Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed

Lån 50000 kr.

Ansøg nemt online

Hurtig udbetaling

De bedste lån ét sted

Find det bedste lån til dig

Opdateret 19/05-2024

Lån penge på få minutter

De fleste mennesker kender følelsen af at mangle en ekstra slat penge. Det kan være penge, som man mangler forbindelse med renovering af sin bolig, i forbindelse med en ferie man skal på eller i forbindelse med en vigtig begivenhed, der snart skal afholdes. Uanset hvad er det en ubehagelig følelse at have, at man ikke føler, at man har penge nok. Spørgsmålet er i denne forbindelse ikke, hvornår nok er nok. Spørgsmålet omhandler nemlig kun dig og dine behov, og det er derfor dig, der i denne situation skal bedømme, hvor mange ekstra penge, som du mangler for at føle, at pengene slår til. Hvis du står og skal arrangere en større begivenhed som fx en konfirmation, et bryllup eller en begravelse, som alle er begivenheder, der kommer ret pludseligt, så er det ikke en selvfølge, at du står klar med pengene i hånden, og det skal du ikke skamme dig over.

I dag har vi mennesker så mange muligheder grundet den nye teknologiske udvikling og grundet internettet, der har taget verden med storm. Det betyder også, at når vi mangler noget, så kan vi få det ret hurtigt, fordi vi med et tryk kan klikke det hjem fra en tilfældig hjemmeside. Dette gælder også penge, og du behøver derfor ikke at være alt for bekymret, hvis du ikke ved, hvordan du hurtigt kan få fat på de penge, som du netop står og mangler. I dag findes der nemlig et utal af sider, der tilbyder lån til verdens befolkning, og dette er med tiden blevet meget populært, da siderne er nemme at navigere rundt på, og der går ikke ret lang tid fra, at du har godkendt lånet på hjemmesiden til, at pengene ligger på din netbank. Faktisk er det kun et spørgsmål om minutter, hvilket gør det helt ekstremt fristende at besøge en sådan side i nødens stund. Derfor er der altså mange, der benytter sig af disse sider, hvis de ikke lige føler, at de har nok penge til at ligge på kontoen. Det er forskelligt, hvor mange penge, som man kan låne på de forskellige sider. På nogle af siderne kan du kun låne mindre beløb, hvor du derimod på andre sider kan låne helt op til 50.000 kroner. Det er mange penge at erhverve sig blot ved at foretage et enkelt tryk med musen, og denne sum skulle gerne være nok til at holde et bryllup eller en konfirmation i verdens-klasse.

Derfor er det nemmere at låne penge online end i banken

De fleste mennesker starter med at gå til deres bank, når de mangler penge og ønsker at foretage et lån. Dog kræver det en del at låne penge i banken, da man først skal godkendes. Godkendelsen omfatter et baggrundstjek af dig og din økonomi. Her vil banken gå ind og vurdere, om du er en god betaler, og om du har en indkomst, der tillader dig at låne penge. Derved bedømmer de, om du har mulighed for at betale pengene tilbage igen rettidigt. I mange tilfælde afviser banken disse henvendelser, da man skal leve op til rigtig mange krav økonomisk, og man skal vise, at man er en stabil borger. Når man som kunde sidder og skal overtale banken til at låne en penge, hvis man tidligere har været en dårlig betaler, kan man altså komme i en svær situation, og man burde bare på forhånd have indset, at man ikke ville blive godkendt. De fleste mennesker er nemlig klar over forinden de opsøger deres bank, om de vil blive godkendt, og her vil mange stå i et ret dårligt lys, og de vil derfor opgive med det samme.

De, der opgiver, søger derefter hen mod deres computer for at finde andre muligheder for at få et lån. Her ender de oftest inde på de mange sider, der findes med online lån. Vælger du at søge et lån online fremfor at søge et lån via din bank, er du nemlig sikker på, at du kan få udbetalt pengene med det samme, da du ikke skal i gennem nogen form for test eller tjek. Der findes nemlig de fordele ved online lån, at det er en hurtig ansøgningsproces, som desuden foregår automatisk og computerstyret. Derudover skal du ikke stille nogen sikkerhed for, at du kan betale pengene tilbage. Som en ekstra bonus bestemmer du selv hvor mange penge, du ønsker at låne, og det er kun dig selv, der bestemmer, hvad du vil bruge pengene på. Din låneudbyder har altså ikke noget at sige i denne sag, hvilket udelukkende er til din fordel. De fleste udbydere er også til at snakke med i forhold til låneperioden. Det vil sige, at du altså selv kan bestemme, hvor lang en periode, du ønsker at låne pengene over. Det er ligeledes helt op til dig, hvordan du ønsker at tilbagebetale pengene. Du kan ofte vælge, om du vil afbetale dem over en periode, men du kan også vælge at tilbagebetale hele beløbet med det samme, hvis dette ønskes. Som tommelfingerregel har du let ved at betale pengene tilbage, hvis du har en stabil indkomst og er i stand til at bevare overblikket over de lånte penge. Dermed er det altså en fordel for dig, hvis du løbende dokumenterer, hvad du bruger dine lånte penge på. Alle dine låneaftaler underskrives med NemID, hvilket gør din låneaftale sikker og giver dig en garanti for, at din låneaftale er lovlig. Derudover behøver du heller ikke at forlade din stue, når du skal underskrive aftalen. Det hele foregår altså online, hvilket også betyder, at du ikke skal indgå i nogle samtaler, hvor du skal sidde og forklare, hvorfor du er reel at låne penge til, og hvorfor du overhovedet har brug for at låne penge. Alle disse ting skal banken f.eks. have dokumentation for, og det kan gøre låneprocessen langt mere indviklet, og du kan undervejs komme til at føle dig ubehagelig tilpas med alle de ting, som du skal afgive af personlige oplysninger.

Dermed er der altså rigtig mange mennesker, der vælger de online lånemuligheder fremfor bankens tilbud, da det er en langt mere behagelig proces, som også er både hurtigere og nemmere.

Hvad med renten?

En rente er et beløb, som du skal betale til din låneudbyder udover selve det beløb, som du har lånt. Renten er fast og indgår altså i det beløb, som du skal betale tilbage til udbyderen på fast basis. Der findes dog også variable renter, hvilket betyder, at renten både kan falde og stige. Posi-tivt for dig er det, hvis renten falder, da du så skal betale mindre tilbage, og positivt er det for udbyderen, hvis renten stiger, da de så kan kræve et større beløb indbetalt fra dig som kunde. En variabel rente er ofte lavere end en fast rente, men du er dermed heller ikke sikker på, at renten ikke stiger senere hen. Derfor kan det altså være en god idé at tage et lån, hvor renten er fast fremfor variabel.

I en bank er renten lavere end ved et online lån, hvilket er et kæmpe minus for dig, der ikke kan låne penge i banken. Dog er den høje rente ikke medvirkende til at få folk til at holde sig væk fra lånene. Der er nemlig mange, der ikke er så opmærksomme på renten, som de burde være. Det er nemlig ofte kun den månedlige ydelse, der oplyses i forbindelse med et lån, hvilket er i strid med prismærkningsloven. Derfor anbefales det, at du som kunde er ekstra opmærksom på renten, så du ikke kommer til at stå økonomisk dårligt grundet et lån. Når du tager et lån i din bank, vil du få væsentlig flere informationer i forbindelse med lånet, men låner du penge online, sidder du oftest alene og tager beslutningen, og her er det altså nemt at overse nogle vigtige informationer, når du sidder fristet af lånet og mangler penge.

Find andre alternativer end lån

Som sagt så kender de fleste nok til at stå i en situation, hvor de mangler penge, og i denne situation kan det være fristende at tage et hurtigt lån, hvor man med det samme får nye penge ind på kon-toen. Dog er der mange mennesker, der har lidt uheldige skæbner grundet nogle uoverskuelige lån, som de har taget uden at vide bedre. Mange mennesker låner nemlig penge impulsivt på disse sider, hvilket er en rigtig dårlig idé. Sidder man lørdag morgen og gerne vil købe et bestemt jakkesæt eller foretage et andet eksklusivt køb, så bør man nok genoverveje situationen for at se, om man egentlig har behov for produktet netop nu. Oftest er den bedste løsning nemlig at lave en opsparing fremfor at låne penge. Det betyder naturligvis, at du ikke får det ønskede produkt lige med det samme, men du skal til gengæld heller ikke betale renter, og dermed er det dig, der i sidste ender vinder og tjener penge.

Står du en nødsituation, hvor du ikke har fået pengene til at løbe rundt i måneden er det en helt anden sag. Du har muligvis fået nogle livsnødvendige regninger ind af døren, men her er det ligeledes en dårlig idé at betale gælden af med lånte penge, da du derved skaber mere gæld til dig selv. Her bør du i stedet for overveje nogle helt andre ting, hvis du gerne vil betale din gæld.
Find et job og tjen pengene
Først og fremmest kunne du overveje at finde et job, hvor du kan tjene de penge, som du mangler til at betale gælden af med. Her kan du både finde et deltidsjob ved siden af dit eksisterende job, hvis du ikke tjener nok på dit nuværende arbejde. Derudover kan du også finde et fuldtidsjob, hvis du slet ikke har anden beskæftigelse. Uden et job er det forståeligt, at du ikke kan betale dine regninger, og det gør det til en endnu dårligere idé at låne penge. Det er nemlig meget svært at betale af på et lån, hvis man ikke har en stabil indkomst. Du får naturligvis ikke udbetalt din løn ligeså hurtigt, som du får udbetalt et online lån. Dog kan du ofte ringe til de som du har gæld hos for at lave en anden ordning, så du først betaler din regning, når du har fået udbetalt din løn. Dermed undgår du at føle dig presset til at tage et lån med tilhørende renter.
Lej et værelse ud i din bolig
Har du en større bolig – enten hus eller lejlighed – kan du overveje at leje et værelse ud til en lejer, hvis du har et værelse i overskud. Derved vil du skulle betale mindre i husleje, da din lejer er med til at betale hertil. Det vil også være medvirkende til, at du har flere penge hver måned til at betale eventuelle regninger eller til at købe ekstra goder i løbet af måneden. Mange unge mennesker vælger at leje et værelse i deres bolig ud, da de herved har flere penge om måneden udover deres SU. Her laves der forskellige fællesordninger, så begge parter nyder at dele boligen.
Sælg din bil
Har du en bil, bør du overveje, om du har råd til at have den og køre rundt i den. Der er nemlig mange udgifter forbundet med en bil, da du både skal betale faste afgifter samt benzin eller diesel i løbet af måneden. Det er altså en stor økonomisk byrde, der vil blive lettet fra dine skuldre, hvis du skiller dig af med din bil. Som et alternativ kan du vælge at købe et buskort, som ofte gælder en måned af gangen. Derved har du stadig mulighed for at komme rundt, men du undgår at skulle betale både afgifter og brændstof, hvilket vil spare dig for mange penge. De fleste busser og toge kører jævnligt, så du er sikker på, at du kan komme frem og tilbage, og du er dermed ikke afhængig af at have en bil.
Ryd op i dine gamle ejendele
Har du noget gammelt tøj eller noget forældet teknologi, bør du overveje at rydde op i det og sælge noget af det. Det kan være et gammelt TV, som du ikke bruger længere, eller det kan være dine tidligere høretelefoner, som du har udskiftet med nogle nye. Uanset hvad du har, er det en oplagt mulighed for dig at forsøge at sælge det, hvis du mangler penge. Derudover har de fleste mennesker også alt for meget tøj i deres klædeskab, som de ikke bruger. Dette er nemt at sælge på loppemarkeder eller sætte til salg på internettet. Særligt populært er det at sælge tøj gennem de sociale medier, hvor man har mulighed for at kommunikere med eventuelle købere på tværs af landet. Dermed kan du altså lynhurtigt for tjent nogle penge til afvikling af gæld, hvis du undersøger markedet for genbrugstøj.
Minimer dine restaurantbesøg og byture
Hvis du er typen, der ofte går på restaurant eller mødes med venner inde i byen i weekenderne, kunne det være en god idé at minimere antallet af disse dage. Her vil du opdage, at du bruger mange penge, som du i stedet for kunne bruge på noget andet – f.eks. regninger. Dine venner vil med garanti kunne forstå, at du ikke har penge til at spise ude hver weekend. Det er langt billigere at købe madvarer med hjem fra en almindelig butik og selv lave maden hjemme, og her er der også mulighed for, at du kan invitere dine venner hjem til dig selv for at spise og hygge efter aftensmaden.

Hvad bør du være opmærksom på, når du låner penge?

Du skal være opmærksom, når du låner penge, da mange ting står med småt, når du skal ansøge om et online lån. Som nævnt er ikke alle lån lige gode til at tydeliggøre renten, da den er høj, og den skal helst ikke fange fokus fra den potentielle låner. Dog er det vigtigt, at du kender renten, da du ellers ikke kan se, hvor mange penge du betaler for at låne penge. Dit mål som låner er, at renten skal være så lav som muligt, så det er derfor en god idé, at du dobbelttjekker renten og forsøger at sammenligne den med andre lån for at være sikker på, at du tager det bedst mulige lån. Derudover er det også en god idé at undersøge løbetiden, da denne både kan være kort og lang. Beløbet kan nemt blive højt, hvis du laver løbetiden alt for lang.

Alle lån har også en ydelse, som er det månedlige beløb, som du betaler i forbindelse med lånet. Det er vigtigt, at du har styr på denne ydelse for at kunne opretholde dit budget. Dette tal er dog ikke det vigtigste tal at holde øje med, da ÅOP kommer bagefter. ÅOP står for de årlige omkostninger i procent, og det er det tal, der gør det muligt at sammenligne lånene på det bedst mulige grundlag. Dette tal fortæller nemlig dig, hvor dyrt lånet egentlig ender ud med at blive. Her er alle lånets omkostninger medregnet – både omkostningerne for oprettelsen, løbetiden og renterne er inkluderet.

Online lånene eksisterer i en verden for sig selv med alle de begreber, der findes og med alle de forskellige nøgletal, der bliver udregnet gennem en låneproces. Som en potentiel låner kan man være tilbøjelig til ikke at sætte sig ind i dem, da det virker alt for kompliceret, men faktisk er det en nødvendig, at du kender ethvert tal og begreb, da du ellers kan risikere at snyde dig selv for mange penge. Mange oplysninger og tal bliver skrevet med småt, så det ikke springer i øjnene på dig, når du besøger hjemmesiden. Derfor er det vigtigt, at du er kritisk og undersøger alle bagsider af medaljen. Hvis du er i tvivl, om en side er god at låne penge fra, kan du på sider som trustpilot finde anmeldelser skrevet af andre lånere for at se, om hjemmesiden generelt er en troværdig og oplysende hjemmeside. Dermed har du også mulighed for at droppe et lån, hvis du kan se, at der er dårlige anmeldelser af siden. Som hovedregel binder du dig først, når du underskriver lånet via NemID. Du binder dig altså ikke til lånet, hvis du blot ansøger. Derudover har du ofte også fortrydelsesret, hvilket giver dig mulighed for at annullere lånet, hvis du alligevel ikke har det godt med at låne penge, eller du opdager noget i lånet, som du ikke kan acceptere.

Når du har fundet et lån, som du overvejer at tage, bør du derfor undersøge selve udbyderen grundigt for at finde ud af, om det alligevel er en god idé. Internettet er netop til for, at man kan søge oplysninger, så derfor er der absolut heller ingen grund til ikke at gøre det i dette tilfælde. På Monni.dk kan du benytte vores lånesammenligner og dermed finde frem til det lån, der lyder mest attraktivt for dig.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt