Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Administrationsbidrag

Written: 31. juli 2019

Hvad er et administrationsbidrag?

Administrationsbidraget bliver oftest omtalt i forbindelse med et lån. Udover lån kan man også skulle betale administrationsbidrag til for eksempel en A-kasse og mange andre institutioner. Administrationsbidraget er med til at bidrage til institutionernes administrationsomkostninger. Dette bidrag er nemlig noget man betaler til institutionen eller banken løbende.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Beløbet går til en institutions administrationsudgifter og kan være alt lige fra medarbejdere, IT, lokaler og andre administrationsomkostninger.

Hvad betaler man i administrationsbidrag?

Det er meget forskelligt fra institution til institution. Dette afhænger i den grad af, hvor stor institutionen er, og hvordan man er medlem i en A-kasse eller hvilket lån man har optaget.

I 2018 svingede A-kassernes administrationsbidrag lige fra 960 kroner og til 2.832 kroner.

Prisfastsættelsen af administrationsbidraget skal være kostægte. Med andre ord, betyder det, at institutionerne maksimalt må tage for det beløb, de har betalt i administrationsomkostninger. Dette betyder, at hvis en A-kasse har administrationsomkostninger på 5.000.000 og har 1.500 kunder eller medlemmer, vil de hver især skulle betale (5.000.000/1.500 = 3.333 kr.) i administrationsbidrag.

I andre institutioner kan det være en vis procentdel man betaler i administrationsbidrag. I nogle realkreditinstitutter vil man se, de beregner deres administrationsbidrag som værende mellem 0,5% og 1% af restgælden. Sådan et bidrag betales en gang om året.

Hvilke regler gælder der i forbindelse med et administrationsbidrag?

Som  sagt skal administrationsbidraget være så kostægte som muligt. Dette betyder blandt andet, at institutionens netto renteindtægter ikke må være en del af beregningen for administrationsbidraget.

Ikke alle institutioner må kræve et administrationsbidrag. Der giver blandt andet ikke administrationsbidrag til udenlandske virksomheder.