Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed

Lån 2000 kr.

Ansøg nemt online

Hurtig udbetaling

De bedste lån ét sted

Find det bedste lån til dig

Opdateret 21/06-2024

Sådan låner du 2.000 kroner i dag

Det er muligt, at du sidst på måneden står og mangler penge. Dog er hjælpen på vej, hvis du lige-som mange andre også kender til de forskellige kviklån på internettet. På internettet har du nemlig som almen borger mulighed for at låne penge til lige præcis det, som du står og mangler. Det kan være, at du mangler ekstra penge til ferien, eller det kan være, at du mangler nogle ekstra penge i forbindelse med en flytning eller renovering af din bolig. Mange mennesker er negative overfor at låne penge via kviklån, da kviklånene siges at have en meget høj rente. Dog er kviklånene også forbundet med en masse fordele, da det nemlig er helt vildt nemt at låne penge, og du får udbetalt pengene inden for kort tid. Derfor behøver man ikke være alt for kritisk overfor kviklånene, hvis man blot har en stabil økonomi og føler, at man kan overskue at have et lån. For mange er lån nemlig forbundet med stress og tanken om, at man er bundet til en aftale, som man løbende skal betale til. Dog behøver man ikke at låne 50.000 kroner, hvis man ikke føler, at man har råd til det i sin økonomi. Man kan blot nøjes med at låne 2.000 kroner eller 1.000 kroner og så have dem som nogle ekstra penge til nogle ekstra goder.

Når man låner penge online, skal man ikke oplyse, hvad man skal låne pengene til. Derfor behøver man ikke at investere pengene, hvilket mange banker råder en til. Med et kviklån kan man tage på en ekstra ferie, eller man kan låne nogle penge til at holde sin fødselsdagsfest eller lignende. Når du logger ind på en side med kviklån, er det dig, der bestemmer beløbet. Du starter helt enkelt med at indtaste, hvor mange penge du ønsker at låne, og herefter får du en række lån opstillet foran dig, som du så kan vælge at klikke ind på og læse mere om.

Fordele og ulemper ved at låne små beløb

I forbindelse med at låne små beløb, findes der en del fordele og ulemper, som du her vil få ridset op foran dig. Således kan du bedømme, om det er smart af dig at låne et mindre beløb fremfor at låne et større antal kroner. Et lille beløb låner du ofte over en kort periode, og disse lån kaldes derfor for kortfristede lån. Et sådant lån kan være din redning, hvis du sidst på måneden står og mangler penge.

Lån et mindre beløb over en kortere periode

De små beløb låner man typisk via. sin telefon. Her kan man låne 2.000 kroner eller mindre beløb, så det passer sammen med, at man kan betale beløbet tilbage i den efterfølgende måned. Altså har de små beløb ikke en ret lang løbetid, og det giver dig den fordel, at du hurtigt får afsluttet lånet. Har du et lånebehov, der strækker sig over en længere periode, er et kortfristet lån ikke den ideelle løsning til dig, da renten ved kortfristede lån typisk er højere, og lånebeløbet er typisk lavere. Et kortfristet lån optages over en kortere periode, hvilket navnet også indikerer. Derved er den høje rente heller ikke så bemærkelsesværdig, da beløbet hurtigt tilbagebetales.

Det er nemt og hurtigt at låne

Det eneste man skal gøre, når man ansøger om et lån via sin mobiltelefon er, at man skal sende en SMS, hvorefter man får udbetalt det lånte beløb. Således er det også fristende at låne penge, hvis man lige føler, at man lige mangler et ekstra sæt tøj, eller man gerne vil ud og spise på en restaurant. Dog er det vigtigt, at man ikke benytter disse lån alt for mange gange. Det er vigtigt at låne ansvarligt fremfor at fråse med at låne. Laver man for mange af disse små lån på én gang, mister man overblikket over sine lån og tilmed over sin økonomi. Når du ansøger om et lån, får du svar inden for to minutter, om du er godkendt til lånet. Dette gør lånet endnu mere attraktivt, men du skal som sagt passe på, når du låner.

Vær bevidst om dit lånebehov

Hvis du har ansøgt om et kortfristet lån, men du finder ud af, at du bliver nødt til at tilbagebetale beløbet over en længere periode, er det vigtigt, at du kontakter udbyderen af lånet og oplyser dem om dette. Dog skal du vide, at renten forhøjes, hvis du vælger at lave en længere løbetid på dit lån. Dermed kan dette på ingen måde anbefales. Derfor er det vigtigt, at du er helt sikker på, om et kortfristet lån er den ideelle løsning for dig, inden du godkender og underskriver lånet. Kan du i din økonomi eller lønopgørelse se, at du ikke har penge til at betale lånet tilbage den efterfølgende måned, er det en god idé at holde sig fra de kortfristede lån og derimod prøve at søge efter et lån med en længere løbetid. Forbrugslånene siges at være en god løsning, hvis dit budget skrider en måned eller to, men strækker dit lån sig over en længere periode, er det en god idé, at du først og fremmest kontakter din bank for at undersøge dine lånemuligheder her.

Prøver du lykken hos din bank?

Hvis du vælger at prøve lykken hos din bank, er det vigtigt, at du rydder din kalender og forbereder dig på en masse samtaler. Banken undersøger din økonomi fra top til tå, og du bliver vurderet meget kritisk i forhold til, om du er en god betaler. Dog er det en god idé først at kontakte sin bank, før man søger om et kviklån. Er der en chance for, at du kan optage et lån hos din bank fremfor et lån hos en udbyder, der tilmed tilbyder en høj rente, så er det helt sikkert en god idé at tage chancen. Hvis du bliver afvist, ved du, at du har de mange muligheder online i stedet for.

Hvad kigger din bank på?

Banken har nogle faste ting, som de kigger på, når de skal foretage en kreditvurdering af dig som ansøger til et lån. Her vil du få disse ting remset op, så du først og fremmest får muligheden for at vurdere, om det kunne være et forsøg værd at opsøge din bank, før du ansøger om et kviklån. Banken har den fordel, at de tilbyder dig som låner en meget lavere rente, end kviklånene gør. Derudover er du sikret, at dit lån hele tiden er under kontrol og under observation, og du kan dermed også få bedre rådgivning i forhold til lånet. Når du ansøger om et kviklån, sidder du ofte alene med dine overvejelser, og du har dermed ingen erfarne til at rådgive dig, hvilket kan medvirke til, at du foretager nogle forkerte valg under låneprocessen.

Hvor meget tjener banken på dig?

Hvis banken tjener penge på dig, bliver du anset som en god kunde – kort sagt. Indtjeningen kan komme flere steder fra, men den primære indtjening er rentemarginalen, som beskriver forskellen på den rente, som de låner ud til og den rente, som de betaler for indlån. En god kunde har altså banklån, hvor de bedste lån er boliglån og investeringskreditter. Banken har nemlig god sikkerhed i henholdsvis fast ejendom og værdipapirer, da tabet her kan dækkes, hvis du ikke på et tidspunkt kommer i en sådan situation, hvor du ikke kan betale din gæld tilbage.

Skal dit lån bruges på brugsgenstande vil din bank sandsynligvis blive knap så begejstret, da disse med tiden vil miste deres værdi, og banken vil dermed miste penge, hvis du ikke betaler din gæld i takt med, at genstanden mister sin værdi. Banken skal altid have en sikkerhed, der modsvarer gælden. Jo lavere bankens sikkerhed vurderes, jo mere skal du som låner betale i rente.

Bankens sikkerhed og risiko ved at have dig som kunde

Sikkerheden for banken er som sagt yderst vigtig. Derudover kommer den risiko, som banken ta-ger ved at have dig som kunde. Banken vil gerne have en høj sikkerhed på dig, og denne sikkerhed skal også være uden en medfølgende risiko. Når banken skal vurdere, hvor stor en indtjening samt hvor stor en risiko, der er i dig, foretager de en såkaldt kreditvurdering, hvor de går ind og ser din formue, din gæld, din indkomst og din alder i forhold til hinanden. Banken kan når de har disse oplysninger udarbejde nogle nøgletal, som oplyser dem om, hvor meget de tjener på dig, og hvor meget de således også har en risiko for at miste. De mest brugte nøgletal, når man skal foretage en kreditvurdering af en kunde i en bank, er: Rådighedsbeløb, gældsfaktor og soliditet.

Hvad er rådighedsbeløbet for en størrelse?

Rådighedsbeløbet er det beløb, som en hustand har tilovers hver måned, når deres faste udgifter er betalt. Der findes nogle helt bestemte regler og retningslinjer for, hvor meget dette beløb bør ende ud med at være hos de forskellige husstande afhængig af, hvor mange voksne og børn, der er i den pågældende familie. En helt normal familie bestående af en mor, en far og to børn bør have et rådighedsbeløb på 13.500 kroner, før familien kan betragtes som en husstand med en normal privatøkonomi. Dog er det kun de helt faste indtægter, der medregnes her, og flere banker ser også gerne, at en almindelig husstand har helt op til 16.000 kroner til rådighed, når alle de faste udgifter er blevet betalt.

Hvad er en gældsfaktor?

Gældsfaktoren er en husstands samlede gæld, som divideres med husstandens indkomst før skat. Jo lavere gælden er i forhold til indkomsten, jo større sandsynlighed er der for, at en husstands indkomst kan dække udgiften til renter og afdrag i forbindelse med et lån. Her findes der ligeledes en vejledning, der beskriver, hvor høj gældsfaktoren højst bør være i en almindelig husstand. Ta-ger vi udgangspunkt i en husstand med en fast ejendom, bør gældsfaktoren ikke overstige 3,5. Bor man derimod til leje, men man har privat transport som f.eks. en bil, bør gældsfaktoren ikke over-stige 0,75. Dette tal er helt anderledes, hvis man er en pensionist, da man så ikke går ud fra, at personen har ret lang tid til at betale lånet tilbage.

Hvad menes der så med soliditet?
Det sidste nøgletal kaldes soliditet, som er en husstands formue i forhold til husstandens samlede værdier. Dette nøgletal kan være lidt sværere at regne med, da man både skal se på husstandens værdier, og man skal samtidig tage stilling til husstandens gæld. Man siger her, at en normal og veletableret familie med stabile indkomster bør have en soliditet på 50 eller derover. En nyetable-ret familie bestående af unge mennesker med studiegæld har ofte en lav soliditet. Denne kan i nogle tilfælde være helt nede på 0, og den kan også være i minus. Dog er det helt acceptabelt i denne situation.

Du vurderes også som en almen borger

Banken vurderer dig i forhold til ovenstående nøgletal, når du ansøger dem om et lån. Det kan lyde overvældende, at de skal gennemrode din økonomi så detaljeret, men de gør det altså for at sikre, at du kommer helskindet i gennem dit lån. Banken ser dog også på helt normale forhold som f.eks., om du er god til at holde aftaler sådan helt alment. Derudover tager de også udgangspunkt i deres førstehåndtryk af dig som menneske, og de lytter naturligvis også til, hvad du har at sige. Dog kan du ikke overtale disse professionelle mennesker til at give dig et lån, fordi du fortæller dem, at du er sød og ansvarsfuld. Du skal have nogle gode papirer bagved dig, men derudover må du altså også gerne fremstå sympatisk og interesseret i at kæmpe for din egen sag.

Har banken afvist dig?

Hvis banken afviser dig i forbindelse med et lån, nytter det ikke, at du klager eller udståler nogen form for utilfredshed. Du kan i denne situation forsøge at forbedre dine nøgletal og søge igen senere, hvis du har interesse i dette. Derudover kan du som sagt også ansøge om et kviklån, hvis du skal bruge pengene her og nu. Dog er det kun til din fordel, hvis du kan vente med at få udbetalt pengene til din bank har godkendt dig som låner hos dem. Står du i RKI, er det klart, at du ikke kan blive godkendt til at låne penge i din bank. RKI er et register over dårligere betalere, og det er altså her, man kommer til at stå, hvis man ikke kan finde ud af betale sine regninger rettidigt. RKI står ordret for Ribers Kredit information, og her ønsker du altså ikke at komme til at stå.

Står du i RKI?

Hvis du ikke har betalt en regning eller noget gæld, vil du helt automatisk ryge i dette register over dårlige betalere. At stå i RKI har nogle konsekvenser for dig – som f.eks. at du ikke kan blive godkendt til et lån i din bank. Derudover vil du også opleve problemer, hvis du ønsker at indgå i en afdragsordning, eller du ønsker at oprette et abonnement hos et firma; det kan være i forbindelse med en telefon, TV eller computer. Når du opdager, at du står i RKI, kan det ske, at du går lidt i panik. Dog er der ingen grund til dette, da det faktisk er let at komme ud af RKI igen. Du skal blot betale dine ubetalte regninger, så du ikke længere har gæld nogen steder. Når du har betalt din gæld, kan du igen forsøge at indgå i afdragsordninger osv. Det er ikke sikkert, at du med det samme bliver godkendt til et lån i din bank, når du lige er kommet ud af RKI. Derfor bør du lade der gå noget tid, hvor du samtidig kan forsøge at forbedre dit rådighedsbeløb, så du har mere overskud i din privatøkonomi.

Hvad hvis du vil låne, selvom du står i RKI?

Det er som sagt helt udelukket at låne penge i din bank, hvis du står i RKI. Dog findes der alligevel en låneløsning til dig, da der er flere udbydere, der ikke ligger så stor vægt på, om du står i RKI eller ej. Gebyrerne er højere på disse lån, hvilket betyder, at du skal betale store beløb blot for at låne det egentlige beløb. De typer af lån, som du kan undersøge, hvis du står i RKI, er: Kviklån, SMS-lån og andre former for hurtige lån.

Hvordan finder du det bedste lån?

Der findes en masse forskellige udbydere, der arbejder med de hurtige lån, og det kan derfor virke som en uoverskuelig proces at skulle udvælge, hvilken udbyder der er den mest ideelle for lige præcis dig. Det kommer nemlig an på, hvor stort et beløb du skal låne – og også hvor lang tid lånet skal fordeles over. Først og fremmest skal du naturligvis søge efter den udbyder, der tilbyder den laveste rente og den laveste ÅOP. ÅOP er de årlige omkostninger i procent, og dette tal er oplagt til at sammenligne forskellige lån med. Jo mindre ÅOP er, jo bedre er det for dig som låner. I dag er det blevet så populært at ansøge om kviklån, og der er findes derfor mange mennesker, der har erfaring inden for dette område. Kender du nogen, der har prøvet at ansøge om et kviklån, kunne det være en oplagt mulighed at spørge denne person til råds. Dog kan lån være et ømtåleligt emne, og det er derfor helt forståeligt, hvis du ikke ønsker at blande andre ind i din økonomiske situation. Du har derfor også mulighed for at søge efter anmeldelser på nettet skrevet af andre lånere. Her kan du evt. få nogle udbydere anbefalet, som du så efterfølgende kan tjekke ud og vurdere i forhold til dig selv og dine lånebehov.

Ønsker du et kig på dit lån af professionelle medarbejdere?

Hvis du i stedet for ønsker nogle professionelle folk til at kigge på dit lån, kan du spørge os her på Monni.dk. Her på Monni.dk arbejdes der med lån hver dag, og vi har derfor alt den viden, som du som låner har behov for.

Spørg i brevkassen

På hjemmesidens brevkasse kan du stille alle de spørgsmål, som du vil i forbindelse med dit lån eller andre overvejelser hertil. Når man skal låne penge, er der en masse forskellige nye begreber og nøgletal, og det kan derfor være en stor hjælp, hvis man har muligheden for at stille spørgsmål.

På Monni.dk anses ingen spørgsmål som værende dumme. Er du i tvivl om noget, kan du derfor roligt spørge os til råds.

Prøv låneberegneren

Mange låneudbydere har en låneberegner til rådighed. Overvejer du at låne penge, er det en god idé, at du afprøver disse låneberegnere, da de også kan være med til at afklare dig om nogle bestemte ting. På Monni.dk giver vi ligeledes vores kunder mulighed for selv at fundere over deres lån via vores låneberegner.

Læs også andre artikler

Monni.dk har også en side med forskellige artikler, hvor du også har muligheden for at finde svar på nogle af dine spørgsmål. Ligesom dig er der mange andre kunder, der også sidder med spørgsmål i forhold til deres lån, og det er derfor en ekstra bonus, at de helt gratis kan læse disse artikler og blive lidt klogere på, hvad det vil sige at låne penge.

På Monni.dk kan du nemt og hurtigt få et overblik over de bedste lån, og du kan derfor også spare en masse tid i låneprocessen og slippe for at søge rundt på alverdens utroværdige hjemmesider. På Monni.dk er vi kun interesseret i at give dig som kunde en god låneoplevelse, så du altid føler, at du kan komme igen, hvis du kommer til at mangle hjælp på et senere tidspunkt. At låne penge er en proces, der kræver mange overvejelser, og ude i stuerne sidder en masse mennesker med de helt samme overvejelser som dig selv. Derfor kan du på Monni.dk også se, hvad andre kunder har spurgt om. Hvis du overvejer at kontakte Monni.dk, så tøv endelig ikke!

Send til en ven

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt