Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Udestående

Written: 13. november 2018

Hvad er et udestående?

Når en kunde skylder en virksomhed penge, kaldes dette pengebeløb et udestående. Et udestående ses som en del af virksomhedens aktiver, da det er et beløb, de forventer at få ind i fremtiden.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Hvordan kan en virksomhed få et udestående?

En virksomhed får et udestående, hvis kunden får en vare eller en ydelse, før han har betalt for den. Det kan være, at kunden køber en vare på kredit og altså derfor ikke betaler varen med det samme. Så vil han senere modtage en faktura fra virksomheden med et kontonummer, hvorpå han kan betale for varen. På fakturaen vil der være en tidsfrist for, hvornår beløbet skal være betalt. Hvis denne tidsfrist ikke overholdes, vil virksomheden sender rykkere ud for at få indfriet det udestående. Hvis der ikke bliver betalt penge tilbage til virksomheden, kan det ende med, at virksomheden bliver nødt til at melde kunden til RKI.

Indtil beløbet er indbetalt til virksomheden, har virksomheden et udestående, som altså er et aktiv for virksomheden.

Har man som privatperson også udestående?

Hvis du sælger en brugt varer til en kammerat, og han lige venter med at betale til den næste dag, så har du i teorien et udestående hos din kammerat, men hvis du ikke har en mindre virksomhed, der sælger varer på kredit, så har du som privatperson ikke i særlig stor grad nogen udestående på varer.

De fleste privatperson har dog udestående på ydelser hver eneste måned. Dette udestående er din månedsløn. Du yder som arbejder et stykke arbejder hver dag, som du ikke bliver betalt for før sidst på måneden. Her har du altså hele måneden et udestående, der blot bliver større og større for hver dag, indtil du får udbetalt din løn i slutningen af måneden, og herfra kan du så begynde at opbygge et udestående igen. Man kan derfor sige, at din arbejdsgiver køber din arbejdskraft på kredit, da han først betaler for det, når hele arbejdet er gjort.