Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed

Lån penge uden at stille sikkerhed

Ansøg nemt online

Hurtig udbetaling

De bedste lån ét sted

Find det bedste lån til dig

Opdateret 19/05-2024

DU ER HER:

Lån penge uden sikkerhed

Lån penge uden sikkerhed

Hos Monni.dk finder du flere muligheder for at lån penge uden sikkerhed. Når man vil låne penge uden sikkerhed, betyder det typisk, at renten er højere end i banken/realkreditinstituttet. Det bliver låneudbyderne nødt til at gøre, da der er en større risiko forbundet med at låne pengene ud, uden at der stilles sikkerhed i dem. Samtidig bliver der også foretaget en kreditvurdering af dig og stillet krav til din alder, så de kan vurdere om du er i stand til at betale pengene tilbage. Derfor er det også meget vigtigt for låneudbyderne online, at du ikke er registreret i RKI, som er et register over dårlige betalere i Danmark. Men den store fordel ved at lån penge uden sikkerhed er, at du ikke skal igennem bankens langsommelige processer, for at få penge på kontoen. Mange tager lån 18 år og lån 19 år uden sikkerhed fordi de ikke har noget at stille som sikkerhed endnu som man ofte kan gøre med ting som et billigt minilån eller lignende lånetyper. 

Hvad er lån uden sikkerhed?

lån uden sikkerhed?

Lån uden sikkerhed betyder at man tager et lån uden at stille sikkerhed selv, men får lov at optage et lån uden at f.eks. stille sin bolig eller bil som sikkerhed. Dette er ofte noget som mange der gerne vil låne penge ønsker at gøre, for at undgå at risikere at de bliver smidt på gaden hvis man ikke kan betale. Lån uden sikkerhed er dog ikke alle steder som tilbyder, men der er dog flere og flere lånevirksomheder der giver lån uden sikkerhed fordi efterspørgslen på disse lån er stor og derfor mister de mange potentielle kunder ved at skulle kræve sikkerhed på alle deres lån hvis konkurrenten ikke kræver dette.

Når du tager et lån uden sikkerhed, skal du dog stadig betale tilbage igen og du kan også havne i RKI hvis du ikke betaler lånet tilbage igen, men et lån uden sikkerhed betyder bare at du ikke mister det du har stillet som sikkerhed hvis du ikke betaler lånet tilbage igen, hvilket mange der optager lån ikke tør at gøre selvom de gerne vil betale lånet tilbage igen.

Hvad betyder det at stille sikkerhed?

Når du låner penge, så tager pengeinstituttet en risiko. De kan nemlig være ude for, at du ikke kan betale pengene tilbage igen. Typisk vil der blive foretaget en kreditvurdering af dig, for at vurdere din sandsynlighed for at betale tilbage. Når du optager lånet, vil du ofte blive bedt om at stille sikkerhed i lånet. Det betyder, at du stiller en værdi eller genstand som garanti for låneren. Disse værdier indebærer typisk dit hus, bil eller andre værdifulde genstande. Dette gør pengeinstituttet, for at bide sig sikker på, at de får pengene retur på den ene eller anden måde.

Skulle uheldet være ude, og du ikke kan betale pengene tilbage igen, så har låneren ret til at tvangsauktionere den værdi som du har stillet sikkerhed i. Det vil sige, at du betaler lånet tilbage med den sum penge, som din genstand er blevet solgt for. Ved meget store lån, bruges huset ofte til at stille sikkerhed, men det kan altså også være en risikabel måde at stille sikkerhed, da du kan ende uden tag over hovedet i sidste ende. Derfor er det altid vigtigt, at du gør det op med dig selv, hvor vidt du er i stand til at betale det lån du optager. Husk at benytte en låneberegner, til at tjekke hvad lånet koster.

Lån uden dokumentation – Hvad betyder det?

Når du søger efter lån uden dokumentation så betyder det at man ønsker at optaget et lån uden at give dokumentation for ting som, om man er i RKI, dokumentere sin løn, budget og lignende indtægter og udgifter. Lån uden dokumentation er ikke nogle man så ofte får, da man ofte skal fremvise en eller anden form for dokumentation, men det er langt fra alle lån der kræver at man skal vise dokumentation, hvilket gør at man kan optage den slags lån hurtigt og nemt. Lån uden dokumentation er ofte interessant for dem som bare gerne vil have et hurtigt lån uden at skulle bruge alt for lang tid på hverken at ansøge om lånet eller om udbetalingen.

Muligheden for en kautionist

Hvis du ikke er i stand til at stille sikkerhed, kan du opsøge muligheden for en kautionist. Det kan være du ikke ejer hus eller bil, og derfor ikke har remedier til at stille sikkerhed. En kautionist, er en anden person, som stiller sikkerhed for dig. Din kautionist hæfter altså for din gæld, hvis du ikke selv er i stand til at betale den.

 

Hvordan sikrer jeg mig at kunne betale tilbage uden sikkerhed?

Når du optager et lån uden at stille sikkerhed, er det vigtigt at du lægger et budget for lånet, så du ved hvor meget der kan afdrages hver måned. Det lyder som en kliché, men det overblik du får ved et budget, gør det meget lettere at styre, hvordan du tilbagebetaler din gæld. Sørg for at sætte dig godt ind i det lån du optager, så du ved præcist hvor meget du skal betale tilbage, inden du tager lånet.

Selvom du ikke sætter pant i dine ejendele som sikkerhed ved denne lånetype, er det stadig yderst vigtigt at du overholder låneaftalen. Hvis du ikke tilbagebetaler

Når du skal sætte dig ind i dit lån, er det vigtigst at holde øje med ÅOP’en. ÅOP er betegnelsen for, hvor meget dit lån samlet set kommer til at koste i procent om året. Den sammenlægger altså tilbagebetalingen med alle gebyrer og renter, så du ikke skal tænke over ekstraomkostninger til dit budget.

 

Hvad skal der til for at blive godkendt til lån uden sikkerhed?

Det er svært at give en formel på, hvilke krav der er, for at blive godkendt til et lån uden sikkerhed. Såfremt du har en sund økonomi, og der hurtigt kan dannes et overblik over, at du kan betale tilbage, så er der som regel ingen slinger i valsen. Du skal dog stadig leve op til de enkelte udbyderes krav til alder, RKI og dokumentation osv. Det er forskelligt fra låneudbydernes side, hvilke krav der er til disse faktorer – tjek derfor grundigt, om du lever op til kravene for at optage et lån uden at stille sikkerhed.

Har du en sund økonomi, kan det måske være en fordel for dig at vælge en anden lånetype med lavere rente, så du får et billigere lån. Men ved langt de fleste online låneudbydere, er det ikke nødvendigt at stille sikkerhed, da det er på dette punkt de udskiller sig meget fra bankerne, så lånet kan gennemføres hurtigt og nemt.

 

Hvorfor kan lån uden sikkerhed være det rigtige?

I langt de fleste tilfælde med online lån, skal du ikke stille sikkerhed i lånet. Det betyder at du får en hurtig låneproces, hvor du ikke behøver indberette en masse dokumenter osv. Ofte skal du dog stadig kunne dokumentere din indkomst, i forbindelse med en kreditvurdering fra låneudbyderens side. Men hvis du tager et lån igennem banken eller realkreditinstituttet, kan processen vare længere, da der er større forbehold omkring, at du med sikkerhed betaler pengene tilbage. Det skaber en større kontrol, og kan derfor trække ud.

Med et online lån, kan du ofte stå med pengene den samme dag, uden at stille sikkerhed i lånet. Det betyder, at du i en akut situation kan låne penge hurtigere. Du kan altid foretage en låneansøgning fuldkommen uforpligtende, så du kan sikre dig hvad du skal betale for, inden du underskriver aftalen. Derfor kan det være en fordel at låne penge uden at stille sikkerhed.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt