Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed

Billige lån

Ansøg nemt online

Hurtig udbetaling

De bedste lån ét sted

Find det bedste lån til dig

Opdateret 19/05-2024

Mangler du penge til dine projekter?

Det kan være træls at stå og mangle penge, hvis man er midt i et projekt, som man gerne vil have færdiggjort. Mange mennesker oplever, at det er økonomien, der afholder dem fra at udleve deres drømme. Det er nemlig de færreste mennesker, der har større beløb stående på deres bankkonto. Der er mange, der så går til deres bank for at søge om et lån, men det er nemt at blive afvist her, og det er også en lang og besværlig proces, hvor banken forlanger en del dokumentation, for at de kan være helt sikre på, at du er en god investering for dem. Vurderer de ikke, at du er en god investering, vil de ikke gå videre med dig i processen. Dermed står du, som du gjorde fra starten, uden kapital til dine drømme, og du er nødt til at søge efter alternativer.

Banken kan ligeledes afvise dig af andre årsager som fx, at de ikke støtter dit projekt eller investering. Det kan være svært som ansøger at forstå, fordi man naturligvis selv synes, at projektet er både fornuftigt og brugbart. Dog har banken nogle faktorer, som de fokuserer på, når de vurderer dig. Her er der tale om ting som rådighedsbeløb, gældsfaktor og soliditet.

Billige lån med NemID

Billige lån med NemID

Hvis du søger efter billige lån med NemID så søger du efter nogle lån som skal ansøges med NemID, da låneudbyderne på den måde kan verificere alle der ansøger om lån for at sikre at de ikke er dårlige betalere tidligere eller står i RKI. Billige lån med nemID skal ansøges ved at man sender en ansøgning afsted hvor man får en del spørgsmål såsom indkomst og udgifter. Derefter så vil du skulle afslutte ansøgningen ved at ansøge lånet med NemID. Så vil du hurtigere kunne få svar på om du bliver godkendt eller ej til at låne pengene. Hvis du ansøger om nye billige kviklån med NemID så er der også mere sikkerhed i at det kun er dig selv der kan ansøge om lånene i dit navn, fordi  man skal bruge selve NemID og nøglekort eller nøgleapp for at bekræfte at man vil optage et lån, når man låner med NemID.

Billige lån – Sådan finder du de billigste lån

Billige lån - Sådan finder du de billigste lån

Når du skal finde billige lån, så er det jo individuelt hvad vi alle sammen mener er billige lån. Nogle sammenligner med de helt dyre lån og andre mener at alle lån er i den dyre ende. Men fælles for dem alle sammen er at jo lavere renten er jo billigere mener alle at disse lån er. Så de billige lån er dem med lavest mulig rente. Så når du sammenligner med lån på toppen af denne side, så vil du kunne se ÅOP som viser de årlige omkostninger i procent. Så for at finde de billigste lån, så er det vigtigt at du holder skarpt øje med ÅOP på alle de billige lån du leder efter, så du er sikker på at du finder det billigste lån til dine ønsker.

Billigt lån

Et billigt lån er et lån som har en lav rente. Det er dog yderst individuelt hvilket lån som man mener er billigt og som du kan læse ovenfor, så er de billigste lån de lån med den laveste ÅOP (årlige omkostninger i procent). Så når du skal finde et billigt lån så er det vigtigt at du holder skarpt øje med den ÅOP som findes på lånet. Hvis du f.eks. bruger vores sammenligner i toppen af denne side, så har vi udvalgte låneudbydere som alle viser deres ÅOP, så du har mulighed for at se og sammenligne de forskellige lån. Her kan du med fordel gå på jagt efter et billigt lån i forhold til hvad du mener er et billigt lån.

Billige lån uden renter – Findes de?

Er det realistisk at finde billige lån uden renter? Det er klart at hvis man kunne finde billige lån uden renter, så er de ikke gratis. Dog så er der nogle låneudbydere som tilbyder billige lån uden renter, hvor de i stedet for renter, tilbyder at den første måned er uden renter, så hvis man kan tilbagebetale lånet i løbet af de første eksempelvis 30 dage, så er der ingen renter på lånet. Dog kræver de fleste et oprettelsesgebyr for at stifte dette lån, så selvom der bliver reklameret med at det er billige lån uden renter, så er lånet ikke nødvendig gratis.

Hvad er et rådighedsbeløb?

Et rådighedsbeløb er det beløb, som man har tilbage, når man har betalt alle sine faste udgifter. ‘det er den sum penge, som man kan bruge på fornøjelser, gaver o.l. Det er forskelligt, hvor mange penge man her har til rådighed, men typisk vil beløbet for en almindelig husstand bestående af et forældrepar og to børn ligge på 13.500 kroner. Har en familie mindre end dette til rådighed, vil de ikke bliv betragtet som en familie med en normal privatøkonomi.

Hvad menes der med gældsfaktor?

Gældsfaktoren er en husstands samlede gæld, som divideres med husstandens indkomst før skat. Her ser man altså på husstandens gæld samt husstandens indkomst i forhold til hinanden. Gælden skal naturligvis være så lav som overhovedet muligt, og indkomsten skal gerne være stor. Banken skal kunne se en tilstrækkelig forskel mellem disse to, hvis de skal godkende dig til et lån. Har du en høj gældsfaktor på over 3,5, skal du ikke regne med at blive godkendt til et lån, hvis du i forvejen har en fast ejendom. Har du ikke fast ejendom, skal gældsfaktoren være væsentlig lavere, for at du kan låne penge, og det samme gælder hvis du nærmer dig pensionsalderen. Her tages der nemlig højde for, at du falder i indtægt, og desuden at du ikke har nær så mange år til at kunne betale af på gælden.

Hvad betyder soliditet?

Soliditet er et helt andet nøgletal. Dette nøgletal beskriver en husstands formue i forhold til husstandens værdier. Her tager man både stilling til husstandens værdier samt gæld. En veletableret familie, som harhaft hus i mange år, bør have en soliditet på 50 eller derover, mens det for unge eller nyetablerede gerne må være lavere.

At låne i banken kræver fokus

Der er altså mange ting, som du som låner skal opfylde, når du skal låne penge i banken, og det er vigtigt, at du tjekker op på, om du nogenlunde opfylder kravene, hvis du vil undgå at blive skuffet. At låne penge i banken er således en langvarig proces, der kræver en hel del fokus, og det kan være en rutsjebanetur med op – og nedture. Du skal under hele processen være i stand til at holde overblik, og kunne indsende de papirer, som din bank spørger efter. Derfor kan det også være en fordel at undersøge alternativer, hvis det skulle ske, at du bliver afvist af din bank.

Hvad er alternativerne?

Der findes faktisk en del alternativer, når du gerne vil skaffe penge hurtigt, og der er selvfølgelig også ting, som du kan gøre – helt uden at tage et lån. Denne proces er naturligvis også hård, men den er i nogle situationer mere fornuftig, end hvis du skulle låne penge, da du ikke her skal betale renter oveni. Når man tager et lån, så glemmer mange, at man binder sig til en aftale, og man binder sig selv at afbetale et vist på månedlig basis over en længere periode.

Vær søgende i forhold til et eventuelt job
Den bedste måde at skaffe penge på er helt sikkert ved at finde et job. Denne proces vil mange mene er langvarig, og det er den måske også, men det kan nogen gange tage næsten lige så lang tid, at låne penge i banken. Du kan også vælge at ansøge om både deltidsjobs, fuldtidsjobs eller måske blive tilknyttet et vikarbureau, hvis du ønsker at finde et arbejde hurtigst muligt. Der er altid firmaer, der søger om en hjælpende hånd, og det kan også være en fordel at sende en uopfordret ansøgning. Uden et job eller anden beskæftigelse er det umuligt at betale sine regninger og få en hverdag til at løbe rundt, og det er bestemt ikke en god idé at optage et lån, hvis man allerede på forhånd ved, at det bliver vanskeligt at betale tilbage. Et job er derfor også en fordel på længere sigt.

Sælg ud af værdier
Hvis man gerne vil tjene penge hurtigt, kan det være en idé at skille sig af med nogle af de ting, som man godt kan undvære. Det kan være mindre ting af høj værdi, eller det kan være store ting, som du føler, at du godt kan undvære, hvis du får den rette pris. Du kunne fx vælge at skille dig af med dit dyre spisebord eller din designerlampe. Der er i dag et stort marked for brugte designerting, og man kan finde mange forskellige sider på nettet, hvor man har mulighed for at sætte sine brugte ting til salg. Også tøj, malerier elektronik eller lignende, kan sættes til salg online eller på et bagagerumsmarked, hvis du mangler et mindre beløb, nu og her. Det kan også blot være noget gammelt tøj, som du ikke længere bruger. Det er en god idé at være nytænkende og være åben overfor alternative muligheder, ofte finder man ting derhjemme, som man ikke bruger, og der er desuden den bonus, at man får ryddet op i gemmerne.

Hvis du kan undvære din bil, vil dette i den grad også gavne din økonomi – og ikke blot på kort sigt. Der er nemlig mange faste udgifter, der forsvinder i dit budget, hvis du skiller dig af med din bil. Du skal ikke betale vægtafgift eller forsikring længere, og du kan også spare mange penge, som du tidligere har brugt på brændstof. Du vil dermed få ekstra luft i din økonomi, hvis du skiller dig af med din bil. Du kan enten vælge at sælge den til en bilforhandler, der sælger brugte biler, men du kan også vælge at sælge den til en privatperson afhængig af hvem af dem, der byder højest. Herefter er du nødsaget til at gøre brug af den offentlige transport, men det er noget, som du vænner dig til med tiden, og du vil nyde alle de penge, som du sparer.

Minimer luksus i din hverdag
Nogle unge mennesker er tilbøjelige til at gå i byen og bruge mange penge på ligegyldige ting – rent ud sagt. Fx alkohol både dyrt og absolut unødvendigt for kroppen. Alkohol er derfor en luksus, som vi kan minimere eller helt undvære i vores hverdag. Det kan også være, at man kan droppe restaurantbesøgene, biografturene eller købe billigere ind i en periode, indtil man har sparet det beløb op, an mangler. Hvis man tager et grundigt kig på, hvad man egentlig bruger penge på hver måned og er ærlig overfor sig selv omkring, hvad der reelt er nødvendigheder, kan man ofte spare mange penge i sit budget.

Tag stilling til dine behov

Inden du gør noget af ovenstående, er det selvfølgelig vigtigt, at du først overvejer, hvor stort dit behov egentlig er for at få fat i nogle penge. Spørg først og fremmest dig selv om, hvorfor du egentlig skal låne disse penge. Hvad skal du bruge pengene på? Og hvor stor en del af beløbet er det nødvendigt at låne? Herefter kan du overveje, hvad du er villig til at gøre eller opgive for at få fat i disse penge.

En anden mulighed er også at tage et online lån. Her kan du både tage et mindre lån over en kortere periode, eller du kan vælge at tage et større lån over længere tid – afhængig af hvad du skal låne penge til. På nettet findes der en masse forskellige former for lån, som du som almen borger kan benytte dig af.

Lån et mindre beløb over en kortere periode
Hvis du blot skal låne et mindre beløb, så skal du gøre brug af det lån, som man kalder et kortfristet lån. Et kortfristet lån kan man ansøge om via sin mobiltelefon eller tablet, og man kan derfor ansøge – uanset hvor man befinder sig. De kortfristede lån af mindre beløb er typisk, hvis man står sidst på måneden og mangler penge. Sådan et minilån kan dermed være en redning, hvis der kommer en uforudset værkstedsregning, computeren pludseligt står af eller lignende, og låneren betaler normalt beløbet tilbage indenfor 3 måneder. Her kan du eksempelvis med fordel låne 5000 kroner for at få pengene her og nu. Altså låner du kun penge for en kort periode, og du er derfor helller ikke bundet til lånet over ret lang tid. Dog er renten ved de kortfristede lån typisk ret høj, så selv om de er billige og hurtige at blive godkendt til, så kan det komme til at koste mange penge at tage fx SMS-lån eller et kviklån.

Lån et beløb over en længere periode
Låner du et større beløb over en længere periode, så tager du det man kalder for et langfristet lån. Det er også denne form for lån, som man typisk vælger at involvere sin bank eller anden rådgiver i, da denne form for lån kræver en hel del overvejelse. Et langfristet lån tager man typisk, hvis man skal låne penge til noget stort. Det kan være lån til et nyt hus eller en ny bil, eller det kan være, at man gerne vil renovere sin gamle bolig. Denne form for lån har som regel en lavere rente end de kortfristede lån. De langfristede lån er en endnu større fordel for dig som låner, hvis du har mulighed for at samarbejde med din bank. Har du ikke det, er det også en mulighed at tage et langfristet lån gennem en online låneudbyder. Her er dog vigtigt, at du tjekker op på alle detaljer, så du ikke risikere at betale mere for lånet end højst nødvendigt. Du skal være opmærksom på renten ved lånet, og du skal også huske at tjekke ÅOP, som er det nøgletal, der beskriver de samlede årlige omkostninger ved lånet. Helt enkelt gælder det om at finde det lån, hvor ÅOP er lavest.

Fordele ved at tage et lån på nettet

Selvom man skal være opmærksom, når man enten tager et minilån, et forbrugslån eller et andet lån over nettet, så har disse lån også en række fordele, som et lån i banken ikke har. Disse fordele er ogsåvigtige at tage i betragtning – ligesom man overvejer ulemperne. Du hører ofte om, hvorfor du skal holde dig væk fra lån på nettet, men her får du nogle grunde til, hvorfor det nogen gange faktisk kan være et fornuftigt valg i nødens stund. Det afhænger naturligvis af den individuelle situation og økonomi, og du bør altid overveje et lån grundigt, inden du træffer den endelige beslutning og underskriver en låneaftale.

  • Du skal ikke fremvise dokumentation

Du skal ikke kunne fremvise nogen form for dokumentation, når du ansøger om et lån over nettet. Låneudbyderen på nettet vil helt automatisk kunne finde dine oplysninger via dit CPR-nummer, og de kan herudfra bedømme, om du er kreditværdig eller ej. Du skal ikke blive bekymret for ikke at blive godkendt, da de fleste udbydere ikke er ret kritiske.

  • Du kan låne via dit NemID

Når du ansøger om et kviklån, et SMS-lån eller et andet hurtigt lån, har du ikke direkte kontakt til låneudbyderen. I snakker ikke sammen ansigt til ansigt, og du er heller ikke tvunget til at tale med dem telefonisk. Du behøver ikke forklare eller fortælle, hvorfor du gerne vil låne penge, og det kan give dig, som låner, en bedre og mere behagelig låneoplevelse. Dog kræver din låneudbyder stadig, at du underskriver din låneaftale, og det gøres ved hjælp af dit NemID. Du giver dem altså selv adgang til at undersøge din kreditværdighed, når du har underskrevet din låneansøgning med NemID.

  • Du kan låne hvor som helst – når som helst

Alt du behøver, når du skal låne penge hos en online låneudbyder, er altså dit NemID og din smartphone, tablet eller computer. At du kan låne penge vha. din smartphone og tablet gør også, at du kan låne penge lige præcis, når det passer dig. Du kan altså låne penge, når du sidder i bussen på vej hjem fra arbejde, eller du kan låne penge, når du sidder sammen med en ven og overvejer at bestille en rejse.

  • Du bestemmer selv, hvordan du bruger dine penge

Banken vil som regel gerne være med til at vurdere, om du bruger pengene fornuftigt, når du låner hos dem. Dette har en låneudbyder på nettet ikke noget behov for, og det er derfor helt op til dig, hvad du vil bruge dine lånte penge på. Så uanset om det er penge til en ejendom eller penge til en ferie, så blander din låneudbyder sig ikke, og du behøver ikke oplyse dem om, hvad du planlægger at bruge lånet på. Nogle ting er naturligvis mere fornuftige at låne penge til end andre, men det er helt op til dig at bestemme.

  • Kort ansøgningsproces

Da du ikke skal fremvise nogen form for dokumentation, vil ansøgningsprocessen ikke tage ret lang tid. Faktisk går der ofte kun få minutter eller få timer, inden du får svar, og du ved derfor hurtigt, om du er godkendt eller ej.

  • Hurtig udbetaling

Når du først er blevet godkendt til lånet, går der ikke lang tid før, du har pengene på din bankkonto. Her snakker vi ligeledes om få minutter eller timer. Vær dog opmærksom på, at der ved lov er indført en 48 timers betænkningsperiode ved lån med en løbetid på under 3 måneder.

Monni.dk sammenligner lånene for dig

Lånemarkedet er kæmpestort, og det bliver hele tiden større. Derfor kan det være en uoverskuelig proces at skulle ansøge om penge, hvis man ikke fra starten ved, hvordan man gør, og hvad man skal søge efter. Derfor tilbyder vi her hos Monni.dk vores hjælp, så du er sikker på at komme helskindet gennem dit lån. Vi laver lånesammenligninger, så du slipper for at sidde med ubrugelige og uforståelige lån foran dig på skærmen. Vores mål er at sikre, at du får taget et lån, som du er tilfreds med både i forhold til renten, den månedlige ydelse og løbetiden. Vi ved nemlig godt, at der er mange ting at tage stilling til, og vi ønsker at gøre det lidt nemmere for dig som låner.

Det eneste du skal angive er, hvor stort et beløb du ønsker at låne, samt hvor gammel du er, så præsenterer vi dig for de lån, der matcher dine krav og samtidig er markedets bedste valg. På den måde kan du på 2 minutter få overblik over dine lånemuligheder i en ellers forvirrende låneverden.

Kom godt i gang med vores lånesammenligner.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt