Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Saldobalance

Written: 10. december 2018

Hvad er en saldobalance?

Som virksomhed vil du oftest have flere konti, der bruges til forskellige udgifter og indtægter, og disse konti vil have hver deres saldo. Når så virksomheden skal lave en statusrapport skal alle disse konti naturligvis være repræsenteret, og her inkluderer man derfor alle saldoerne sammen. Denne statusrapport kaldes en saldobalance, og den viser altså alle kontiene og deres tilhørende saldo. På denne måde kan man se på hvilke konti saldoerne er høje, og der dermed er en stor indtægt, og på hvilke konti saldoerne er lave, og der skal laves ændringer.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Hvad viser en saldobalance?

En saldobalance viser altså samtlige af virksomhedens kontis saldoer, og dertil viser de også bevægelserne på kontiene. Den viser altså, hvilke transaktioner der er foregået på de forskellige konti. Den viser derfor, hvor meget egenkapital kontiene har, men også hvilket aktiver pengene er blevet brugt på.

Saldobalancen bliver nogle gange forvekslet med resultatopgørelsen, da de indeholder mange af de samme ting, men forskellen ligger i, at man ved saldobalancen kan se, hvilke aktiver der er blevet købt, mens resultatopgørelsen blot viser egenkapitalen.

Hvad bruges en saldobalance til?

En saldobalance bruges altså til at undersøge samtlige saldoer i virksomheden over en periode. Det er forskelligt, hvor ofte saldobalancen laves, og over hvilken periode den laves. Det er nemlig ikke decideret påkrævet, at en virksomhed fører en saldobalance. Man bruger dog mange af de samme oplysninger, som man gør ved årsregnskabet, og derfor laver mange virksomheder det på samme tidspunkt. Saldobalancen har også meget det samme formål som årsregnskabet, nemlig at give et indblik i virksomhedens kapital. Forskellen ved saldobalancen er dog, at man nemmere kan overskue de forskellige saldoer og se, hvilke konti der kører godt, og hvilke der ikke kører særligt godt.

Det er altså primært et redskab til at se udviklingen i på de forskellige konti, da man derved kan se udviklingen på de forskellige områder.