Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

T-Lån

Written: 14. juni 2023

Sidste skud på lånestammen

Hvis du har fulgt med i medierne på det seneste, er der en god sandsynlighed for at du har hørt om det såkaldte T-Lån, der tilbydes af Realkredit Danmark som hidtil eneste udbyder. Dette skyldes, at et kæmpe antal danskere har valgt at omlægge deres boliglån til denne type lån. Vi vil i det følgende forsøge at forklare fordelene og ulemperne ved et T-Lån for dig, og dermed hvorfor så mange danskere netop har ladet sig overbevise om, at denne låntype er værd at overveje.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Læs også vores artikel om at låne 1000 kroner eller større beløb såsom at låne 10000 kroner, og hvad du kan bruge dem på.

Flexlån

For at kunne give den bedst mulige forklaring på T-lånet, vil det være på sin plads først at beskrive det mere gængse Flexlån. Flexlånet er anderledes end almindelige lån med fast rente, idet det har en variabel rente, der er fastsat i forhold til bestemte datoer som låntageren og banken er nået til enighed om inden lånet blev taget. Flexlånet har vist sig at være et af de billigste lån på markedet, men kommer dog med et indbygget risikomoment netop i form af den variable rente. Man kan godt sige, at et Flexlån er en låntype, der er som skræddersyet til gamblertypen, hvilket skyldes at man som låntager kan risikere at sidde med et dyrere lån hvis renten skulle stige mere end forventet. Man bør derfor som potentiel Flexlåns-tager, sørge for at have plads i økonomien til at dække et dyrere lån. Det bør dog nævnes, at den nye rente trods alt ikke vil ændre sig yderligere før påbegyndelsen af en ny fastsat periode.

Hvad er et T-Lån så?

Hvad er et T-Lån?

T-Lånet kan siges at være en videreudvikling af Flexlånet. Denne låntype bibeholder den samme lave rente som Flexlånet, men har desuden en indbygget sikkerhedsforanstaltning med i hatten. Denne sikkerhedsforanstaltning omhandler de situationer, hvor låntageren ender med pludselig at skulle betale et højere månedligt, kvartalvist eller årligt beløb, hvis renten skulle gå hen og stige. I sådanne tilfælde vil T-Lånet i stedet forlænge lånets samlede afbetalingstid for derved at bibeholde den samme rente igennem hele lånet. På denne måde kan der siges ikke at være nogen ubehagelige overraskelser (typisk en huslejestigning), der radikalt kan påvirke en persons daglige økonomi, og det er virkelig noget som de danske boligejere sætter pris på.

T-Lånet er dog stadig et højrisiko lån

Der er som bekendt intet scenarie der er hundrede procent skudsikkert, og dette er da også tilfældet med T-Lånet.  På trods af, at man i princippet ikke skulle komme til at betale mere i ydelse, kan dette dog ikke desto mindre godt være tilfældet i visse situationer. Der er en klokkeklar faldgruppe ved T-Lånet, og det er nærmere bestemt lånets løbetid der maksimalt må være på 30 år; så hvis man som låntager står i den uheldige situation, at renten stiger så meget, at lånets løbetid forlænges til over 30 år, så er der kun en måde at håndtere dette på; og det er en højere fast ydelse. Det er derfor vigtigt, at man som låntager sørger for at man har anlagt sit lån på den bedst tænkelige maner, og således forsøger at betale lånet af på så kort tid som muligt, så man derved undgår at overstige de 30 år. Det er derfor også af den grund, at T-Lånet hovedsageligt anbefales til personer, der har lidt luft i deres økonomi som kan klare en højere ydelse eller rentestigning. Hvis du er en af dem, der hører til denne kategori, så er et T-Lån muligvis den helt perfekte løsning for dig. Man bør dog trods alt altid huske på, at T-lånet i sidste ende er et højrisikolån, så hvis du er typen der i stedet ønsker dig mere sikre lånebetingelser, så kunne det almindelige lån med faste renter og ydelser måske nok være en bedre løsning for dig.

Bliv også klogere på nemme lån og hvor du let kan finde lånemuligheder på nettet.