Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed

Lån til boligkøb

Ansøg nemt online

Hurtig udbetaling

De bedste lån ét sted

Find det bedste lån til dig

Opdateret 19/07-2024

DU ER HER:

Boliglån i banken

Banken er til for at kunne yde et lån, så du kan købe og bruge en bolig, mens du afdrager på lånet, i stedet for at spare mange penge op til endelig at kunne købe et hus. Dette ynder de også at gøre i mange situationer, men der er visse faldgruber ved banken, hvor man som kunde kan få problematiseret sit ønske om optagelsen af boliglån.

Man skal have en vis egenkapital for at kunne optage et lån til boligkøb igennem banken, og her kan første problem melde sig. Hvad nu hvis man mangler egenkapitalen for en godkendelse af lånet?

Et andet alment problem findes hos førstegangslånere, unge mennesker og tidligere registreringer i RKI. Bankerne er ikke ligefrem ellevilde med at yde store lån til mennesker indenfor disse kategorier, hvorfor det kan være ganske problematisk at få lov at optage et lån, blot fordi man eksempelvis er i starten af tyverne. Der er heldigvis hjælp at hente.

Online boliglån

Hvis du derfor befinder dig i sådan en faldgrube, så er der hjælp at hente udenfor bankens mure. Det er nemlig en mulighed at optage et lån udenfor banken. Her optager du blot lånet hos private låneudbydere i stedet for. På det private lånemarked er mulighederne langt større, end de er i banksektoren.

Når man ønsker at optage et lån i banken, da skal man overbevise sin bankrådgiver om ens egnethed til godkendelsen af det ønskede lån. Dette er ikke en problematik, når man har med det private lånemarked at gøre. Langt de fleste låneudbydere tilbyder optagelsen af boliglån uden forklaringer eller spørgsmålstegn, således man slet ikke behøver at stå til moralsk regnskab for nogen. Det eneste regnskab, man skal stå til ansvar for, er lånet og tilbagebetalingen af dette.

Et marked der bugner
Lånemarkedet er fyldt med låneudbydere, som alle sammen vil have en del af kagen. Derfor er der mange forskellige låneudbydere, som specialiserer sig i et væld af forskellige typer af lån. Dette er klart til din fordel. Denne specialisering betyder nemlig, at visse låneudbydere kan tilbyde billige kortvarige lån, som for eksempel kviklån, hvorimod andre gør det samme med langvarige lån, som billån. Det handler om at finde frem til den låneudbyder, som tilbyder dig det lån, der passer lige præcis til dine behov. Hvis dit behov er optagelsen af lån til boligkøb, så er det som regel de langvarige lån, der er tale om.

Forøget fokus på valutahandel
Valutahandel har eksisteret i mange år, men danskerne er begyndt at få øjnene op for det, da der er kommet flere muligeder med handel på nettet. Det er simpelt at handle med valuta på nettet, så alle er i stand til at gøre det. Hvis du har lyst til at forøge dine lommepenge, eller hvis du gerne vil gøre mere ud af det, så kan du være sikker på, at det er muligt for dig at handle med valuta på nettet – og tjene gode penge ved det. Det er dog vigtigt, at du ikke tror, at det er noget, der sker fra dag til dag.

Der findes i dag mange mæglere på markedet, så det er ikke helt nemt at finde den rigtige. Hos valutahandel.se hjælper de dig med at komme i gang. Du bliver testet og får derefter tips til, hvilke mægler der er bedst til dig.

Hvad enten du har behov for et mindre økonomisk indskud, så du kan lægge en passende kapital ned for at købe bolig, eller om du har behov for en større finansiering af dit boligkøb, så er der hjælp at hente. Du kan benytte Monni.

Monni – Danmarks online sammenligningsportal for lån

Monni tilbyder en service, som er helt uvurderlig, når man skal optage lån af alskens størrelser. Her hos Monni kan du nemlig vælge og vrage mellem alle de eksisterende låneudbydere i Danmark. Du kan se egenskaberne ved de specifikke lån, som de tilbyder, og du kan sammenligne disse på tværs af alle de mange låneudbydere. Dette er med til at give dig gode muligheder for at træffe den rette beslutning på et velunderbygget grundlag.

Her hos Monni.dk skal vores lånesammenligner fodres med ganske simple informationer, hvorefter vi kan præsentere dig for de relevante låneudbydere og deres tilbud. Du kan derfor på få sekunder danne dig et overblik over, hvad lånemarkedet kan tilbyde dig, og hvilke valgmuligheder du står overfor.

Sparsomme informationer – rige resultater
Når du derfor skal ud og søge efter lån til boligkøb, så kan du trygt ty til Monni.dk. Hele processen starter med, at du i slideren i vores lånesammenligner, vælger det beløb du ønsker at låne, samt angiver din alder.

Når disse informationer er angivet, vil du blive præsenteret for en overskuelig liste med de låneudbydere som matcher kan tilbyde lån ud fra dine oplysninger. Derefter kan du undersøge hver udbyder, således at du kan undersøge dem ned i detaljerne. Der er specielt 3 parametre, der har indflydelse på hvor store omkostninger dine omkostninger ved lånet bliver.

Lånets størrelse
Hvor stort et beløb, du har behov for at låne, varierer selvfølgelig fra person til person, og er er naturligvis også betinget af, hvad man låner til. Hvis du er på udkig efter lån til boligkøb, så vil lånets størrelse være i den høje ende. Dette varierer selvfølgelig også, alt efter om du søger et mindre eller større økonomisk input til dit boligprojekt. Lånets størrelse har betydning for, hvor lang afbetalingsperioden for lånet bliver, og hvor mange penge, renten løber op i.

Lånets løbeperiode
Løbeperioden på et lån er den periode, som lånet skal tilbagebetales over. Hvis du derfor har en løbeperiode på 12 måneder, så betaler du en bestemt del af lånet tilbage hver måned og er gældfri efter 12 måneder. Der er hos de fleste låneudbydere rig mulighed for variation i de månedlige betalinger, og man kan sågar ofte også købe sig helt gældfri, hvis man har en måned med ekstra penge på lommen.

Løbeperioden bestemmer også, hvor mange gange du skal betale rentesatsen. Derfor vil det altid være det mest lukrative for dig at have en kort løbeperiode. Den skal selvfølgelig kun være så kort, at du kan overholde den og betale tilbage til tiden.

Lånes rentesats
Rentesatsen indikerer hvor stor en procentdel af det lånte beløb, der skal betales i månedlige omkostninger til låneudbyderen. Du betaler altså tilbage på dit faktiske lån, og så betaler du samtidigt en rentesats. Rentesatsen går ikke til tilbagebetaling – den går udelukkende til låneudbyderens profit. Det mest lukrative for dig som låneoptager er altid en lav rentesats, men der er også andre faktorer, som skal overvejes i forhold til dette. Et rentefrit lån lyder helt himmelsk – men hvis det eksempelvis betyder, at du skal betale vilde beløb i oprettelsesgebyr og lignende, så kan lånet alligevel gå hen og blive dyrt.

Lånets årlige omkostninger i procent – et indblik bag scenetæppet
Låneudbydere vil gerne tryllebinde dig med deres gode tilbud på optagelsen af lån, og det kan ofte virke for godt til at være sandt, hvad disse låneudbydere kan tilbyde. Hvis en låneudbyder tilbyder et rentefrit lån, så betyder det som regel, at der ligger andre omkostninger bag lånet. Låneudbyderen skal nemlig altid hive en eller anden form for profit hjem, da det ikke blot er en hobby at udlåne penge. Derfor kan du benytte dig af lånets årlige omkostninger i procent – ÅOP – som en indikator for, hvordan lånet faktisk ser ud.

Årlige omkostninger i procent tager ikke hensyn til, hvorvidt du skal betale renter, oprettelsesgebyr, salær, afgifter eller noget lignende. Alle disse udgifter regnes som omkostninger, fordi det lige præcis er dét, de er. Du tilbagebetaler et lån, samtidigt med at du betaler omkostninger for overhovedet at have fået lov til at optage lånet. Disse omkostninger findes under dække af flere forskellige navne, men når du ser på ÅOP, så får du et korrekt billede af lånetsomkostninger.

Derfor vil du ofte finde ud af, at rentefri lån kan have en ÅOP på linje med andre lån, hvor der er almindelige renter på. Dette kan skyldes, at det rentefri lån har et tårnhøjt startbeløb, som du skal betale for at få lov at optage lånet. Dette er med til at snøre dig og tjene penge til låneudbyderen. Du kan derfor, når du undersøger og sammenligner lån på Monnis hjemmeside, vælge at holde øje med de forskellige låns årlige omkostninger i procent. De fortæller i høj grad om, hvilket slags lån du går ind til.

Skattefradrag ved rentebetalinger
I forlængelse af diskussionen om lånets renter og omkostninger, så er det også relevant at inddrage skattefradrag. Dette er et punkt, som du ikke vil finde ved nogle reklamer hos låneudbydere, da det ikke er lovmæssigt tilladt at gøre reklame med dette. Det gør det dog ikke mindre reelt, at du kan få skattefradrag ved betalingen af renter, hvorfor du i realiteten kan skære en betydelig sum af dine månedlige rentebetalinger, da disse modydes i form af skattefradrag.

Når man har en indkomst i form af renter, betaler man naturligvis skat af denne. Derfor er det modsatte gældende, når man har en udgift i form af renter – her får man et skattefradrag. Du vil opleve, at du kan trække omtrent en tredjedel af de betalte renter fra i skat, hvorfor en rentesats på 9 procent pludselig bliver til en rentesats på 6 procent. Dette kan du altid have in mente, når du overvejer at optage lån til boligkøb – renten vil nemlig påvirke dig mindre, end du først antager.

I forlængelse af afsnittet om årlige omkostninger i procenter og forskellen mellem renter og andre omkostninger, så er skattefradraget også relevant at have med i overvejelserne. Hvis du kan få fradrag fra dine betalte renter, så er det selvfølgelig ideelt. Hvis du derfor overvejer to forskellige boliglån, hvor det ene lån har høje renter, og det andet lån har store gebyrer og afgifter tilknyttet, så kan du medregne skattefradraget.

Det er nemlig betydeligt sværere at få skattefradrag på betalingen af disse gebyrer, og der er diverse krav og regler om lånets løbeperiode. Derfor kan du risikere at skulle optage et længerevarende lån, hvis du ønsker et skattefradrag på omkostningerne til gebyr og afgifter. Dette behøver naturligvis ikke at være et problem – i særdeleshed ikke hvis du søger et lån til boligkøb, hvor løbeperioden naturligvis vil være af en vis længde.

Opsummering af det ideelle lån til boligkøb

Når du derfor skal ud og lede efter et ideelt lån til boligkøb, så starter jagten hos Monni. Her kan du frit sammenligne et væld af låneudbydere på relevante parametre. Disse parametre omhandler det tilbudte låns størrelse, løbeperiode og rentesats. Dertil skal du altid være opmærksom på det, der står med småt – her er der tale om oprettelsesgebyrer og afgifter, som vil øge lånets omkostninger betydeligt. Disse omkostninger medregnes alle i lånets årlige omkostninger i procenter, hvorfor du kan ty til ÅOP for at forstå lånets reelle omkostninger.

Når alt dette er overstået, og du har fundet frem til det rette lån, så er resten af processen også ganske simpel. Du skal ansøge om dit ønskede lån. Når dette sker på det private lånemarked, så er processen ganske kortvarig. Visse låneudbydere kan tilbyde en godkendelseshastighed på helt ned til ti sekunder, således at du indenfor kort tid vil have fået svaret om, hvorvidt du har fået godkendt dit ønskede lån eller ej.

Der er dog nogle helt basale regler i dansk lovgivning, som er med til at sikre låneoptageren. Dette inkluderer derfor en naturlig betænkningsperiode på 2 døgn, hvorfor du bliver nødt til at vente disse dage på lånets udbetaling. Det er til for at sikre, at man ikke optager sig et lån på en forhastet facon.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt