Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

SE-nummer

Written: 20. august 2018

Hvad betyder SE-nummer?

SE-nummer står for: Stamregister for Erhvervsdrivende. SE-nummeret blev indført i 1985 og kendetegnet ved det dengang, er det vi i dag kender som CVR-nummeret. I dag bruges SE-nummeret kun til repræsentere en administrativ enhed. SE-nummeret er et ottecifret nummer, som er med til at identificere, hver virksomheds enheder og/eller forretninger. SE-nummeret kan derfor minde rigtig meget om CVR-nummeret.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

SE-nummeret skal registreres hos Skat og de er dermed ansvarlige for at SE-nummeret passer overens med de øvrige data.

Hvad er forskellen på CVR-nummer og SE-nummer?

Forskellen mellem disse to er meget svære er se, og dette er der en grund til. Både SE-numre og CVR-numre har otte cifre. Begge bruges til momsafregning, hvilket betyder, hvis man har flere SE-numre, at der bliver mere arbejde i virksomheden inden for regnskab.

Et CVR-nummer er virksomhedens registreringsnummer og er derfor hele selskabets personlige nummer. Virksomheder der har et CVR-nummer kaldes også for juridiske enheder.

Hvis man har et større selskab og vil have mindre forretninger under samme selskab, får hver forretning deres eget SE-nummer. Dette kan være med til, at adskille de forskellige forretningers momsregnskab selv om de hører under samme selskab.

Man kan derfor tale om at SE-nummeret er et undernummer til CVR-nummeret.

Idet SE-nummeret er et undernummer til flere forskellige forretningsenheder i samme virksomhed er der oftest kun tale om større virksomheder, når der er tale om et SE-nummer.