Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Tillægslån

Written: 22. november 2018

Hvad er et tillægslån?

Når der er tale om et tillægslån, er der tale om belåningen af friværdien af en ejendom. Det er muligt at optage tillægslån som enten realkreditlån eller banklån. Når der er købt en ejendom, og der i den forbindelse er optaget et lån, spares der op i ejendommen, hver gang et afdrag indbetales. Det betyder altså, at den samlede restgæld i boligen bliver tilsvarende mindre, hver gang et afdrag indbetales. Denne form for opsparing kaldes friværdi, og det er muligt at belåne af denne friværdi med et nyt lån. Et tillægslån er altså et tillæg til det lån, man allerede har.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Hvad kan et tillægslån bruges til?

Et tillægslån kan eksempelvis bruges til forbedringer i boligen. Her kan eksempelvis være tale om et nyt tag, nyt køkken eller andre investeringer, der kan gøre boligen bedre. Der er nogle banker og realkreditforeninger, der kræver, at tillægslånet skal bruges til forbedringer af boligen, mens andre ikke blander sig i, hvad pengene bliver brugt til. En forudsætning for at kunne optage et tillægslån er, at der er friværdi i boligen.

Hvor meget koster det at få et tillægslån?

Der er omkostninger forbundet ved at optage et tillægslån, og udover de månedlige renter vil der være etableringsomkostninger, der skal betales.

Hvornår er der friværdi i boligen?

Når friværdien i boligen skal beregnes, tages der udgangspunkt i 80% af boligens handelsværdi og boligens restgæld. Forskellen mellem disse to er friværdien. Det betyder, at hvis man har en bolig, der er 800.000 kr. værd, og man samtidig har en restgæld på 500.000 kr. , vil det være muligt at optage et tillægslån på 140.000 kr.