Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed

Samlelån

Ansøg nemt online

Hurtig udbetaling

De bedste lån ét sted

Find det bedste lån til dig

Opdateret 24/04-2024

Spar penge ved at samle dine lån

Står du i nuværende stund i en uheldig situation? Har du flere lån spredt ud over mange lånevirksomheder, og du synes, det er svært at holde styr på, hvad der skal betales til hvem? Det er måske ved at blive dyrere, end du havde regnet med, og derfor har du overvejet at samle det hele til ét sted. Der er mange fordele ved at samle alle sine lån ét sted, men det er samtidig også kompliceret at finde ud af, hvordan det gøres bedst. Der er mange spørgsmål, der rejser sig, når det kommer til, hvornår det er en god idé at tage et samlelån. Det kan være kompliceret at regne ud, hvornår det overhovedet betaler sig, da du jo gerne skulle ende ud med et mere overskueligt og billigt lån i sidste ende.

Et samlelån er blevet utrolig populært i Danmark, da det tilbyder en stabilitet over en gældssituation. Det er særlig attraktivt for lånere, der er kommet ud på dybt vand, og som måske ikke længere kan se sig selv komme ud af gælden foreløbig. Men det er ikke nemt at samle sin gæld, og det kan forværre din økonomi, hvis det ikke bliver gjort korrekt. Når det så er sagt, så er det i de fleste tilfælde en rigtig smart løsning, der kan give dig mere rum og plads i hverdagen uden at skulle tænke på afdrag, renter og gældspapirer.

Derfor har vi herunder samlet en lille guide, der tager dig igennem nogle af de spørgsmål, som du måtte have. Du kan blandt andet læse mere om, hvad et samlelån er, hvornår tiden er inde til at tage et, og hvordan du gør det bedst muligt. Du bliver præsenteret for fordele og ulemper, og hvordan Monni.dk kan hjælpe dig frem til lige netop det samlelån, du står og mangler.

Hvad er et samlelån?

samlelån

Et samlelån er et lån, som du kan tage for at tilbagebetale flere mindre lån, som du måtte have – alt sammen på én gang. Man mister hurtigt overblikket, hvis man har stiftet flere mindre lån, og derfor kan det være en exceptionel god idé at få det hele samlet til ét overskueligt lån, som du kan afdrage på løbende. Det kan fx være, at du har optaget et forbrugslån, et SMS-lån, har kreditkortsgæld og måske et mindre banklån. Det er mange udgifter, som du lige pludselig sidder med, og det kan både være svært at holde styr på, men det er også dyrt i længden.

Når man låner penge online, så afbetaler man over en given periode. Det kan fx være 12 – 72 måneder, alt efter hvor lang en løbetid du vælger at optage et lån med. Herefter betaler du afdrag, renter og diverse gebyrer over denne tidsperiode, og det ender ud i flere udgifter, end du lånte til at starte med. Det er rimelig grundlæggende inden for lån. Forestil så, at du afbetaler på flere lån samtidig. Det bliver pludselig utrolig dyrt, og hvis du er havnet i en situation, hvor du sidder med stor gæld, kan det være på tide at samle det hele ét sted.

Et samlelån hurtigt forklaret

 • Saml mindre lån til ét stort
 • Spar penge på længere sigt
 • Få større overblik over din gæld
 • Afbetal kun på ét lån i stedet for flere forskellige
 • Lån til at indfri resterende gæld

Som beskrevet er der mange fordele ved at samle hele sin gæld til ét stort lån. Men hvornår er det så en god idé at optage et samlelån? Det kommer an på en masse aspekter, som er individuelle for den enkelte låner. Det er langt fra alle, der har samme forbrugsvaner eller økonomi, så det afhænger af, hvordan din lånetilstand ser ud.

Hvornår er det en god idé at tage et samlelån?

Du har gået med tanken om at samle flere af dine lån til ét stort lån i et stykke tid nu, men du ved ikke helt, hvornår det er en god idé at tage skridtet. Det kan nemlig ikke altid betale sig at samle lånet, og hvis du er uheldig, kan det ende ud med, at samlelånet forværrer din økonomiske situation. Derfor bør du altid undersøge mulighederne grundigt. Herunder har vi samlet en oversigt over nogle punkter, som peger dig i den rigtige retning, når det kommer til et samlelån. Du genkender måske nogle af disse punkter i din egen hverdag, og så er det måske en indikator for, at det er på tide at optage et samlelån.

 

1.Du har mange kreditorer – faktisk så mange, at du ikke kan holde styr på det

Det er særdeles vigtigt med overskuelighed, når der afbetales på lån. Hvis din økonomi er rodet, og det ikke er sikkert, at der er penge nok sidst på måneden, så er det en stressfaktor for dig. I værste tilfælde havner du i RKI og får seriøse økonomiske problemer i fremtiden. Derfor bør du altid mærke godt efter, om du har for mange gældsaftaler liggende i skuffen. Det kan være forskelligt, hvor mange kreditorer man kan håndtere, og det er som hovedregel ikke smart at optage mere end ét lån. Men hvis du kommer over +3 lån, kan det være en indikator på, at du har for mange.

2. Du finder ud af, at lånet bliver billigere – så er det bare med at komme af sted!

En anden god indikator, for at det er en god idé at samle sine lån til ét, er, at du finder en billigere løsning. Hvis det er tilfældet, så har du en god mulighed for at spare penge i det lange løb. Det kan dog være en risikabel vej at gå, så det er essentielt, at du er 100 % sikker på, at det er en billigere løsning for dig. Du bør derfor altid regne godt efter og søge professionel hjælp.

 

Hvornår er det en dårlig idé at tage et samlelån?

Der er desværre også dårlige tidspunkter, hvor det ikke giver mening at samle sine lån til ét stort – i hvert fald ikke endnu. Det er en god idé at blive bekendt med disse tidspunkter, så du ikke optager et samlelån på baggrund af dårlig information. Nogle gange er det bedre at vente, selvom det kan være utrolig attraktivt at samle sine lån – især hvis du konstant ser reklamer om det online. Vi har her samlet nogle tips til dig, så du ikke falder i fælden og optager en samlelån på dårlige vilkår.

 

1. Der er ingen tilbud, der er billigere

Det er ikke altid, at der er tilbud, der passer til din nuværende situation. Derfor bør du altid regne godt og grundigt på, om det kan betale sig at samle det hele til ét lån. Hvis ikke, så ender du blot ud med at betale mere i det lange løb, og det er ikke optimalt. Det er derfor en dårlig idé at optage et samlelån, hvis du ikke kan dække din gæld eller har råd til at betale tilbage.

2. Har du andre muligheder for at betale?

Nogle gange er løsningen ikke så simpel, som man havde håbet. Ofte kræver det hårdt arbejde at blive gældsfri – især hvis man har sat sig for hårdt. Du bør derfor altid undersøge alternative muligheder til at afbetale dine lån, hvis du ikke kan finde et samlelån, der passer til din økonomiske situation. Det kan være, at du skal ændre din strategi? Måske skal du sælge nogle af dine ting? Tage et ekstra job? Der er et hav af muligheder.

Der er et hav af strategier, som du kan benytte til nemmere at afvikle din gæld. Det kan være svært at finde ud af, hvilken der er bedst, og sandheden er, at det kommer an på situationen. Hvis din gæld er spredt ud i større og mindre tilbagebetalinger, så kan der være en fordel at afvikle den lille gæld først. Det er nemmere at skaffe kapital til små tilbagebetalingsbeløb, og det betyder, at gælden er hurtigere ude af verdenen. Søg derfor altid efter muligheder for at indfri mindre gæld så hurtigt som muligt. Du kan læse mere om, hvordan du hurtigt skaffer penge længere nede i guiden.

3. Er du klar til at stifte gæld igen?

Hvis du ikke er klar til at stifte ny gæld, så er det nok ikke et samlelån, du leder efter. Et samlelån er ikke en magisk funktion, der får hele din gæld til at forsvinde. Du bør derfor overveje, om det er nødvendigt for din økonomi, og om det kan betale sig. Vær derefter beredt på, at du igen skal afbetale, og denne gang bør du afholde dig fra at stifte yderligere gæld.

 

Fordele ved et samlelån

Det er selvfølgelig en god ting at vide, hvilke fordele der er forbundet med et samlelån. Et samlelån kræver meget forarbejde, og det er en god idé at bruge lidt tid på at regne sig frem til, om det kan betale sig. Det kan være en stor økonomisk beslutning, så det er godt at kende fordelene dertil.

 

1. Overskuelighed

En af de første fordele, som folk tænker på, når de hører ordet ’samlelån’, er overskuelighed. Og det er med god grund. Det er utrolig kompliceret at holde styr på flere forskellige lån, og derfor synes mange lånere, at det hele burde være samlet ét sted. Hvis du har mange låneaftaler med flere forskellige virksomheder, kommer du hurtigt til at miste overblikket. Det bliver fatalt for din økonomi, hvis du ikke passer på. Få derfor mere overskuelighed over dine finanser med et samlelån, der kombinerer det hele ét sted.

En anden ting at overveje er, at risikoen er stor for, at du misser en betaling, hvis du har mange kreditaftaler. Især hvis du ikke er tilmeldt PBS. Det er mange regninger og datoer, som du skal holde styr på månedlig basis. Er du derimod tilmeldt betalingsservice, så kan det være svært at holde styr på, hvor dine penge helt præcist havner henne. Det gør din økonomi umulig at gennemskue.

2. Bedre renter

Renten er særdeles essentiel, når det kommer til lån. Du bør altid bestræbe dig efter at få en så lav rente som overhovet mulig. Det kan forvolde store problemer, hvis du har flere lån kørende på forskellige beløb. Der er stor chance for, at du sandsynligvis betaler høje renter på dine mindre lån, og derfor har du en kombination af dårlige og gode renter. Du kan med fordel få en væsentlig lavere rente, hvis du opretter endnu et lån med henblik på at indfri de gamle. Så sidder du kun på et godt lån – og ikke tre dårlige.

3.Saml gebyrer

Det er ingen hemmelighed, at man betaler gebyrer, når der afbetales på et lån. Det er måske ikke er problem, hvis man kun har et lån, men det kan blive dyrt, såfremt du har flere af slagsen. Har du flere lån, så har du også flere gebyrer. Du kan derfor sænke en forholdsvis stor udgift af gebyrer ved at samle alle dine gebyrs-rige lån til ét stort.

4. Få en bedre økonomi

Hvis du har en række lån ved mange kreditselskaber, kan du få en sundere økonomi ved at samle dem til ét lån. Du får din gæld indfriet med det samme, og du får et overblik over, hvad du skal betale tilbage hver måned. Det plejer ellers at være en uskreven regel, at man aldrig skal optage et nyt lån for at tilbagebetale et gammelt, men det kan være særlig fordelagtigt i visse situationer.

5. Skaber stabilitet

Det skaber ustabilitet at have mange lån, og det er ikke vejen til en god økonomi. Saml derfor dine kreditlån ét sted for at skabe stabilitet i din hverdag. Det er stressende hele tiden at skulle tænke på konsekvenserne af de mange lån, som man skal betale tilbage, og det kan hurtigt virke uoverskueligt. En stor fordel er derfor at samle det hele ét sted, så det er nemmere at få hverdagen til at hænge sammen.

Ulemper ved et samlelån

Der er altid nogle ulemper forbundet med lån, og eftersom online lån hurtigt kan blive en bekostelig affære, så er det nødvendigt at være bekendt med punkter, som ma skal være ekstra opmærksomme på. Det gælder også samlelån. Hvis du har gået og overvejet idéen om at optage et samlelån, så leder du højest sandsynligt også efter de ulemper, du kan komme ud for. Derfor har vi samlet en lille liste, der forklarer, hvad du skal holde et vågent øje med.

 

1. Den gæld, du stifter, kan være dyrere end før

Du skal holde øje med, om det lån du optager med henblik på at indfri dine gamle lån, er billigere i længden for dig. Det er ikke altid tilfældet. Der er et hav af låneudbydere, der tilbyder mange forskellige løsninger i forbindelse med samlelån, og det er ikke dem alle sammen, der er lige gode. Husk derfor altid at undersøge om det lån, du skal til at optage, rent faktisk er billigere end dine forhenværende.

2. Du står allerede i RKI

Hvis du allerede står i RKI og har ophobende gæld, så kan det være et problem at optage et nyt lån – også selvom det lån er et samlelån. Lånevirksomheder kan sagtens sige nej til at låne dig penge, hvis du allerede er en dårlig betaler. Du kan derfor ikke samle dine lån ét sted, selvom det måske er en fordel for dig. Tag dog alligevel altid en snak med kreditorer og banken for at høre, om de kan gøre noget for dig.

Hvor meget kan jeg spare ved et samlelån?

Det er ikke lige til at vide, hvad du kan spare ved at samle din gæld ét sted. Det afhænger meget af, hvordan din økonomiske situation ser ud, og hvilke lån du har optaget. Det er ingen forudsætning, at du nødvendigvis sparer penge ved et samlelån, men det kan være tilfældet. Og derfor er det altid en løsning, du kraftigt bør overveje. Dine spare muligheder kommer an på, hvor meget du skylder, og hvilken rente dine lån er på. Du bør derfor undersøge følgende:

 • Hvad vil det koste, hvis du betalte hele din gæld af nu?
 • Hvad koster det nye samlelån?

Det kan godt tage lidt tid at finde hoved og hale i en gældssituation, der er uoverskuelig, men det er den sikreste vej til en billigere fremtid.

Sådan søger du et samlelån – den gode fremgangsmåde

Du søger selvfølgelig et samlelån på samme vilkår, som du normalt ville gøre. Du finder lånet, ansøger på lånevirksomhedens hjemmeside, og modtager pengene nogle dage efter. Men metoden er en smule anderledes, når det handler om et samlelån, da der er nogle andre kriterier, som du skal være sikker på, at lånet overholder. Du kan derfor læse herunder, hvor vi har lavet en hurtig opsummering.

Søg samlelånet således

 1. Undersøg, hvor meget du sparer
 2. Sammenlign forskellige lån
 3. Send ansøgningen afsted

Det er vigtigt, at du starter med at finde ud af, hvor meget du sparer. Det vil sige, at du skal regne ud, hvor meget det koster, hvis du skulle indfri hele din gæld nu. På den måde finder du også ud af, hvor meget dit samlelån højest må koste. Nu kender du størrelsen på dit samlelån.

Der er hundredvis af låneudbydere på markedet, og du skal derfor undersøge, hvilke der giver de bedste vilkår for dig. Her hos Monni.dk kan vi hjælpe dig med at finde det bedste lån til din gældssituation. Alt du behøver er at angive nogle få informationer omkring dine lån, så kontakter vi dig, hvis vi finder et billigere samlet lån. Det er 100% gratis og helt anonymt. Start i dag »

Du sender til sidst din ansøgning ud, og du må gerne sende til flere end blot én. Det er på den måde nemmere at sammenligne tilbud, som du synes er gode.

Et samlelån er ofte et relativt stort lån, og det er det fordi, at det skal kunne dække en masse mindre gæld. Det er ikke alle lånevirksomheder, der tilbyder større lån til lave renter, så det kan godt tage lidt tid at finde. Benyt derfor gerne lånsammenligningshjemmesider – som Monni.dk – til at finde et passende lån til en billig rente.

Der er altid andre metoder, hvis du skal tjene hurtige penge

Såfremt du står og skal bruge hurtige penge, så er der flere metoder, som du kan tage i brug. Hvis det er begyndt at brænde på med hensyn til at afbetale gælden til tiden, så er det måske på tide at tage mere hårde metoder i brug. Det er muligt at spare og tjene mange penge ved at ændre i forbrugsvanerne og sælge ud af ting, du ikke bruger mere.

Tjen hurtigt penge – sådan kan du gøre

 • Drop ferien i år, de er dyre
 • Har du plads til det, så lej et værelse ud
 • Et deltidsjob i weekenden kan virkelig gøre underværker
 • Sælg tøj, TV eller andet, som du godt kan undvære
 • Lav et budget, hvor du skærer voldsomt ned på forbruget

Du med fordel droppe mange unødvendigheder for at tjene penge. Ultimativt er det bedre selv at afvikle gælden så hurtigt som muligt fremfor at optage ny gæld. Du kan derfor undersøge, om du kan undvære diverse streamingtjenester, medlemskaber til en fitnessklub og cigaretpakker dagligt. Du vil blive forundret over, hvor mange penge der er at spare blot ved dette. Det er endvidere muligt at skære ned på prisen af sine mobil- og internetabonnementer ved at nedgradere til en lavere hastighed.

Her finder du de bedste lån online

Det kan være utroligt kompliceret at finde det bedste og billigste lån, der er tilgængelig på markedet, og den uerfarne låner vil ofte føle sig forvirret og sporløs. Monni.dk hjælper derfor dig med at sammenligne alle de lån, der er tilgængelige på markedet, så du kan finde det, der passer til dine behov og dine kriterier.

Det eneste, som du skal oplyse, er din alder og hvor stort et beløb du har behov for at låne. Så finder vi det samlelån, der kan redde din økonomi. Det er sikkert, nemt og hurtigt – og så er vores service 100 % gratis.

Saml derfor dine lån allerede i dag og få mere kontrol og overskud i din hverdag.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt