Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed

Lån penge uden at stille sikkerhed

Ansøg nemt online

Hurtig udbetaling

De bedste lån ét sted

Vi har udvalgt de 3 billigste, så du skal blot ansøge
Skjul filtre
:  
:  

DU ER HER:

Lån penge uden at stille sikkerhed

Hos Monni.dk finder du flere muligheder for at låne penge uden sikkerhed. Når man vil låne penge uden sikkerhed, betyder det typisk, at renten er højere end i banken/realkreditinstituttet. Det bliver låneudbyderne nødt til at gøre, da der er en større risiko forbundet med at låne pengene ud, uden at der stilles sikkerhed i dem. Samtidig bliver der også foretaget en kreditvurdering af dig og stillet krav til din alder, så de kan vurdere om du er i stand til at betale pengene tilbage. Derfor er det også meget vigtigt for låneudbyderne online, at du ikke er registreret i RKI, som er et register over dårlige betalere i Danmark. Men den store fordel ved at låne penge uden sikkerhed er, at du ikke skal igennem bankens langsommelige processer, for at få penge på kontoen.

 

Hvad betyder det at stille sikkerhed?

Når du låner penge, så tager pengeinstituttet en risiko. De kan nemlig være ude for, at du ikke kan betale pengene tilbage igen. Typisk vil der blive foretaget en kreditvurdering af dig, for at vurdere din sandsynlighed for at betale tilbage. Når du optager lånet, vil du ofte blive bedt om at stille sikkerhed i lånet. Det betyder, at du stiller en værdi eller genstand som garanti for låneren. Disse værdier indebærer typisk dit hus, bil eller andre værdifulde genstande. Dette gør pengeinstituttet, for at bide sig sikker på, at de får pengene retur på den ene eller anden måde.

Skulle uheldet være ude, og du ikke kan betale pengene tilbage igen, så har låneren ret til at tvangsauktionere den værdi som du har stillet sikkerhed i. Det vil sige, at du betaler lånet tilbage med den sum penge, som din genstand er blevet solgt for. Ved meget store lån, bruges huset ofte til at stille sikkerhed, men det kan altså også være en risikabel måde at stille sikkerhed, da du kan ende uden tag over hovedet i sidste ende. Derfor er det altid vigtigt, at du gør det op med dig selv, hvor vidt du er i stand til at betale det lån du optager. Husk at benytte en låneberegner, til at tjekke hvad lånet koster.

 

Muligheden for en kautionist

Hvis du ikke er i stand til at stille sikkerhed, kan du opsøge muligheden for en kautionist. Det kan være du ikke ejer hus eller bil, og derfor ikke har remedier til at stille sikkerhed. En kautionist, er en anden person, som stiller sikkerhed for dig. Din kautionist hæfter altså for din gæld, hvis du ikke selv er i stand til at betale den.

 

Hvordan sikrer jeg mig at kunne betale tilbage uden sikkerhed?

Når du optager et lån uden at stille sikkerhed, er det vigtigt at du lægger et budget for lånet, så du ved hvor meget der kan afdrages hver måned. Det lyder som en kliché, men det overblik du får ved et budget, gør det meget lettere at styre, hvordan du tilbagebetaler din gæld. Sørg for at sætte dig godt ind i det lån du optager, så du ved præcist hvor meget du skal betale tilbage, inden du tager lånet.

Selvom du ikke sætter pant i dine ejendele som sikkerhed ved denne lånetype, er det stadig yderst vigtigt at du overholder låneaftalen. Hvis du ikke tilbagebetaler

Når du skal sætte dig ind i dit lån, er det vigtigst at holde øje med ÅOP’en. ÅOP er betegnelsen for, hvor meget dit lån samlet set kommer til at koste i procent om året. Den sammenlægger altså tilbagebetalingen med alle gebyrer og renter, så du ikke skal tænke over ekstraomkostninger til dit budget.

 

Hvad skal der til for at blive godkendt til lån uden sikkerhed?

Det er svært at give en formel på, hvilke krav der er, for at blive godkendt til et lån uden sikkerhed. Såfremt du har en sund økonomi, og der hurtigt kan dannes et overblik over, at du kan betale tilbage, så er der som regel ingen slinger i valsen. Du skal dog stadig leve op til de enkelte udbyderes krav til alder, RKI og dokumentation osv. Det er forskelligt fra låneudbydernes side, hvilke krav der er til disse faktorer – tjek derfor grundigt, om du lever op til kravene for at optage et lån uden at stille sikkerhed.

Har du en sund økonomi, kan det måske være en fordel for dig at vælge en anden lånetype med lavere rente, så du får et billigere lån. Men ved langt de fleste online låneudbydere, er det ikke nødvendigt at stille sikkerhed, da det er på dette punkt de udskiller sig meget fra bankerne, så lånet kan gennemføres hurtigt og nemt.

 

Hvorfor kan lån uden sikkerhed være det rigtige?

I langt de fleste tilfælde med online lån, skal du ikke stille sikkerhed i lånet. Det betyder at du får en hurtig låneproces, hvor du ikke behøver indberette en masse dokumenter osv. Ofte skal du dog stadig kunne dokumentere din indkomst, i forbindelse med en kreditvurdering fra låneudbyderens side. Men hvis du tager et lån igennem banken eller realkreditinstituttet, kan processen vare længere, da der er større forbehold omkring, at du med sikkerhed betaler pengene tilbage. Det skaber en større kontrol, og kan derfor trække ud.

Med et online lån, kan du ofte stå med pengene den samme dag, uden at stille sikkerhed i lånet. Det betyder, at du i en akut situation kan låne penge hurtigere. Du kan altid foretage en låneansøgning fuldkommen uforpligtende, så du kan sikre dig hvad du skal betale for, inden du underskriver aftalen. Derfor kan det være en fordel at låne penge uden at stille sikkerhed.