Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Gældsbrev

Written: 23. august 2018

Hvad er et gældsbrev?

Et gældsbrev er en skriftlig aftale om, at en person eller virksomhed har lånt penge til en anden person eller virksomhed. Et gældsbrev er juridisk bindende, og det benyttes derfor som sikkerhed for, at gælden bliver betalt.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Det er meget formelt at have et gældsbrev, især hvis det er en person, du kender, som du låner penge, men det kan alligevel være nødvendigt, hvis du ikke stoler på, at pengene bliver tilbagebetalt. Derudover betyder det også, at beløbet ikke bliver beskattet af SKAT, da pengene nu anses som et lån og ikke en gave, så hvis du låner et større beløb af en ven, er det også en god ide med et gældsbrev, da du ellers skal betale skat af pengene.

Hvordan ser et gældsbrev ud?

Der er ikke nogen formkrav til gældsbrevet, og du behøver faktisk ikke at konsultere en advokat. Selvom det er juridisk bindende, kan du helt selv lave et gældsbrev. Du skal dog ikke tage det helt bogstaveligt og skrive et brev. Der skal blot stå, at den ene person skylder den anden person et givent beløb, og så skal brevet underskrives af begge parter, og herefter er gældsbrevet juridisk bindende. Der skal selvfølgelig også være informationer om begge parter.

Dertil er der ofte vitterlighedsvidner, der også underskriver dokumentet. Dette er tredjeparter, og de skal blot bekræfte, at aftalen er sket for at styrke aftalens gyldighed.

Hvis I har aftalt en dato, hvor gælden senest skal være tilbagebetalt, vil det også være en god ide at skrive dette i gældsbrevet. Dette er også en god ide for personen, der låner pengene, for hvis der ikke er skrevet, hvornår gælden skal tilbagebetales, så træder Gældsbrevsloven i kraft, og i denne står der, at skyldneren er forpligtet til at betale gælden, når personen, der låner pengene, ønsker det.

Hvis du ønsker selv at lave et gældsbrev, er det en god ide at finde en skabelon på internettet, så du er helt sikker på at få de vigtigste informationer med.