Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed

Online lån

Ansøg nemt online

Hurtig udbetaling

De bedste lån ét sted

Find det bedste lån til dig

Opdateret 19/07-2024

Lån penge med et online lån

Det er vanvittigt svært at låne penge banken i dag, og det er faktisk så svært, at rigtig mange mennesker helt opgiver tanken. Når man låner penge i banken, skal man kunne fremvise en masse dokumentation for en helt masse forskellige ting. Man skal fremvise lønsedler og gå til utallige møder for at banken kan lave en optimal kreditvurdering af den potentielle låner. Ligeledes skal du kunne stille en form for sikkerhed, så banken ikke tager nogen risiko ved at låne penge til dig. Det gør ansøgningsprocessen til en langvarig proces, der tilmed ender kedeligt ud for de fleste. Nemlig rigtig mange bliver afvist i banken, og så står de, hvor de startede på trods af, at de lige har gennemgået en meget lang og besværlig proces med banken. En afvisning i banken er dog ikke ensbetydende med, at dine chancer for at låne penge er helt døde. Der findes nemlig den mulighed, at du kan låne penge online på trods af, at du lige er blevet afvist af banken.

Hvad vil det sige at tage et lån online?

I dag findes der utallige lån på nettet, som du som almen borger kan benytte dig, hvis du f.eks. er blevet afvist i banken. Når du låner online, vil du ikke opleve de samme besværligheder, som du oplever i banken. Her behøver du nemlig ikke at aflevere dokumentation, og du skal heller ikke nødvendigvis kunne stille nogen form for sikkerhed. Det gør de mange online lån særligt attraktive for en hel del mennesker, og det er derfor meget populært at låne penge online. Selve ansøgningsprocessen vil du opleve meget nem og simpel, fordi den netop ikke indeholder alle de punkter, hvor du skal dokumentere din indkomst og oplyse, hvad du har af nuværende værdier. Kreditvurderingen af dig er knap så streng, og lånene online er derfor meget mere fleksible.

Dog indeholder de mange lån online ikke kun fordele. Ligesom med alt andet er der også ulemper ved at låne penge via. denne metode. Når man låner penge på nettet, vil man nemlig opdage, at renten er langt højere end i banken, og der er også en række af andre gebyrer, som man skal betale oveni det egentlige beløb, som man låner. Det er også af denne grund, at man ofte får at vide, at man skal holde sig væk fra kviklån, og hvad der ellers findes af lån på nettet.

Hvornår er det en god idé at låne penge online?

På trods af de mange advarsler, som man får, er der dog mange, der vælger at låne penge online alligevel. Det gør de, fordi de kan se, at de har overskud i deres økonomi til at kunne betale beløbet tilbage samt renter. Har man ikke det overskud i sin økonomi, er det en rigtig dårlig idé at låne penge over nettet, da man ved et misligholdt lån kan ende i RKI og med et endnu dyrere lån end til at starte med. Altså skal man være realistisk omkring sit eget budget, inden man begiver sig ud i at låne penge. Man skal også gøre op med sig selv, om man egentlig har behov for lånet, og man skal vurdere den genstand eller ydelse, som man ønsker at låne penge til. Er det et fornuftigt køb? Og hvorfor kan jeg ikke vente med at investere i det til, at jeg selv har pengene i hånden? Med disse spørgsmål kan man vurdere, om man faktisk er ved at gøre sig en fornuftig beslutning. Det er altid vigtigt at være kritisk, hvis man ønsker at låne penge, og man bør hellere undervurdere sig selv end overvurdere.

Som hovedregel er det altid en god idé at se, om man ikke kan skaffe pengene på en anden måde – f.eks. ved at sælge noget eller spare op af sin løn. Hertil kan man måske overveje, om man har mulighed for at anskaffe sig et job mere for at få en højere løn, eller man kan måske leje et værelse i sin bolig ud for selv at have en mindre husleje om måneden. Mange tager nemlig et lån online, når de sidst på måneden mangler penge, og de tilbagebetaler beløbet måneden efter, når de modtager deres løn. Dog er denne måde at låne penge på ensbetydende med, at man ikke har en høj nok løn, eller at man har et alt for højt forbrug. Disse to ting skal altid balancere, hvis man ønsker en fornuftig økonomi uden behov for at låne penge. Læg et budget og få et bedre overblik over din økonomi.

Hvordan lægges et budget?

Det er altid en god idé at lægge et budget, hvis man ønsker et overblik over sin økonomi. Det kan være et budget, som man lægger for at undgå at låne penge på længere sigt, eller det kan være et budget, som man lægger i forbindelse med at låne penge. Når du lægger et budget, kan du se, hvor meget luft du rent faktisk har i din økonomi, og du kan herudfra vurdere, om det vil være ansvarligt af dig at optage lån. Her bliver du bedre klædt på til at lægge et overskueligt budget.

Vær 1 år foran
Et budget er en oversigt over dine indtægter samt dine udgifter. Budgettet bør altid være 1 år foran, da du gerne med dit budget skal kunne forudsige tingene og eventuelle ændringer i din økonomi. Start budgettet ud i den måned, som du er i og tænk mindst 1 år frem for at lave et godt og effektivt budget. Lægger du dit budget på denne måde, får du også de udgifter med, som du kun skal betale pr. kvartal eller en gang om året.

Indtægter og udgifter varierer i løbet af året, da du undervejs modtager feriepenge, eller du bruger måske mange penge på fødselsdagsgaver eller julegaver til din familie. Det er vigtigt, at du medregner disse ting i dit budget, hvis du gerne vil gøre det så realistisk som muligt, hvilket i sidste ende vil være en fordel for dig. Efterse dit budget hver 3. måned for at se, om budgettet holder. Opdager du, at enten dine udgifter eller indtægter ikke passer, skal du rette det til i dit budget, så du er bedre forberedt i fremtiden. Jo mere tid og energi du lægger i dit budget, jo bedre og mere effektivt bliver det.

Dine indtægter – dine plusser
Når du skal lægge et budget, kan du starte ud med at få styr på dine indtægter. Indtægterne er alle de plusser og grønne tal, som du har i din økonomi, og som du kan se på din bankkonto. Dine indtægter er alle de penge, der går ind på din konto som f.eks. SU, løn, boligsikring eller børnepenge.

Til at starte med skal du regne alle dine indtægter sammen. Det kan være besværligt, da du måske har mange forskellige indtægter, og du kender måske ikke de præcise tal. Dog kan du herunder læse dig frem til, hvor du kan finde dine forskellige indtægter.

Tjek Borger.dk samt din e-boks
Borger.dk samt din e-boks rummer utallige breve og vigtige personlige oplysninger, og det er også her, hvor du bliver oplyst om størrelsen på dine indtægter. I hvert fald kan du finde de præcise tal i forhold til løn, feriepenge eller kontanthjælp. Det er nemlig via. disse sider, at du modtager din lønseddel eller dokumentation for, at du har modtaget dine offentlige ydelser.

A-kasse
Er du derimod dagpengemodtager, kan du finde en oversigt over dine udbetalinger via. din A-kasse. Det nemlig din A-kasse, der står for, at du får udbetalt dine dagpenge.

SU via. minSU på Su.dk
Er du studerende, kan du finde en oversigt over dine udbetalinger via minSU på Su.dk. Det er også herinde, hvor du kan ansøge om at modtage SU.

Pensionsinfo.dk
Er du pensionist, foregår det hele med pensionsudbetalinger inde på Pensionsinfo.dk. Her kan du finde en oversigt over alle udbetalinger.

Når du har fundet dine indtægter, er det en god idé at trække skatten fra, så du kan se præcis, hvor meget du får ind på din konto, og hvor meget du rent faktisk har til rådighed. Det er forskelligt, hvor meget man skal trække fra i SKAT, men er du i tvivl, kan du tjekke din SKAT på Skat.dk for at få det præcise tal. Har du en indtægt, der varierer, kan du regne gennemsnittet ud og bruge dette tal.

Dine udgifter – dine minusser

Eksempler på faste udgifter:

  • Husleje
  • Forsikring
  • Transport (Egen bil eller offentlig transport)
  • Telefonabonnement
  • Afbetaling på eventuelle lån

Er du i tvivl om, hvor meget du egentlig betaler ved de forskellige poster, kan du finde en oversigt over dette ved at tjekke din netbank. Tjek altid posterne for 12 måneder tilbage for at lave det bedst mulige budget. Et godt råd er altid at sørge for, at man får betalt sine faste udgifter før alt andet. Kommer dine faste udgifter senere på måneden, bør du lægge penge til side for at kunne betale dem, når de kommer. Læg også penge til side til de udgifter, der kommer få gange om året, da dette ofte er større udgifter, der kræver, at du har sparet op.

Uventede udgifter

I dit budget vil du også få nogle overraskelser i løbet af året, da der nemt kan komme nogle udgifter, som du ikke lige havde regnet med. Det kan være i forbindelse med en reparation af bilen, eller det kan være en rude, der går i stykker og skal udskiftes. Denne form for overraskelser skal du også huske at notere i dit budget.

Ligeledes kan der opstå udgifter i forbindelse med arrangementer, som du skal med til – f.eks. bryllup, barnedåb, konfirmation eller familieudflugter. Disse ting skal du også have mulighed for i dit budget.

Spar op

En sidste ting er, at det er en god idé at spare op. Det kan være opsparinger til ferier eller opsparinger til det helt almene forbrug. Det kan være noget tøj, som du gerne vil have, eller det kan en vaskemaskine, som du altid har gået rundt og ønsket dig. Uanset hvad er det altid en fordel at spare op, og det er en god idé at have penge liggende på sin konto til senere fornøjelser.

Når du har et færdigt budget, vil du kunne se, om du har overskud i din økonomi til at tage et lån. Har du ikke det, er det surt, men ser din økonomi positiv ud, så kan det sagtens lade sig gøre. Måske kan du låne til en ekstra god ferie med familien eller låne til sommerhuset, så det kan få den make-over, det har trængt til.

Få hjælp på Monni.dk

Når du har lagt dit budget og fundet ud af, at det sagtens kan lade sig gøre at tage et lån, så skal du til at lede efter det lån, der vil gavne dig mest og bedst muligt. Du skal finde et lån, der passer til dit budget, og du skal samtidig finde et lån, der giver dig muligheden for at købe det, som du har behov for.

På Monni.dk hjælper vi dig med at sammenligne lån på markedet, så du kan finde det lån, der passer dig og dit budget bedst muligt. Her opstiller du selv kriterierne, og vi sparer dig for tid og energi ved at give dig en oversigt over de mest passende lån med det samme. Desuden kan du helt gratis anvende vores låneberegner, og du kan finde svar på de oftest stillede spørgsmål i vores FAQ. Hos Monni.dk kender vi vigtigheden af at låne penge, og vi ved, at det er en stor beslutning, hvor flere forskellige faktorer spiller ind.

Vores bedste råd til dig er dog at tage udgangspunkt i dit budget, derefter søge rådgivning hos Monni.dk og til sidst ansøge om det lån, der er det billigste og bedste på markedet. Således kommer du godt i gennem låneprocessen.
Benyt vores lånesammenligner til at finde det lån, der passer til netop dine behov.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt