Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed

Billån - indfri din bildrøm

Ansøg nemt online

Hurtig udbetaling

De bedste lån ét sted

Find det bedste lån til dig

Opdateret 24/04-2024

DU ER HER:

Hvad skal du vide om billån?

Billånet er en fælles betegnelse for forskellige måder at finansiere købet af en ny (eller brugt) bil. Der er nemlig ikke kun én måde at gøre det på. Billån kan finansieres gennem bilforhandlere, finansieringsfirmaer eller hos banken. Herunder kan du læse mere om, hvilken bilfinansieringsmulighed der passer bedst til dig, og hvad du skal være særligt opmærksom på. Du får endda også nogle gode råd med på vejen til det billigste billån. Leder du efter et mindre forbrugslån, så se evt. vores side med f.eks. 1000 krs. lån.

Sådan finansierer du din bil

Det er ingen smal sag at finansiere sin bil, og når det kommer til at låne penge, så bør du aldrig komme sovende til timen. Det første, som vi anbefaler, at du gør, er, at du sætter tid af til at undersøge alle dine muligheder. At du læser denne guide, er første trin. Dernæst bør du altid sammenligne forskellige nye kviklån. Tag aldrig det første og bedste, som sikkert vil være bilforhandleren, der anbefaler dig en række løsninger, de tilbyder.

Der er grundlæggende tre måder, som du kan finansiere din nye bil på. Du kan finansiere bilen via:

 1. Forhandlerfinansiering
 2. Banklån
 3. Finansieringsselskab

Bilfinansiering har en dyr klang over sig, men det behøver ikke nødvendigvis at være med dyre luksusbiler i tankerne. Der er mange muligheder for at låne mindre beløber til brugte biler. Her kunne et finansieringsselskab være en god mulighed.

Men hvad indebærer de forskellige muligheder? En forhandlerfinansieringer højest sandsynligt denne finansieringsmulighed, du først tænker på. Det er også den, som du bliver præsenteret for, når du er ude at kigge på nye biler. Bilforhandleren modtager i sidste ende kommission for at sælge netop deres billån til dig.  Det kan næsten altid betale sig at kigge efter andre finansieringsmuligheder, da der typisk er flere penge at spare. Men du skal altid i sidste ende følge din egen dømmekraft. Et banklån er, som mange allerede kender det. Det er nemlig et lån hos din bank. Her skal du ofte til samtale med en rådgiver, der typisk spørger, hvordan du vil stille sikkerhed for lånet. Det er også sjældent, at du kan låne uden udbetaling. Sidst kan du vælge et finansieringsselskab. Der er utrolig mange af disse online, hvor det er nemt at sammenligne alle dine tilbud. Især hvis du bruger Monni.dk’s lånesammenligner.

Billigste billån – Hvad skal du kigge efter?

Billigste billån

Når du skal finde det billigste billån, så er der flere ting du skal være opmærksom på. Men en af de vigtigste ting du skal være opmærksom på, når du skal finde det billigste billån til dit behov, er at du finder det billån med den laveste ÅOP og bedste vilkår for dig som låntager. Mange reklamere med at de har de billigste og bedste billån, fordi de har en lav rente, men ofte så er der også et oprettelsesgebyr som man bør holde øje med. Hvis der er et højt oprettesesgebyr, så er det billigste billån måske ikke det billigste alligevel, selvom det er et billån med lav rente. Så hold altid godt øje med dette når du er på jagt efter billige lån.

Billån uden udbetaling

Mange søger efter et billån uden udbetaling og der er også flere lånudbydere der tilbyder at du kan tage et billån uden udbetaling. Et billån uden udbetaling betyder ganske enkelt at du skal låne alle pengene til bilen. Hvis du søger et billån uden udbetaling, så skal du ligesom hvis du leder efter det billigste billån, sørge for at kigge på hvad ÅOP bliver på dit billån, så du ikke kommer til at betale for meget for lånet fordi du udelukkende jagter et billån uden udbetaling.

Billån uden udbetaling

Hvor mange penge skal jeg låne til en bil?

Det er svært at give et estimat på, hvor mange penge du skal låne til en bil. Det kommer meget an på, hvordan din nuværende og fremtidige økonomiske situation ser ud. Derudover afhænger det selvfølgelig også af, hvilken bil du ønsker at købe. Der er stor prisforskel på at investere i en fabriksny Mercedes eller købe en brugt Opel hos den lokale brugtvognsforhandler. Beløbet, som skal finansiere dit næste bilkøb, er derfor afhængig af dit bilvalg og din økonomi.

Det er som regel nemmere at få godkendt et billån, hvilken bilen er relativt ny. Hvis du ønsker at købe en ældre brugt bil, så kan det være mere fordelagtigt med et forbrugslån fremfor et billån. En fordel for et forbrugslån er, at kreditor ikke bekymrer sig om, hvordan du bruger pengene. Så hvis bilens omkostninger kan dækkes af et forbrugslån, har du selv mere kontrol over pengene.

Hvad koster et billån om måneden?

Prisen for et billån varierer meget, og det kommer i første omgang an på, hvor mange penge du ønsker at låne. Bilens pris er derfor afgørende for, hvor dyrt lånet bliver på en månedlig basis. Det kan godt være svært at regne ud, hvor store omkostningerne bliver, hvis man selv skal tage højde for rentesatser, løbetider og gebyrer. Men du kan faktisk regne det ud ved hjælp af ÅOP. For at udregne de totale omkostninger ved lånet, skal du blot kigge på ÅOP – eller årlige omkostninger i procent – som låneudbyderne skal oplyse ved lov.

ÅOP medregner alle omkostninger ved lånet og er dermed en sats, der fortæller dig, hvor dyrt lånet bliver i sidste ende, når alt er medregnet. Du kan altså være sikker på, at der er taget højde for alle renter og gebyrer, og derved er lånet med den laveste ÅOP det billigste for dig. Det er dog vigtigt, at du sikrer dig, at forudsætningerne for lånet er det samme. Det vil sige, at beløbet og løbetiden gerne skulle være det samme, selv ved lånet med lavere ÅOP. Etableringsomkostninger skal også være medregnet i lånet.

For at illustrere vigtigheden i at tjekke ÅOP, så er det ikke altid lånet med den laveste rente, der er den billigste, selvom det ofte er en god indikator. Et lån kan godt umiddelbart se billigt ud, hvis renten er lavere end de fleste, men det kan sagtens snyde. Der kan nemlig være specielle gebyrer, der ikke nødvendigvis er til at spotte ved første øjekast på rentesatsen. Derfor er ÅOP så vigtigt, da det hele er medregnet her. Så bliver du ikke snydt.

Sammenlign forskellige billån – her er redskaberne, du skal bruge

Det kan være svært at vide helt præcist, hvad et godt billån indebærer. Især hvis man ikke er helt indforstået med begreberne, og hvad de betyder. Derfor kan det være en god idé at involvere en, der har styr på billån, inden du begiver dig ud i det på egen hånd. Et billån er som sagt ikke en billig investering, så det er altid anbefalet at omgive sig selv med erfarne tillidspersoner. Derudover er det også en fordel at tage en sagkyndig med, når du køber selve bilen, såfremt du ikke selv er en haj til biler. Vi har sammensat en faktaliste, som du kan støtte dig til i din jagt på det bedste og billigste billån.

Tjekliste til at kunne sammenligne lån

  • ÅOP

Den samlede årlige udgift i procent. Vi har gennemgået denne, men det er den absolut bedste parameter, når du skal sammenligne lån, da det fortæller alle omkostningerne, som lånet indeholder. Hold altid øje med ÅOP, når du undersøger billån.

  • Gebyrer

Der er næsten altid gebyrer, når det kommer til online lån. Gebyrer på oprettelse. Gebyrer på afdrag. Gebyrer på forlængelse af løbetid. Du bør altid undersøge, hvilke gebyrer låneudbyderen pålægger deres forskellige services. Det kan nemlig hurtigt løbe op.

  • Renten

En høj rente er selvfølgelig dyrere end en lav rente. Tjek altid størrelsen på renten, da den fortæller dig, hvor meget af det samlede lånebeløb, du skal betale udover afbetalingen på selve lånet. Renten er typisk afgørende for, om lånet er for dig. Det næste spørgsmål er så, om det skal være en fast eller variabel rente.

  • Løbetiden

Løbetiden er essentiel, når det kommer til tilbagebetalingen af lånet. Et lån er ikke gratis, og når du skal betale låne tilbage, er det vigtigt at vide, hvor lang tid det løber over. Der er forskellige fordele og ulemper ved korte og lange løbetider, så vælg den type der passer bedste til dine behov og din økonomi.

  • Afdragsfrie perioder

Afdragsfrie perioder ved et lån er naturligvis ikke et ’must’, men det er ikke desto mindre værd at tage med. Har du mulighed for afdragsfrie perioder? Så kan det hjælpe dig at sætte afbetalingen på pause i måneder, hvor økonomien kan være stram – herunder jul og sommerferier.

  • Har du mulighed for at indfri uden omkostninger?

Når du vælger et billån, så er det med at få så meget fleksibilitet som muligt. Unødvendig binding gør bare afdragsperioden mere problemfuld for dig. Undersøg derfor, om du har mulighed for at indfri det resterende af lånet uden omkostninger, såfremt du pludselig får et større rådighedsbeløb.

 

Undgå overraskelser ved bilfinansiering

Hvis der er noget, som de fleste hader, så er det skjulte omkostninger. Det kan hurtigt blive en ubehagelig overraskelse, der ødelægger vores humør og giver os unødvendige bekymringer. Men du kan komme på forkant med disse ubehagelige overraskelser, hvis du ved, hvad du skal holde øje med. Det betaler sig at være velforberedt med online billån. Nogle kreditorer oplyser, at der kan være yderligere omkostninger, mens andre ikke er så servicemindede. Uanset hvad bør du altid selv undersøge sagen.

Specielle gebyrer kan være som følger:

 • Gebyrer, når du ønsker at indfri det resterende af lånet enten helt eller delvist. Dette er særligt irriterende, hvis man pludselig er kommet i besiddelse af ekstra kapital og gerne vil indfri sin gæld, hvorefter man bliver mødt at et tillægsgebyr.
 • Der kan være et gebyr ved aflysning af pant, når billånet ophører.
 • Der kan være månedlige konto- og administrationsgebyrer. Dette kan hurtigt få lånet til at blive dyrt, så hold øje.
 • Der er ofte også oprettelsesgebyrer, som du skal holde øje med.

 

Renten ved bilfinansieringer – fast eller variabel?

Fast eller variabel rente? Hvad bør du vælge? Rentetypen handler meget om, hvilket type du er. Er du risikovillig? Eller måske er du mere konservativ anlagt? Hvad kan din økonomi klare? Et fastforrentet billån har typisk en højere rentesats end en lån med variabel rente, men derimod er du også sikret mod rentesvingninger. Dette kan være fordelagtigt, hvis du har en lang løbetid, da der er større risiko for rentesvingninger, hvis du låner over en længere periode. Modsat er en variabel rente ofte lavere på lånetidspunktet, men du kan blive udsat for rentestigninger. En kort løbetid kan være fordelagtigt ved lån med variable renter.

Lang eller kort løbetid ved bilfinansiering?

Vi har netop gennemgået, hvordan korte og lange løbetider passer til faste eller variable renter. Så hvis du ønsker en fast rente, kan det måske være en fordel for dig med en lang løbetid. Derimod kan det være bedst med en kort løbetid, hvis renten er variabel. Det er en god tommelfingerregel, men du bør altid tage beslutninger baseret på din økonomi og risikovillighed. En lang løbetid betyder, at du har et lavere månedligt afdrag, da lånet betales over længere tid. Derimod har en kort løbetid en højere ydelse, da du skal betale tilbage over en kort periode. Hvilken løbetid, der er bedst for dig, kommer selvfølgelig an på, hvordan din økonomi ser ud. Du skal også huske, at du betaler renter og gebyrer over en længere periode med en lang løbetid. Når det kommer specifikt til billån, så bør du tilpasse løbetiden på billånet efter flere faktorer. Biler taber typisk hurtigt værdi, og derfor skal løbetiden passe til forringelsen af bilens værdi. Du bør derfor tage i betragtning, hvor meget du regner med at køre. Kører du under 25.000 km i en ny bil, er en løbetid på 6-8 år passende.

Udbetaling eller ej?

Du har mulighed for at låne uden udbetaling hos mange kreditinstitutioner, hvor du kan finansiere bilen 100% uden selv at skulle lægge penge ud fra starten. Hvis du låner hos en autoforhandler, skal du være klar på, at du selv skal finansiere 20%.

Få råd til den rigtige bil med Monni.dk

Vi sammenligner de fleste lån, der er tilgængelige på markedet ud fra dine behov. Det er hurtigt og nemt endelig at få det overblik, som du har brug for, når du søger efter et billån. Det kan være forvirrende med så mange muligheder, så lad Monni.dk pege dig i den rigtige retning med vores lånesammenligning.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt