Lån penge nu - Nemt og hurtigt

Ansøg nemt online

Hurtig udbetaling

De bedste lån ét sted

Vi har udvalgt de 3 billigste, så du skal blot ansøge
Skjul filtre
:  
:  

Lån til lige det du står og mangler

Forskellige situationer kræver forskellige typer lån, og derfor bør man altid undersøge, hvilke muligheder man har, og hvad man har behov for. Det kræver et godt overblik over markedet at sammenligne de forskellige lån, og vigtigst af alt kræver det en forståelse for, hvilke tal og begreber man skal holde øje med. Du er måske ikke ekspert i lån, men det behøver ikke at betyde, at du ikke selv kan identificere et godt lån. Du mangler bare et skub i den rette retning. Det får du her – og mere til. Vi har her samlet noget information, som kan gavne dig i din jagt på det bedste lån, og som hjælper dig til at træffe den rigtige beslutning omkring dit lån. Herunder kan du få svar på alle de spørgsmål, som du måske går med angående lån. Hvad er populært at låne penge til? Hvilke begreber skal jeg have styr på? Hvorfor er ÅOP så vigtigt? Hvordan finder jeg det bedste lån? Er der noget, jeg skal være ekstra opmærksom på? Disse og mange flere spørgsmål bliver besvaret, og du får også nogle gode råd til overvejelser, som er relevante, inden du låner penge. Det er essentielt, at du får en god låneoplevelse, og derfor giver vi dig her den vejledning og information, du skal bruge, så du selv kan navigere i alle de lån, der er tilgængelige på markedet.

Der kan være mange grunde til, at du har brug for at låne penge hurtigt. Det kan være, at du er i gang med et større projekt, som du er ved at fuldføre, og i så fald er det ikke optimalt, hvis du mangler kapital. Står du med et ufærdigt byggeprojekt, eller vil du på en dyr rejse? Du har måske brug for en ny bil, eller også mangler du penge til at købe drømmehuset, inden andre interesserede købere gør det. Måske vil du bare gerne have lidt ekstra i hverdagen. Der kan være mange årsager til, at man har brug for et økonomisk boost, men lånemarkedet kan være en jungle, og derfor er det så vigtigt at kunne adskille lånene fra hinanden. Det kan vi hjælpe dig med her hos Monni.dk. Såfremt du ønsker hurtigt at låne penge, er vi behjælpelige med give dig det nødvendige overblik, så du kan træffe det rigtige valg. På den måde undgår du at bruge mange timer på at undersøge mulighederne eller i værste fald ende ud med et lån der er alt for dyrt. Benyt vores lånesammenligner til at finde det billigste lån.

Fordele ved at låne penge hurtigt
Det kan godt tage lang tid at låne penge, hvis man går til banken og spørger. Ofte skal man igennem en masse samtaler og forskellige tjek, og det er ikke altid fordelagtigt, hvis det er et mindre beløb, man har behov for. Derfor kan der være mange fordele ved at låne penge online – og én af dem er, at det er nemt og hurtigt.

 • Det er ofte en hurtig og simpel ansøgningsproces.
 • Godkendelsesprocessen er meget kort de fleste steder.
 • Det er som regel muligt at låne penge uden at skulle stille sikkerhed.
 • Kviklån, minilån, SMS-lån o.l. tilbyder ofte hurtig udbetaling, så pengene er på din konto efter 1-2 hverdage.
 • Hos mange låneudbydere kan du selv bestemme dit ønskede lånebeløb.
 • Mange lånudbydere går ikke op i, hvad du bruger pengene på – det er dine penge.
 • Du kan låne penge i en låneperiode, du selv bestemmer – mange udbydere er fleksible med løbetiden.
 • Du kan forvalte de lånte penge, som du ønsker.
 • Det er nemt at afbetale på et lån, hvis du har en stabil indkomst hver måned.
 • Du underskriver online låneaftaler med NemID, så du behøver ikke forlade din stue.
 • Der er et utal af forskellige lånetyper, så der er med sikkerhed et, der passer til dig.
 • Du skal ikke forklare, hvorfor du gerne vil låne penge.

 

Hvad kan man bruge et online lån til?

Et online lån åbner op for utrolig mange muligheder. Det er ikke alle, der har kapital til at gøre sine drømme til virkelighed uden at spare op, og nogle gange kan et lån bedre betale sig. Men hvad skal du egentlig bruge lånet til? Det er noget af det første, du skal tage stilling til som låner, da det har stor betydning for hvilket lån, der er det bedste for dig. Det er forskelligt, om du låner penge til en længere rejse eller et boligkøb, da det nødvendige beløb ikke er det samme. Derfor bør du gøre op med dig selv, hvad du har tænkt dig at låne penge til. Det lyder måske som en selvfølge, men det er altid det første skridt mod et succesfuldt lån. Du skal have lige så meget styr på omkostningerne ved lånet, som du skal have styr på din egen økonomi. Herunder har vi samlet nogle populære grunde til, at folk låner penge online, og hvilke fordele der er ved at låne til en given situation.

Lån til bil

Er bilen brudt sammen, skal du have din første bil, eller har du pludselig fået længere transport til arbejde? Der kan være mange grunde til, at man har behov for at optage et lån til bil. Bilen er for de fleste en væsentlig investering, men kan være en nødvendighed i hverdagen, for eksempel hvis man har langt til arbejde. For andre handler det mere om at være uafhængig af offentlig transport.

Lån til din første bil
Har du netop fået kørekort og drømmer om at købe din første bil? Du har måske allerede undersøgt markedet for at finde en billig bil, men måttet sande, at der ikke er mange biler i en prisklasse, hvor du kan være med. Hvis du vil undgå at skulle vælge en skrammelkasse, fordi din økonomi ikke er til andet, kan du med fordel tage et lån til den bil, du har i kikkerten. Det kan være en god idé ikke at vælge den mest skramlede bil, både for din egen sikkerheds skyld, men også for at spare penge på længere sigt. En gammel og slidt bil vil uundgåeligt skulle på værksted oftere, og de kører ofte kortere på literen end nyere biler. Dette kan også betyde, at der er højere vægtafgift på ældre biler, da kilometer pr. liter har indflydelse på denne afgift.

Lån til mekanikerregningen
Er du afhængig af din bil i forhold til skole eller arbejde, kan det være frustrerende, når en rød lampe pludselig lyser på instrumentbrættet. Det er sjældent en billig omgang at sende sin bil til mekaniker, men ikke desto mindre, er det noget de færreste bilejere undgår. Det er sjældent muligt at forudse hvilke problemer, der kan komme vedrørende ens bil, og derfor kan det også være en udgift, som dit budget ikke har taget højde for. Står du med en pludselig udgift til mekaniker, kan du overveje at tage et lån til at dække det. Ofte kan mekanikeren give dig et overslag på, hvad det kommer til at koste, så du har en idé om, hvor meget du får behov for at låne.

Investér i en nyere bil
Der kan være flere grunde til, at det bliver nødvendigt at udskifte sin gamle bil. Det kan være, man har fået nye job med længere transporttid og derfor har brug for en bil med større komfort, eller som kører længere på literen. Det kan også være en familieforøgelse, der betyder, at den gamle bil simpelthen ikke er rummelig nok, eller at man nu går mere op i graden af bilens sikkerhedsforanstaltninger. Hvad end årsagen er, er det sjældent billigt at skulle investere i ny bil, heller ikke selvom man får solgt den gamle til en god pris. Har du planer om at tage et lån til en nyere bil, kan det være en god idé at sammenligne lånene først, så du ikke kommer til at betale mere end højst nødvendigt.

Lån til renoveringer og ombygninger

Mange danskere låner penge til renoveringer og ombygninger, da det ofte er en dyr fornøjelse. Du kan hurtigt få hjemmet til at ligne en helt ny bolig, hvor du kan tilbringe meget tid sammen med familien. Måske har du brug for et ekstra kontor eller børneværelse? Det kan også være, at du overvejer at sælge huset, og i så fald er renoveringer altid en god måde til at gøre boligen mere attraktiv for potentielle købere og øge boligens værdi.

Læs mere om lån til ombygning.

Gode grunde til at låne penge til boligdrømmen
Der er mange årsager til at låne penge online til at kickstarte boligdrømmen. Vi har samlet de vigtigste af dem her.

Renovér til videresalg
Det kan være fordelagtigt at renovere din bolig, hvis du ønsker at sælge den og få den bedst mulige pris. Det er ikke billigt at flytte, så jo flere penge du kan få med fra salget af dit gamle hus, jo bedre er det. Et ny-renoveret hus fremstår mere præsentabelt for potentielle købere, og selv mindre renoveringer kan give merværdi og hjælpe med at få huset solgt.

Lån til et nyt børneværelse
Hvis familien vokser, kan det være, der er behov for at bygge et nyt værelse. Børn vokser hurtigt, og derfor er det med at komme i gang med det samme. Du kan med fordel låne til et nyt børneværelse, så det står klart, når den lille kommer.

Gør din bolig energivenlig
Energivenlige og miljørigtige løsninger er utroligt populære og kan være med til at højne værdien af din bolig. Derudover er der mange penge at spare på varmeregningen, hvis dit hus er godt isoleret, og hvis vinduerne er energirigtige. Det kan derfor være en god idé at give din bolig en make-over, så du sparer penge på energi. Det takker din pengepung og miljøet dig for.

Lån til rejser og ferier

Ferier er noget de fleste længes efter. Tiden går ofte alt for hurtigt, når vi er afsted, og så går den langsomt igen, når vi er tilbage på arbejde. Derfor er det med at få det bedste ud af de hårdt optjente ferieuger. Men hvorfor skal man låne penge til ferier og rejser? Herunder har vi givet nogle bud på, hvordan et lån kan gøre din næste rejse lidt federe.

Få mere ud af skituren
En skitur er en særdeles unik oplevelse. Det er en ferie med fart over feltet, men desværre også en ferie, som ofte koster mange penge. Det er ikke ligesom solferier, hvor det eneste, du skal pakke, er badetøj og håndklæde. På en skiferie skal selve rejsen og indkvartering naturligvis betales, men oven i det kommer skileje, liftkort og det skitøj, man skal bruge, og det er sjældent billigt. Med et lån kan du sørge for at der er råd til det hele, så du får en god rejseoplevelse.

Oplev verden som backpacker
Det er aldrig for sent at begive dig ud på dit livs største oplevelse. Mange unge mennesker drager ud i verden med en rygsæk på ryggen som det eneste udstyr. Backpacking er en uforglemmelig oplevelse, som du ikke må gå glip af, så tag afsted, og mød nye kulturer på din helt egen dannelsesrejse. Du vender helt sikkert hjem med en masse nye minder og fornyet energi.

Forkæl dig selv og dine nærmeste
Der er ikke noget bedre end ferier med sine nærmeste. Du kan derfor forkæle din kæreste, familie eller venner ved at invitere dem med på deres drømmeferie. Optag et online lån, så I har mulighed for at bo på de dejligste hoteller og spise den lækreste mad.

Find det billigste lån til din næste familieferie

Lån til lejlighed og hus

Der er mange udgifter forbundet med at købe eller leje en lejlighed eller et hus. Der er regninger, man skal tage sig af, både ved fraflytning fra det gamle og indflytning i det nye, og det kan ramme en hårdt på økonomien. Derfor kan du med fordel benytte muligheden for at tage et lån med henblik på at gøre tilværelsen som boligejer nemmere.

Lån til indskud
Indskuddet er ofte en af de helt store udgifter i forbindelse med at flytte til en ny lejlighed. Det er dyrt, og ofte har man ikke så mange penge tilovers til sig selv eller til andre nødvendigheder bagefter. Der er mange studerende, hvis eneste indkomst er deres SU, når de flytter hjemmefra første gang. Men der er sjældent plads i en SU til at spare op til et indskud og det kan volde økonomiske problemer. Du kan derfor med fordel optage et hurtigt lån, så du ikke går i minus på grund af et stort engangsbeløb og i stedet afdrage på lånet måned for måned.

Køb drømmehuset nu
Hvis drømmehuset står og venter på dig, er det bare med at slå til med det samme. Huset skulle nødigt gå til andre, der også er interesseret i ejendommen. Lån derfor penge hurtigt, så du får den finansielle styrke, der skal til for at købe et hus. Læs mere om boliglån her.

Afbetal beløbet senere
Det er ingen hemmelighed, at det er dyrt at købe en ny bolig, og det er de færreste, der besidder kapital til at lægge ud kontant. Derfor kan det være en god idé at optage et lån, da det giver dig mulighed for at afbetale lånet løbende, og hvis du har en fast månedlig indkomst og lægger et realistisk budget, så er det ofte problemfrit at betale det lånte beløb tilbage.

Lån til højtider og fødselsdage

Der er mange mennesker, der låner penge med henblik på at glæde andre. Jul, fødselsdage og andre højtider er alle begivenheder, der kan tære på økonomien, og hvis man har i sinde at gøre alle glade, kan det være nødvendigt med et lån, hvis økonomien er stram.

Lån til 18-års fødselsdag og kørekort
18 år er en stor milepæl for mange unge, og det er med god grund. Det er her, de træder ind i de voksnes rækker og bliver myndige, men det er også i denne periode af deres liv, hvor de fleste tager kørekort – og det koster penge. Derfor kan et lån til kørekortet være en god løsning, da det er sjældent en 18-årig har råd til dette.

Lån til ekstra julegaver
December er en økonomisk hård måned for mange. Udgifterne løber hurtigt op, og der er en masse gaver, mad og pynt, der skal købes. Der er mange, som optager lån for at holde en god jul med familien, og med det rette lån kan du også gøre juleaften speciel for din familie, uden at komme i økonomiske problemer i januar.

Lån til studenter- eller konfirmationsfesten
Har du et barn, der snart skal konfirmeres eller måske snart går ud af gymnasiet, så kan det være fordelagtigt med det rigtige lån til festen. Det er dyrt at leje lokaler eller telt og betale for mad og serveringspersonale, så det kan være rart med lidt ekstra råderum i økonomien.

6 spørgsmål du skal stille dig selv, inden du låner

Der er mange spørgsmål, der er værd at stille sig selv, inden man springer hovedløst ud i et lån. Det er ofte ved at stille sig selv kritiske spørgsmål, at man undgår impulslån, som ofte ender med at blive dyre i omkostninger. Derfor har vi samlet en række spørgsmål, som du bør stille dig selv, inden du optager et online lån.

1. Hvad er det jeg vil købe?
Hvis ikke du har 100 % styr på prisen på det, du gerne vil låne til, så har du ingen chance for at vide, hvor meget du skal låne. Derfor er det utrolig vigtigt, at du slår fast, hvad det helt præcis er, du vil låne penge til. Er det et nyt TV, du vil have, eller mangler du penge til en ny udestue? Ved at have styr på, præcis hvor mange penge dit projekt kommer til at koste, er det nemmere for dig at finde det rigtige lån og du undgår at låne for meget eller være nødt til at optage flere lån senere. Det første spørgsmål, som du skal stille dig selv, er derfor rettet mod det, du vil låne pengene til.

2. Hvordan ser min økonomi ud?
Det er aldrig gratis at låne penge. Du kommer til at afbetale lånet med tiden, og det er vigtigt, at du har tilbagebetalt hele lånet indenfor den aftalte tidsgrænse, så du undgår yderligere omkostninger ved lånet. Det kræver en lille omlægning af din økonomi, når du skal betale et lån tilbage, men hvis du har en fast månedlig indkomst, så har du rig mulighed for at holde de faste udgifter på et stabilt niveau, samtidig med du betaler af på lånet. På den måde undgår du at stå tilbage med et stort og uoverskueligt beløb til sidst. Tjek derfor altid din økonomi grundigt igennem og læg et realistisk budget for fremtiden. Ofte er låneudbyderne fleksible, når det kommer til at betale pengene tilbage hurtigere, så hvis du pludselig kommer i besiddelse af penge, har du mange steder mulighed for at afdrage lånet før tid.

3. Hvor stort et beløb har jeg brug for?
Dette punkt hænger meget sammen med punkt 1 og 2. Det er sjældent nødvendigt, at låne til hele beløbet. De fleste har allerede penge på kontoen, som de er villige til at bruge sammen med lånet. Derfor skal du blive enig med dig selv om, hvor mange af dine egne penge, du vil benytte og dermed hvor meget du reelt har behov for at låne. Det nedsætter dit lånebehov, og giver dig et mindre beløb at tilbagebetale senere, så du ikke skal afbetale over så lang en periode.

4. Kan jeg udskyde købet?
Impulslån kan være farlige, og derfor skal du altid være ærlig overfor dig selv, når det kommer til din økonomiske situation. Det kan virke nemt og harmløst at låne penge, men det skal ikke være en hurtig løsning, fordi du har lyst til at købe noget dyrt lige nu. Derfor er det altid en god idé at overveje, om du kan udskyde et eventuelt køb. Måske har du ikke behov for en ny bil eller et nyt TV lige nu, selvom du måske har lyst til at købe det? Kan du udskyde ferien til udlandet og slappe af ved de danske strande i stedet? Hvis det er tilfældet, så bør du overveje at udskyde købet.

5. Har jeg styr på begreberne?
Har du helt styr på begreberne? Ved du, hvad ÅOP er, og kan du gennemskue prisen på et lån? Kender du den månedlige ydelse og hvordan er det nu lige med gebyrerne? Der er mange begreber forbundet med online lån, og ofte ikke nogen ved siden af dig til at forklare dem. Så gør dig selv den tjeneste at lære og forstå begreberne. Det hjælper dig i sidste ende med at finde det rigtige lån.

6. Ved jeg, hvad jeg siger ja til?
Det sidste spørgsmål, som du bør stille dig selv, inden du låner, er, om du er 100% sikker på, hvad du siger ja til. Det hænger uløseligt sammen med punkt 5, og det bunder i en solid forståelse af lånet. Det sikrer dig, at du ikke låner mere, end hvad du har brug for, og det sørger for, at du ikke pludseligt modtager uventede opkrævninger. Vær derfor sikker på du ved, hvad du går ind til, eller søg mere hjælp, hvis det er det, der skal til.

Dette skal du være opmærksom på, når du låner penge

Når du låner penge, er der mange ting, du skal være opmærksom på. Det er nemt at blive forvirret af alle de tal og procenter, der fylder skærmen, når man undersøger online lån. Det virker ofte uoverskueligt, hvis man forsøger at sammenligne en række lånetilbud, men der er alligevel nogle nøgletal, som er utrolig vigtige at holde øje med. Vi har listet dem herunder:

Hold øje med renten
Det er altid vigtigt at holde øje med renten. Renten fortæller meget om, hvor mange penge du kommer af med i sidste ende. Det er derfor i din interesse, at denne er så lav som muligt. Du bør altid undersøge renten, når du sammenligner forskellige lån. Det er ikke alle tilbud, der har samme rente, og alt efter hvor du optager lånet, løbetid og lånebeløb, kan renten være forskellig.

Vælg den rigtige løbetid
Løbetiden for et lån kan variere i længde, og det har en stor betydning for, hvor store omkostningerne ved lånet ultimativt bliver. Derfor bør du altid undersøge, hvilken løbetid der passer bedst til dig og dit budget. En lang løbetid med en lav ydelse kan sagtens være dyrere end en kort løbetid med en høj ydelse, da renterne løber på i hele perioden.

Undersøg altid ydelsen
Ydelsen dikterer, hvor meget du betaler hver måned, så det er altid fordelagtigt, at du har 100% styr på den. Hold derfor altid et vågent øje med dette, inden du begiver dig ud i et lån. Vælg den ydelse som passer bedst i dit budget, så du sikrer dig, at du kan betale afdragene hver måned.

Hav styr på ÅOP
ÅOP, eller de årlige omkostninger i procent, er det tal, som du bør holde mest øje med. ÅOP gør det muligt at sammenligne lånene på det bedst mulige grundlag, da det fortæller dig, hvor meget lånet egentlig kommer til at koste om året. Alle omkostninger ved lånets oprettelse, løbetid, renter og gebyrer er nemlig medregnet i ÅOP.

5 hurtige (men vigtige) punkter mange overser
Inden du låner penge online, bør du have disse brugbare informationer:

 

 • Pas på ’skjulte omkostninger’. Et lån med en lav rente kan godt virke billig, men der kan være høje gebyrer forbundet med det. Tjek derfor altid ÅOP.
 • Lav grundig research, så du opdager, hvis der er særlige gebyrer.
 • Du binder dig først på et lån, når du bekræfter det. Ellers er det gratis at ansøge.
 • Benyt sider som Trustpilot til at undersøge låneudbyderne.
 • Du har 14 dages fortrydelsesret på online lån.

 

Gode råd til afvikling af gæld

Det er mange danskeres drøm at blive gældsfrie så hurtigt som muligt. Følelsen er altid skøn, når man køber noget, man virkelig gerne vil have, men det er irriterende at sidde fast i gæld længere end nødvendigt. Afbetalingsperioden varierer alt efter, hvilket lån du har taget. Det kan fx være 6, 12 eller 24 måneder, hvor du betaler et fast beløb hver måned. Under gældsperioden har du ikke samme økonomiske frihed, som du plejer at have, så det gælder om at få gælden afviklet med det samme. Der er en række tiltag, som kan hjælpe dig med dette.

Læg altid et budget
Hvis du ikke har lagt en plan for afvikling af gælden, så er det med at gøre det så hurtigt som muligt. Det er altid en god idé at have en plan over sin fremtidige økonomi – især hvis man optager et lån. Læg derfor et budget, så du ved, hvor meget du har til rådighed hver måned, når alt er betalt. Så danner du dig hurtigt et overblik over, hvor meget du kan afdrage hver måned uden at gå fallit. Et godt planlagt budget giver dig ro i sindet, og hjælper dig, så du ikke optager et lån der er dyrere end du har råd til. Prøv Monnis gratis budgetskema – det er nemt at gå til, og holder det hele samlet ét sted.

Saml din gæld
Nogle gange kan det være fordelagtigt at samle sin gæld ét sted. Det er noget nemmere at håndtere én stor gældsbetaling end mange små, og hvis du kan finde et lån, der dækker din nuværende gæld til en lavere rente og ÅOP, kan der være mange penge at spare. Man skal dog altid være påpasselig, når det kommer til at stifte mere gæld, når man allerede sidder med flere tilbagebetalingsaftaler, så hvis du er i tvivl, er det en god idé at tage en snak med din bank. Her hos Monni.dk kan vi også hjælpe dig med at finde et billigere samlet lån. Du skal blot indtaste dine lån i formularen på forsiden, så kontakter vi dig, hvis vi finder et billigere samlet lån.

Spar hvor du kan og find nye indtægtskilder
Hvis det virkelig brænder på, og du akut har brug for penge til at afvikle gælden, er det med at finde dem med det samme, så du ikke ender med dyre rykkergebyrer og et endnu større indhak i din økonomi. Én af de mest effektive metoder er at skære ned på forbruget, der hvor du kan og sælge ud eller finde nye indtægtskilder. Her er en liste over ting, der kan spares væk eller sælges, hvis det er ved at være sidste udkald.

 • Drop ferien til udlandet, eller vælg et billigere alternativ.
 • Har du tid, kan du tage et deltidsjob – måske i weekenden.
 • Overvej at leje et værelse ud, hvis du har plads
 • Sælg bil, TV eller brugt tøj, du ikke bruger længere.
 • Spar på dine madindkøb, hvor det er muligt

 

Hvad betyder renten for et lån?

En rente er en procentsats af lånebeløbet, som du skal betale tilbage til kreditor ud over det lånte beløb. Renten er også det udbytte, som du får af banken ved at have penge stående, men når det kommer til at låne penge, er renten noget, som du betaler tilbage. Der er forskellige typer renter, men det kan koges ned til enten en fast eller en variabel rente. Der er fordele og ulemper ved begge løsninger, så det er vigtigt, at du undersøger hvilken renteform, der passer bedst til dit behov.

Fast rente
En fast rente betyder, at renten er fastlåst ved lånets start og forbliver den samme i hele låneperioden. Du betaler en fast månedlig ydelse, som du er sikker på, er den samme hver gang, da rentegebyrer på lånet hverken stiger eller falder. Derfor er det ofte nemmere at danne sig et overblik sin økonomi, hvis man vælger et lån med en fast rente. Det kan være rart for mange, ikke at skulle bekymre sig om pludselige rentestigninger. Den faste rente er dog ofte en højere rente end markedsrenten, på det tidspunkt du optager lånet. Stiger markedsrenten senere, kan du dog ende med en lavere rente og et billigere lån end ved en variabel rente.

Variabel rente
Ved en variabel rente kan rentesatsen falde og stige. Det kan både have positive eller negative konsekvenser for dig. Hvis renten falder under dit lån, ender du ud med at betale mindre i rentegebyrer, men risikoen for, at renten stiger, er naturligvis altid til stede. En variabel rente er ofte lavere end en fastsat rente, på det tidspunkt du optager lånet, men der er også mulighed for pludselig stigning i renten, hvilket kan fordyre dit lån.

Hvorfor er løbetiden på et lån relevant?

Lånets løbetid er en vigtig faktor når du optager et lån, da det fortæller dig, hvor lang tid du bruger på at afbetale lånet, samt de renter, gebyrer og skjulte omkostninger, som der måtte være. Du vælger tit løbetiden selv, så det er vigtigt at vælge en løbetid, der passer til lånets størrelse og din økonomi. Det kan være svært at finde den helt rigtige løbetid, da der er mange ting, som spiller ind. Er det bedst at sprede gælden over en længere periode, eller er det en fordel at afbetale hurtigere?

Fordele og ulemper ved lån med en lang løbetid
Et lån med en lang løbetid, kan ved første øjekast virke smartest, da du spreder betalingen ud over flere måneder. Det resulterer i lavere månedlige afdrag, men det er vigtigt at være opmærksom på, at man ved længere løbetider også betaler renter og gebyrer over en længere periode. Det giver rigtigt nok lavere månedlige afdrag, men ofte ender lånet med at være dyrere. Har du ikke så meget råderum i din økonomi, kan det dog være fordelagtigt at sprede lånet ud – så du er sikker på, at du kan betale afdragene hver måned.

Fordele og ulemper ved lån med en kort løbetid
Ved en kort løbetid har du kortere tid til at betale lånet af, så det resulterer i større månedlige afdrag. Derimod betaler du også renter og gebyrer over en kortere periode, hvilket gør lånet billigere, end hvis du afbetaler over en lang periode. har du derfor plads i din økonomi til at afbetale et større beløb hver måned, kan du spare penge på renter og gebyrer ved at vælge et lån med en kort løbetid.

Ydelse? Hvad er det?

Ydelsen er det beløb, som du skal betale tilbage til kreditor hver måned af løbetiden, når du optager et online lån. Ydelsen kan være forskellig fra lån til lån, så det handler om at finde det, der er mest fordelagtigt for dig. Det kan være problematisk, da der er flere faktorer, der bidrager til ligningen. Ydelsen på dit lån beregnes efter tre faktorer:

 • Lånets løbetid
 • Renterne
 • Afdraget

Du bør derfor undersøge ethvert lån med henblik på at finde den rette ydelse ud fra, hvilken løbetid, rente og afdragsmulighed lånet tilbyder.

Sådan skal du forstå ÅOP

Sådan skal du forstå ÅOP
ÅOP står for årlig omkostning i procent, og det giver dig et godt indblik i lånets totale omkostninger. Det er derfor altid et tal, som du skal være ekstra opmærksom på, når du undersøger online lån. ÅOP er et udtryk for det beløb du skal betale om året for at optage lånet, og udregnes som en procentdel af selve lånebeløbet. Det er derfor dit bedste redskab til at sammenligne de forskellige lån, der er tilgængelige på markedet, så du ikke kommer til at betale mere for lånet end højst nødvendigt.

Hvad indebærer ÅOP
Kort sagt er ÅOP et tal, der beskriver omkostningerne ved et lån, når renter, gebyrer, løbetider, oprettelser og alle andre udgifter er medregnet. Det er af den grund en skarp indikator på, hvor meget du kan forvente at skulle betale i sidste ende.

Lån penge online – sådan gør du!

Det er nemmere end nogensinde før at låne penge online, og der er flere og flere danskere, der benytter sig af muligheden. Når du låner online, så foregår det hele via dine elektroniske enheder, så du behøver ikke engang rejse dig fra din sofa. Det eneste, du skal bruge, er en computer eller smartphone, NemID og internet.

Så let er det at låne penge online

1. Beslut dig for, hvad du vil låne penge til, sæt dig godt ind i din økonomi og læg et budget.
2. Indtast din alder og det ønskede lånebeløb i Monni.dk’s lånesammenligner.
3. Vi sammenligner lånene for dig og finder de billigste.
4. Udvælg den låneudbyder og det lån, som passer til dig.
5. Lav en ansøgning på udbyderens hjemmeside, og send den afsted. Typisk får du svar relativt hurtigt.
6. Hvis din ansøgning godkendes, modtager du ofte beløbet samme dag eller dagen efter.
7. Brug pengene på, hvad end du måtte have i tankerne.
8. Afbetal lånet i små og overkommelige månedlige afdrag.

Hvad gør jeg, hvis jeg står i RKI?

RKI står for Ribers Kredit Information, og det er et register over dårlige betalere. Du ender i dette register, hvis du ikke betaler dine regninger, og det har store konsekvenser for dine muligheder for at låne i fremtiden. Det bliver meget svært at blive godkendt til et lån, tegne abonnementer af forskellig art og lave afbetalingsordninger på fx telefoner og computere.

Sådan kommer du ud af RKI
Hvis du er så uheldig at være havnet i RKI, så er det kun én vej ud. Betal din gæld, og du bliver skrevet ud af registeret. Du skal dog huske at informere Ribers om, at du skal skrives ud af RKI. Derfor er det også en god idé at få noget dokumentation på, at du har tilbagebetalt din gæld.

Lån trods RKI?
Der er nogle udbydere, der låner til folk, selvom de står i RKI, men det er langt fra alle. Derfor bør du grundigt undersøge, hvilke muligheder du har, hvis du står i RKI. Gebyrerne på disse lån er dog ofte noget højere end normalt, da låneudbyderne er klar over, at risikoen for, at du ikke betaler tilbage, er større. Vi vil dog altid anbefale, at du kommer ud af eksisterende gæld, før du begynder at stifte ny. Det kan være en god idé at søge professionel hjælp til at omlægge din økonomi for at komme ud af din finansielle knibe.

Hvilke lån er tilgængelige?
Det er udelukket at låne penge i banken, hvis du står i RKI-registeret, men her er tre typer lån, som muligvis er tilgængelige for dig:

 • Kviklån
 • SMS-lån
 • Hurtige lån

Find det bedste lån online med vores hjælp

Overvejer du at låne penge online? Selvom man har godt styr på renter, løbetider, ÅOP og ydelser, kan det stadig være svært at finde det helt rigtige lån. Her hos Monni.dk kan vi hjælpe dig med at finde et lån, der passer til netop dine behov, så du ikke behøver at bruge mange timer foran skærmen eller ender med et lån, der er dyrere end nødvendigt.

Du har brug for overskuelighed
Hos Monni.dk sørger vi for, at du får den nødvendige overskuelighed til at træffe en velinformeret beslutning. Det er frustrerende at sidde fast i et lån, som man havde ønsket, man aldrig tog. Vi skaber rammen for, at du kan gennemskue de lån, som er tilgængelige på markedet, og vi sørger for, at du har det rigtige lån indenfor rækkevidde.

Vi sammenligner lån
Hos Monni.dk sammenligninger vi en række lån, som alle er udvalgt ud fra de kriterier, du opstiller. Du bliver derfor ikke præsenteret for lånetilbud, som ikke passer til dine behov. Det er spild af alles tid. Derfor kan du vide dig sikker på, at lånene passer til dig, hvis du lader os hjælpe dig. Ved hjælp af vores lånesammenligner får du præsenteret en liste, men de informationer du skal bruge for hvert af de lån, der matcher dine kriterier.

Vi skal kun bruge to oplysninger fra dig
Det er ikke svært at benytte Monni.dk til at finde dit næste lån. Der er ikke ret meget, som du skal tage stilling til. Det eneste, som vi skal vide, inden vi finder det rette lån til dig, er disse to ting:

1. Hvor meget ønsker du at låne?
2. Hvor gammel er du?

Det har aldrig været nemmere og hurtigere at finde det rigtige lån – og så er vores tjeneste 100 % gratis. Start dine drømmeprojekter allerede i dag med et hurtigt online lån! Find det billigste lån her »