Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Ydelse

Written: 24. august 2018

Hvad er en ydelse når der er tale om virksomhedsydelse?

Man kan kalde en ydelse inden for virksomhedsverdenen for en uhåndgribelig vare, og derfor ikke noget man kan føle i fysisk forstand.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

En ydelse kan både være en god service virksomheden udbyder ved siden af salget af sine varer, men kan også udelukkende være salg af services og dermed uhåndgribelige varer. Førstnævnte kan det for eksempel være rådgivning når det kommer til virksomheder som Leasy eller når man skal låne penge i banken. Man køber et produkt, men ved siden af kommer der en ydelse i form af rådgivning, som kan være det der gør, at kunden vælger netop denne virksomhed.

Der findes også virksomheder der lever udelukkende på salg af ydelser, og disse kan for eksempel være håndværkere. Her kan man nemlig ikke købe en fysisk vare, men derimod købe en form for service, hvor man ansætter nogle til at gøre noget. Her kan en frisør også nævnes.

Hvad er en ydelse når der er tale om franchise?

Der kan også være tale om ydelse, når der er tale om franchise. Denne passer også overens med ovenstående afsnit, hvor der bliver kommunikeret en masse mellem franchisetager og franchisegiver. Her skal der blandt andet rådgives om, hvordan det hele skal styres og hvordan det hele skal sættes op og ledes.

Hvad er en ydelse når der er tale om lån?

Ydelse er noget helt andet når der er tale om lån. Her vil ydelse være nævnt som det beløb der skal tilbagebetales i den givne periode. Her vil der oftest blive talt om den månedlige ydelse, som er det beløb der skal betales tilbage hvert måned. Ydelsen er med til at gøre, at man kan betale det samme beløb over en længere periode, hver måned, for i nemmere grad at kunne låne penge og betale dem af. Det er derfor muligt at låne penge på kritiske tidspunkter, og tilbagebetale dem over en længere periode.

Ydelsens størrelse afhænger af lånets størrelse og løbetiden på lånet idet at lånet skal være tilbagebetalt når løbetiden er omme. Alt afhængig af om det er et annuitetslån, serielån eller stående lån vil ydelsen skulle betales på forskellige måder. For eksempel ved et stående lån betales der kun renter hvert måned, hvor man i sidste måned afdrager resten af lånet, og derfor betaler en stor sum penge her.