Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Skattefradrag

Written: 13. november 2018

Hvad er skattefradrag?

Enhver privatperson i Danmark har et skattefradrag. Et skattefradrag er et fradrag, der ikke skal betales skat af, når penge tjenes. Når en privatperson i Danmark tjener penge, trækkes skattefradraget fra i den personlige indkomst, og der skal derefter betales skat af det tilbageværende beløb. Skattefradraget sikrer altså, at det er muligt at tjene skattefrie kroner.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Hvor stort er et skattefradrag?

Personfradraget, som skattefradraget også kaldes, er ens for alle mennesker, og i 2018 var det årlige personfradrag for alle enkeltpersoner i Danmark på 46.000 kr. Det betyder, at alle mennesker i Danmark kunne tjene 46.000 kr., som der ikke skulle betales skat af.

Ligger skattefradraget fast?

Skattefradraget ligger ikke fast i den forstand, at det kun er muligt at få skattefradrag for den andel, som personfradraget udgør. I Danmark er det også muligt at få kørselsfradrag, ligesom det også er muligt at få fradrag for flere andre ting. Disse fradrag lægges oven i personfradraget og på denne måde fås det samlede skattefradrag.

Hvilke typer af fradrag indgår i skattefradraget?

Som allerede nævnt har alle personer i Danmark et personfradrag, men det er også muligt at få kørselsfradrag, beskæftigelsesfradrag og rentefradrag. Disse fradrag lægges oven i personfradraget, så der fås et samlet skattefradrag, hvoraf det ikke skal betales skat. Det er individuelt, hvor stort et kørsels-, beskæftigelses- og rentefradrag, det er muligt at opnå, og der findes også personer, der udelukkende har mulighed for at få personfradrag. Da det er en individuel sag, skal de relevante data indtastes på skat.dk, og det er her muligt at se og beregne, hvor stort et skattefradrag man er berettiget til. Det samlede skattefradrag deles ud på årets 12 måneder, så alle måneder skattemæssigt belastet på tilnærmelsesvis samme måde.