Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Faktura

Written: 23. august 2018

Hvad er en faktura?

En faktura er et fagudtryk for en regning. Det er et dokument, der opkræver en betaling for varer eller ydelser. En faktura udsendes altså af en leverandør til en kunde, der har modtaget diverse varer eller ydelser.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Hvordan ser en faktura ud?

Der er ikke nogen specifikke krav til, hvordan en faktura skal se ud. Det er dog sjældent, de skiller sig ud alligevel. Ofte vil firmaets navn og oplysninger stå i toppen, og så vil der længere nede være et regnskab, der viser prisen for de forskellige ydelser, og her vil der på bundlinjen være det samlede beløb, der efterspørges.

Nedenunder regnskabet vil der betalingsbetingelser og betalingsmetode, hvor der står de oplysninger, der er nødvendige for betalingen, dette er ofte reg.nr., konto.nr. og bank.

Igen er der ikke faste krav til, hvordan fakturaen ser ud, men der er dog visse krav til, hvad den skal indeholde.

En faktura skal indeholde dato, fakturanummer, oplysninger om sælger og køber, varens eller ydelsens pris og momsbeløbet. Oplysningerne om sælgeren er navn, adresse og CVR-nummer, mens oplysningerne om køberen er navn og adresse, samt EU momsregistreringsnummer, hvis der handles i Europa.

Hvordan sendes en faktura?

En faktura blev som så meget andet før i tiden sendt med posten, men er i dag ofte blevet elektronisk. Der bliver selvfølgelig stadig sendt fakturaer som breve, men i dag sendes mange af dem som mail i stedet.

Derudover er såkaldte EAN-fakturaer også begyndt at blive brugt rigtig meget. En EAN-faktura er en speciel form for fakturering, der også foregår elektronisk. EAN-fakturaer benyttes altid, når man laver forretning med det offentlige, men der er også flere virksomheder, der begynder at bede specifikt om EAN-fakturaer.

Enhver virksomhed har pligt til at opbevare deres fakturaer, og derfor er det yderst smart med EAN-fakturaer, da computeren let kan holde styr på disse for virksomheden. Derudover er de også hurtigere og lettere at godkende og konteres.