Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed

SMS lån

Ansøg nemt online

Hurtig udbetaling

De bedste lån ét sted

Find det bedste lån til dig

Opdateret 21/06-2024

Hvad er et sms lån?

Et sms-lån er en af de mest kendte former for hurtige forbrugslån eller kviklån. Et sms lån et helt konkret et lån du kan fortage på din mobiltelefon, hvor du simpelthen kan ansøge og modtag pengene ved at sende en sms. Dog er de fleste sms lån idag erstattet til at du kan gøre det online i stedet, som giver mange flere muligheder for folk der skal låne penge med mobilen. Med et SMS lån så er det nemt og hurtigt at ansøge om disse lån, og ofte så er lånet også med hurtig udbetaling. Med et sms lån kan du hos de fleste lånudbydere låne fra alt imellem 500 kroner og op til 6000 kr. Dog er der nogle lånudbydere der tilbyder nye kviklån op til højere beløb.

Hurtigt sms-lån – Hvor hurtig udbetaling kan man få?

SMS lån

Med et SMS-lån så kan du ofte få hurtig udbetaling af lånet, fordi det hele kan klares med mobil telefonen. Et hurtigt sms lån er naturligvis et lån som du optager hurtigt og får en hurtig udbetaling med. Når du ansøger om et hurtigt sms-lån så er det naturligvis vigtigt at du ser hvornår der er udbetaling af lånet. Mange sms lån med hurtig udbetaling har udbetaling indenfor 24 timer eller udbetaling samme dag. Så for at tage et hurtigt sms-lån så skal du holde øje med hvornår der er udbetaling. Men som hovedregel så kan du hos mange låneudbydere godt forvente at få en hurtig udbetaling på højest 24 timer efter din ansøgning er lagt.

SMS-Lån – Udbetaling med det samme

Der er flere sms-lån som tilbyder udbetaling med det samme. De sms lån som tilbyder udbetaling med det samme, godkender nemlig deres ansøgere med NemID og kan med oplysningerne som de søger frem med NemID og de oplysninger som bliver opgivet af låntageren. Når de har fået disse oplysninger kan de automatisk godkende eller afvise dem der ansøger om lån. Hvis man bliver godkendt, så kan med mange af disse SMS-lån få udbetaling med det samme, hvilket altså betyder at så snart du har ansøgt så bliver din ansøgning automatisk gennemgået og bliver enten godkendt eller afvist, indenfor få minutter. For at tage et SMS-lån med udbetaling med det samme, så skal du blot være opmærksom på hvad lånudbyderen tilbyder og hvor hurtig udbetaling de har.

Nye sms-lån – Fremtiden for SMS lån

Der kommer stadig nye SMS-lån og det tyder på at fremtiden for SMS-lån er stigende. Sms lån går dog mere og mere over og bliver online sms lån i stedet, men de nye SMS-lån kommer stadig til at være en del af fremtiden. Lånudbyderne tilbyder stadig nye sms lån, hvor mange af disse lån enten kan tages som et nyt sms lån eller som et lån på internettet i stedet. Men hvis du har brugt en lånudbyder før, så kan du med fordel holde øje med denne lånudbyder for at se om der kommer nye sms-lån som måske er med billigere renter eller lavere gebyr.

3 typer online lån

Lånemarkedet i dag er meget stort, og der er mange måder, hvorpå man kan låne penge. Man kan naturligvis låne penge i banken, men denne form for lån er ofte en længere proces, og mange prøver derfor at finde andre alternativer på nettet. Online findes der nemlig også en række låneudbydere. Her kan man tage 3 forskellige typer lån både hurtigt og nemt.

Forbrugslån
Man kan bl.a. tage et forbrugslån, som er et lån, man tager, som er direkte rettet til betalingen af et forbrug. Det er altså ikke et lån, der retter sig mod noget konkret, som f.eks. når man låner penge til boligen eller til en ny bil. Når man tager et forbrugslån vælger man selv, hvad man vil bruge de lånte penge på, og man behøver typisk ikke at stille nogen sikkerhed i lånet. Dette er en kæmpe fordel for dig som låner, da processen dermed gøres hurtigere, og du skal ikke vente længe på at blive godkendt. Da lånet sættes direkte i forbindelse med forbrug, har du selv mulighed for at bestemme det samlede beløb, som du ønsker at låne, og pengene er på din bankkonto et par dage efter, at du har modtaget godkendelsen.

Læs mere om forbrugslån her

Kviklån
Begrebet kviklån har du sikkert hørt flere gange. Ordet dækker, som navnet angiver, over et hurtigt lån, du kan tage online. Kviklånet er beregnet til mindre lån, og du kan derfor kun låne små beløb. Som hovedregel siger man, at du kan låne mellem 500 kroner og 6000 kroner afhængigt af, hvad du som låner har behov for. Du bestemmer altså i sidste ende selv det samlede beløb inden for ovenstående interval. Ligesom ved forbrugslånet er det hurtigt at blive godkendt til lånet, og det kan derfor være attraktivt at låne mindre beløb på denne måde. Dog er de hurtige lån også kendetegnet ved dyre renter, og det er derfor, man ofte hører, at det er bedst at holde sig væk fra de mange kviklån, der findes på nettet.
Læs mere og få gode råd til kviklån her

SMS-lån
Hvis du ikke har hørt om SMS-lån før, kan det være svært at sætte tekstbeskeder og lån i forbindelse med hinanden. Et SMS-lån minder meget om et kviklån, men med en endnu simplere ansøgningsproces, da man blot skal sende en SMS for at ansøge om et lån. SMS-lån betragtes som kortfristede lån, hvilket vil sige, at du skal betale lånet inklusiv eventuelle renter tilbage inden for relativt kort tid. Typisk har man 2-6 uger til at betale lånet tilbage, og et SMS-lån bør derfor kun benyttes, hvis man har mulighed for at betale lånebeløbet tilbage den efterfølgende måned.

Fordele ved at tage et SMS-lån

Det er disse SMS-lån, som vi her vil gå mere i dybden med, og gennemgå de forskellige fordele og ulemper, der er ved denne type lån. SMS-lån har nemlig nogle fordele, som andre lån på nettet ikke har. SMS-lånet er et forholdsvist nyt fænomen, og det er derfor lavet til at være endnu mere effektivt og bedre tilpasset vores hverdag end de lån, som vi tidligere har set.

Kort ansøgningsproces

En bemærkelsesværdig fordel ved SMS-lån er, at lånene ofte er kendetegnet ved en effektiv behandling og en hurtig svartid. Det vil altså sige, at der iofte kun går få minutter fra du sender din ansøgning via SMS, til du får svar på, om du er blevet godkendt til lånet. Er du blevet godkendt til lånet, vil du få tilsendt et link til NemID, hvor du skal skrive under på låneaftalen. Chancen for at blive godkendt til et SMS-lån er meget stor, og du behøver derfor ikke at være bekymret, når du ansøger. Det eneste, du skal være opmærksom på er, om du i forvejen skylder penge til den pågældende låneudbyder. Skylder du penge her, vil du blive afvist, men gør du ikke, bliver du som regel godkendt. En anden mulig afvisningsgrund, kan være at du er registreret i RKI. RKI er et register, hvor dårlige betalere skrives op, og står du her, kan det blive svært at blive godkendt til et lån. Det er ikke umuligt, men du skal regne med at skulle søge lidt længere på nettet efter et lån, der tillader det. Står du i RKI anbefaler vi altid, at du betaler din gæld og får styr på din økonomi, inden du optager et nyt lån.

Du kan låne penge, uanset hvor du befinder dig
Med et SMS-lån kan du låne penge, uanset hvor du befinder dig. Det kan du netop, fordi hele låneprocessen foregår via din mobiltelefon. Uanset om du er på farten, eller på arbejde, om du besøger en ven eller sidder på café, så er det altid muligt at sende en SMS og ansøge om et lån. Et SMS-lån er derfor et yderst bekvemt og fleksibelt lån, der ikke kræver ret meget af dig som låner. Dette betyder også, at SMS-lånene er stigende i popularitet, og flere og flere overvejer at tage et SMS-lån, når de mangler penge sidst på måneden.

Hurtig udbetaling
Når du er blevet godkendt til lånet og har underskrevet din låneaftale via dit NemID, vil pengene blive overført til dig efter en eller to hverdage afhængigt af, hvilken låneudbyder du har valgt at gøre brug af. Ansøger du om lånet på en hverdag indenfor låneudbyderens åbningstider, er det muligt du allerede modtager det lånte beløb samme dato, som du har ansøgt. Dermed tilbyder SMS-lån en meget hurtig udbetaling, som du som kunde bør være godt tilfreds med.

Få luft i økonomien
Et SMS-lån kan være medvirkende til, at du får lidt mere luft i din økonomi. Hvis du står sidst på måneden og mangler penge, så kan du altså nemt og hurtigt tage et SMS-lån og hente nogle penge hjem. Herved kan du betale eventuelle regninger, som du uventet har fået ind af døren, og du slipper for at bekymre dig, og du kan slappe af resten af måneden. At tage et SMS-lån kan sagtens være en god metode til at få styr på sin økonomi igen, så længe man tænker sig godt om i låneprocessen. En god tommelfingerregel er kun at bruge lånet på nødvendige udgifter, fremfor at fråse med dem. Det er kun dig som låner, der bestemmer, hvad du vil bruge dine lånte penge på, og du behøver ikke at oplyse din låneudbyder om det. Derfor kan det være fristende at at låne penge til en tur i byen, et nyt computerspil eller andre fornøjelser, som i princippet er unødvendige. På denne måde misser du en god chance for at få bedre styr på din økonomi, og i stedet kan du ende i et endnu dybere økonomisk hul. Når man låner, skal man altid huske på, at lånet skal betales tilbage igen.

Du skal ikke stille nogen form for sikkerhed
Det er nemt at optage et SMS-lån, da der ikke er krav om at stille sikkerhed. Optager du derimod et lån i din bank, er der et krav om, at du skal kunne stille sikkerhed for lånet. Det vil sige, at du skal have nogle værdier, som banken kan se en pengemæssig sikkerhed i som f.eks. din bolig eller din bil. Dette er ikke nødvendigt, når du ansøger om et SMS-lån. Her er du helt frit stillet, ligesom du er ved de fleste andre lån, som du kan tage online.

Ingen krav om indtægt
En anden fordel er, at der ikke stilles noget krav til indtægt – i hvert fald ikke ved de fleste SMS-lån. Dette betyder altså, at der ikke er krav om, at du som låner skal have en bestemt minimumsindkomst hver måned for at kunne optage et SMS-lån. Kreditvurderingen af dig er altså meget simpel, og det er ikke nødvendigt, at du dokumenterer, dine månedlige indtægter. Dog er det vigtigt at tilføje, at kreditvurderingen af dig som låner varierer fra udbyder til udbyder, og det er derfor vigtigt at læse alle detaljer ved lånet igennem, inden man skriver under på selve låneaftalen.

Ulemper ved at tage et SMS-lån

Selvom der er fordele ved at optage et lån, er der naturligvis også ulemper, og dette gælder også SMS-lånene. Det er ikke udelukkende positive historier, man hører om denne type lån, og derfor er det selvfølgelig også vigtigt at være opmærksom på eventuelle ulemper.

Hvis du er på udkig efter et billigt lån, så er SMS-lån og andre online lån, ikke umiddelbart det oplagte valg. Disse lån er nemlig ofte ret dyre at optage, da de er forbundet med høje renter. Renten er et gebyr, der udregnes i procentdele af den lånte kapital, og det lægges oveni det lånte beløb og skal ligeledes betales til kreditor. Låner du penge i banken, er renten ofte lav, men optager du et SMS-lån, vil renten ofte være tårnhøj. Dette hænger sammen med, at SMS-lånene betegnes som værende kortfristede lån, og disse er dyrere at optage på samme måde, som kviklån er det. Samtidig er det et lån, hvor der ikke skal stilles nogen for sikkerhed, og dette medfører også højere omkostninger, da man faktisk betaler for alle de fordele, som man får med i lånet. Når du ikke stiller nogen sikkerhed, løber låneudbyderne nemlig en større risiko end f.eks. banken, som forlanger, at du har en eller anden form for værdi, som de kan tage pant i, hvis du uforudset ikke kan betale lånet tilbage.

En anden ulempe ved SMS-lån er den korte løbetid. Løbetiden ligger typisk på omkring 30-45 dage for denne type lån, og du skal derfor have afbetalt dit lån inklusiv renter indenfor denne tidsfrist. Selvom lånebeløbet er lavt, er det ikke alle, der har mulighed for at betale deres lån så hurtigt tilbage. Derfor skal du altid overveje et lån grundigt, og du skal spørge dig selv, om du reelt set har en økonomi, der kan klare, at du tager et lån.

Tips og tricks til SMS-lån

Når du skal vurdere med dig selv, om du har en god nok økonomi til at optage et lån, kan det være en fordel, at lave et budget for at få styr på, hvor mange penge du egentlig har til rådighed, og sikre dig, at du har mulighed for at betale lånet tilbage inden for den korte lånefrist. SMS-lånene er et af de dyreste lån, som du overhovedet kan optage, så selvom du har brug for pengene her og nu og gerne vil optage lånet med det samme, så kan det kun anbefales, at du giver dig god tid til at danne dig et overblik over din økonomiske situation. I dit budget bør du opstille dine månedlige indtægter og dine månedlige udgifter for at finde frem til dit rådighedsbeløb. På den måde giver du dig selv et forspring, og du slipper for mange bekymringer, da du minimerer chancen for ubehagelige overraskelser. På nettet kan du desuden finde adskillige artikler, der kan hjælpe dig med at lægge et budget.

Hvad bør du tage stilling til?

Løbetid, renter og omkostninger – der er mange ting at tage stilling til, når man gerne vil låne penge online. Først og fremmest er det vigtigt, at man tænker over løbetiden, specielt hvis den er kortfristet, som den er ved SMS-lånene. Du tænker måske, at 20 eller 30 dage er lang tid til at betale et lån tilbage, men du vil hurtigt opdage, at betalingsfristen ikke er ret langt væk, når du låner penge med så kort en lånefrist. Overskrider du betalingsfristen, kan det hurtigt blive dyrt i rykkergebyrer, og du kan i sidste endne risikere at havne i RKI, som er et register over dårlige betalere. Står du i RKI, vil du få svært ved at oprette abonnementer, f.eks. hos et teleselskab, og du vil heller ikke kunne lave afdragsordninger. Desuden vil et misligholdt lån blive dyrere med tiden, da der løbende vil komme flere renter på. Renter er derfor en yderst vigtig faktor, når du skal låne penge, og det er specielt vigtigt, at du er opmærksom på den, når du låner penge via SMS. En anden vigtig faktor er lånets ÅOP, som er de samlede omkostninger i procent. ÅOP er totalen af samtlige renter og gebyrer, der er ved lånet, og dette tal bør være så lavt som overhovedet muligt. Brug derfor tid på at finde et lån, der passer til dig og dine behov og sørg altid for, at du kan betale dit lån tilbage med renter inden for betalingsfristen.

Sådan forvalter du dine penge

Når du låner penge via et SMS-lån, er det helt op til dig, hvordan du vil bruge pengene. Dog er det som sagt en stor fordel at bruge dem fornuftigt fremfor at fråse med dem. Med et SMS-lån kan du kun låne mindre beløb på mellem 500 kroner og 6000 kroner. Dog findes der alligevel mange måder, hvorpå man kan forvalte et så lille beløb på en fornuftig måde.

Lån penge til bilen

Der er mange omkostninger forbundet med det at have en bil. Her skal der både betales afgifter, forsikring, vedligehold og brændstof. Derudover kan der hurtigt komme nogle omkostninger, som man ikke forventede og dermed ikke har budgetteret med. Til disse uventede omkostninger kan det derfor være en idé at optage et lån.

Fix fejl og mangler på din bil
Går din bil pludseligt i stykker eller synger vinterdækkene på sidste vers? En værkstedregning er ofte både dyr og uventet, og det kan være svært at finde plads til den i budgettet. Derfor kan det skabe lidt luft i økonomien at tage et lån til dette formål. Det er aldrig godt med en bil, der ikke kører optimalt, og jo længere man venter, jo dyrere kan det blive, så man bør derfor altid fixe sin bil med det samme. Læs mere om billån og find det billigste her »

Lån penge til boligen

I forbindelse med boligen er der også mange omkostninger, som man skal være opmærksom på, og det kan hurtigt blive en dyr omgang. Derfor kan det være en fordel at låne penge.

Renover din bolig
Det er dyrt at renovere sin bolig, uanset om det er den helt store renovering, eller om det blot er en mindre en af slagsen. Selv maling er dyrt, og det er endnu dyrere, jo mere man skal have malet. Derudover kan det også være en god idé eller ligefrem en nødvendighed at opdatere de gamle hvidevarer i hjemmet. Det kan være et køleskab, der ikke længere virker, eller ovnen, der er begyndt at drille. Uanset hvad, er en renovering af boligen en større investering, og det kan blive nødvendigt, at tage et lån til ombygning og renovering.

Opdater indretningen i dit hjem
En anden fornuftig ting at låne penge til er indretningen i hjemmet. Det kan være, sofaen trænger til at blive skiftet ud eller at der er brug for en ny barneseng eller et skrivebord til hjemmekontoret. Alle er en fornuftig investering, både fordi de tjener et funktionel formål, men også fordi de bringer langvarig glæde.

Lån penge til din uddannelse

I Danmark siger man, at det er gratis at studere. Dog er der alligevel nogle ting, som man skal kunne betale i forbindelse med sit studie. Det kan være stressende, hvis man ikke står med pengene i hånden, men der findes heldigvis den mulighed, at man kan tage et mindre lån.

Investér i skolebøger
Skolebøger er en af de ting, som de fleste er nødt til at investere i, i forbindelse med sin uddannelse. På universiteter og videregående uddannelser er bøgerne nemlig en udgift, som man selv som elev står for. Dog er mange skolebøger dyre, og det kan derfor være en idé at optage et SMS-lån med henblik på at betale disse.

Køb en computer til dit studie
I dag er det ligeledes nødvendigt at have en computer, når man studerer, men computere er også dyre, og det kan være svært at finde plads i budgettet. En mulighed er derfor at optage et lån, så du får investeret i en god computer, der kan hjælpe dig med at klare skolearbejdet.

Find det rigtige lån

Hvis du vil optage et lån, er det endelige råd, at du tænker dig godt om og giver dig tid til at vende beslutningen med dig selv flere gange. Tag eventuelt også kontakt til nogle professionelle rådgivere, der kan hjælpe dig til at vælge det rigtige lån.

Her hos Monni.dk kan vi hjælpe dig med at finde det lån, der passer til netop dine behov. Vi sammenligner alle lån, der er tilgængelige på markedet, så du slipper derfor for at sidde og rode ubrugelige lån i gennem. Du bestemmer selv kriterierne, og du bliver kun præsentereret for lån, der opfylder dine krav og behov. Dermed forkorter du låneprocessen, og undgår unødvendige timer foran skærmen. At låne penge er en besværlig proces i sig selv, og den bør derfor ikke gøres vanskeligere, end den i forvejen er. Her hos Monni.dk vil vi gerne hjælpe med til, at du som låner får den bedst mulige oplevelse, og det får du bedst ved, at vi hjælper dig med at skabe overblik. Lånemarkedet er en labyrint, hvor man hele tiden møder nye lån med nye fordele, men det er også vigtigt, at man er i stand til at skabe overblik over ulemperne og de skjulte omkostninger ved de forskellige lån.

Det ordner vi for dig her hos Monni.dk med vores lånesammenligner, så du nemt og hurtigt kan finde det bedste lån for dig allerede i dag.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt