja tak til lånet, da det kan komme til at få alvorlige konsekvenser for dig og din familie.
Råd nr.4
Skal du betale overrente, hvis lånet skal indfris? Ikke nok med at nogle udbydere forlanger, at du indfrier dit lån. Nogle udbydere forlanger hertil også, at du betaler mere i rente.
Råd nr.5
Det kan ske, at du kommer til at misse nogle betalinger. Her er det vigtigt, at du undersøger kon-sekvenserne i forlængelse af dette. Som udgangspunkt er det aldrig din hensigt at lade vær med at betale dine regninger. Dog kan det gå galt for selv den bedste.
Råd nr.6
Et helt andet råd er at lade være med at låne penge til et hus, hvis man har fået afslag fra de of-fentlige pengeinstitutter. Her kan man i stedet for vælge at finde et nyt hus og derefter prøve at søge om et lån hos banken igen. Her er du sikret god rådgivning uanset hvad, og du betragtes altid som en vigtig og enestående kunde.
Har du taget det forkerte lån?
Danskerne holder i dag af de nemme løsninger, og det er altså nemmere at låne online fremfor skulle kæmpe sig gennem bankens mange krav. Dog er de mange online lån ofte forbundet med skjulte oplysninger og ringe rådgivning. Dog har du ingen grund til ikke at skulle være opmærksom, når du låner penge online, selvom det hele virker så hurtigt, simpelt og nemt. Forbrugslånene bliver nemlig ofte fortrudt, og det bliver de ofte grundet denne enkle årsag: Det forkerte lån kan komme til at koste dig kassen. Derudover er nogle danskere for hurtige til at vælge en låneudbyder, da de føler, at de har fundet ”den livsnødvendige investering”, og deres begejstring for at få fingrene i dette produkt er blevet alt for stor. Dermed halter deres kritiske sans, og de kommer til at låne penge hos en udbyder, som de senere ville ønske, at de aldrig nogensinde havde mødt. Alt for mange stirrer sig blinde på den månedlige ydelse, og de gennemregner renten. Dog har de altså ikke fat i de samlede omkostninger, hvis de ikke direkte tjekker de årlige omkostninger i forbindelse med lånet, og det kommer dermed til at snyde dem for rigtig mange penge. Et råd er altid at tjekke nøgletallet kaldet ÅOP, som står for ”årlige omkostninger i procent”. Med dette nøgletal kan du desuden sammenligne omkostningerne på de forskellige lån. Det er helt til grin, når man ser, at man har betalt fx 75.000 for at låne 100.000 kroner. Det giver absolut ingen mening at skulle betale så stort et beløb ved siden af selve det beløb, som man låner. Derfor kan det altså gavne låneren en hel del, hvis det er det rigtige nøgletal, der tages i betragtning.
Det er ikke alle låneudbydere, der tilbyder dig som låner fortrydelsesret – og de, der gør, tilbyder dig ofte kun 14 dage efter, at du har bekræftet dit lån. Herefter kan du ikke melde dig ud af aftalen, og du er dermed tvunget til at betale de gebyrer, som du har sagt ja tak til helt til at starte med, da du skrev under. Det er altså en rigtig sur situation at stå i, hvis man fortryder sit lån efter tre måneder. De penge, som du i forvejen har indbetalt, kan du ikke få tilbage – så hvad har du egentlig at kæmpe for?
Sammenlign lån på Monni.dk
På Monni.dk får du mulighed for at sammenligne forskelige lån, så du er sikker på, at du knytter dig til det rigtige lån, og at du ikke fortryder dit valg. Nye undersøgelser viser, at hver tredje, der har foretaget et forbrugslån, fortryder deres valg. Fælles for alle de fortrydende er, at de hævder, at de ikke kendte til lånets samlede omkostninger. Derfor: Husk at tjekke ÅOP, når du sammenligner forskellige lån.
Andre lånere siger også, at de handlede for impulsivt, da de valgte at optage lånet. Derfor kan det heller ikke gentages nok, at du bør genoverveje din beslutning igen og igen, inden du gør dig selv-handlekraftig. Et køb, der kræver af dig, at du låner penge, er i bund og grund et overvejelseskøb. Derfor er det også en god idé at overveje, om du behøver den pågældende ting lige nu. Måske kan det vente til, at du selv har sparet pengene op, eller måske får du mulighed for at låne pengene af banken på et senere tidspunkt.
Andre lånere siger også, at de fortryder deres lån, fordi de egentlig ikke havde brug for pengene. Denne grund må siges, at være den dummeste grund til at fortryde sit lån, så sørg i den grad for, at du ikke havner i denne kategori.
På Monni.dk vil vi være sikker på, at du får den rådgivning, som du behøver. Her ønsker vi ikke, at du skal fortryde dit lån, og vi ser gerne, at du ender i kategorien af tilfredse kunder sammen med alle vores tidligere ansøgere. Med en kundetilfredshed på 4,8 ud af 5 kan vi næsten garantere dig, at du bliver glad for dine besøg her hos Monni.dk.
Hvorfor bør du besøge Monni.dk?
På Monni.dk er du altid sikret en service, der er 100% gratis. Derudover foregår alt navigation og kommunikation nemt og hurtigt. Du kan opstille dine egne krav til dit lån, og du vil herefter få vist en oversigt over de lån, der passer bedst til dig. Du sparer altså tid ved at melde dig ind som kunde hos Monni.dk. Du kan både få hjælp til at låne penge via kviklån, forbrugslån, minilån, SMS-lån og hurtige lån. Spar dig selv for en masse tid og undersøg dine muligheder hos os.
Brug for at låne penge?
⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt