Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Opsigelsesfrist

Written: 22. januar 2020

Hvad er opsigelsesfrist?

Hvad er opsigelsesfrist?

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Hvis du ønsker at indfri eller omlægge et realkreditlån, er det vigtigt hvornår du gør det. Du kan nemlig være heldig at spare penge ved at opsige et gældende lån, inden du endeligt indfrier det. Derfor kan det være en god idé at vælge et strategisk tidspunkt på året, hvor omlægningen skal ske. Dette kan eksempelvis være på et boliglån, hvor der oftest er flere hundrede kroner at spare.

Der er fire opsigelsesterminer på et år, nemlig to måneder før betalingsterminen.

Når der udstedes realkreditlån, ligger der obligationer bag, hvoraf de forskellige typer obligationer udstedes i hver sin serie – heriblandt en serie for 30-årigt lån og 20-årigt lån.

Det er vigtigt for både låntagere og investorerne, at det er muligt at købe samt sælge obligationerne, når lån optages og indfries. Derfor deler man oftest serierne ud på forskellige investorer. Dermed sikres den bedst mulig handel med den gældende type obligationer.

Hvornår kan det betale sig at omlægge et lån?

Hvis du eksempelvis har et flekslån eller anden variable rente, kan der være god grund til at overveje en omlægning af dit lån. Det kan nemlig blive dyrere for dig, hvis du venter med at få ændret dit lån.

De seneste år har kursniveauet været højt. Eksempelvis har kursen på et fastforrentet 30-årigt lån været på omkring 95 procent. inkluderet afdrag.

I januar i år var der historisk lave renter og med en ny frist for opsigelse af realkreditlån i månedens slutning, drev mange boligejere til muligheden for en låneomlægning.

Kursniveauet ændrer sig og dette kan have betydning for omlægningen af dit boliglån.

Hvornår er fristen?

Hvis dit nuværende lån, som du ønsker at få indfriet, er et fastforrentet lån, vil det højst sandsynligt have en kurs over 100. Derfor vil det være en idé at indfri det, ved at opsige det til den gældende kurs.

Hvis du ønsker at omlægge dit lån, skal du huske at tage stilling til opsigelsen, rentetype, kurs samt løbetid. På den måde sparer du flest mulige penge.