Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Teknisk insolvent

Written: 22. november 2018

Hvad er teknisk insolvent?

Teknisk insolvent er et begreb, der både anvendes i forbindelse med virksomheder og privatpersoner. Når der alene er tale om ordet insolvens betyder det, at man ikke er i stand til at betale de penge, der skyldes, til en eller flere kreditorer. Det at være insolvent kan typisk føre til en konkursbegæring. Når der derimod er tale om det at være teknisk insolvent, fører det ikke nødvendigvis til det at gå konkurs. Grunden til, at det hedder teknisk insolvent, er man kun ville være insolvent på papiret, hvis alle lån skulle indfries øjeblikkeligt.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Hvornår er man teknisk insolvent?

Som ovenfor nævnt anvendes betegnelsen teknisk insolvent, når en virksomhed eller privatperson har mere gæld end formue. Det kan eksempelvis være tilfældet, når en privatperson har købt en bolig, som senere falder i værdi, og personen dermed skylder mere væk, end huset er værd. Det, der er udfordringen ved en sådan situation er, at boligejerne ofte bliver tvunget til at blive boende i huset, da det vil være en bekostelig affære at skulle sælge huset med et tab.

For en virksomhed gælder det, at denne kan betegnes som teknisk insolvent, når der er sket et fald i egenkapitalen, eller der har været meget store udgifter, som ikke er mulige at kapitalisere. Det kan eksempelvis være udgifter i forbindelse med forskning.

Hvordan kan man undgå at blive teknisk insolvent?

Når det drejer sig om privatpersoner, kan det være vigtigt at se sig for, når man skal ud at købe et hus. Det er ikke muligt at gardere sig mod noget, men med et huskøb er det værd at tænke langsigtet, for netop dette kan være med til at undgå senere at blive teknisk insolvent. Det er dog vigtigt at huske, at det at være teknisk insolvent ikke behøver betyde, at man når til en insolvens.