Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Saldo

Written: 13. november 2018

Hvad er en saldo?

Når du som virksomhed eller privat person har en konto, er din saldo det beløb, som står på din konto. Ved saldoen er der dog ikke taget højde for eventuel kredit eller reserverede beløb. Det betyder, at hvis du eksempelvis har 500 kr. på din saldo, og du betaler for din aftensmad, der koster 100 kr., med dit dankort, bliver pengene ikke hævet med det samme. Derfor vil din saldo stadig være 500 kr., selvom du egentlig kun har 400 kr. til rådighed, og disse 400 kr. kaldes dit rådighedsbeløb. Det er først, når pengene er blevet hævet fra din konto, at din saldo vil være 400 kr. Du kan derfor ikke hæve hele din saldo, hvis du har reserverede beløb på den, men du kan derimod altid hæve dit beløb til rådighed. Dit beløb til rådighed kaldes også nogle gange for din disponible saldo.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Hvis du til gengæld har kredit på din konto, vil dit rådighedsbeløb være større end din saldo, og du kan derfor hæve hele din saldo og kreditten, da de er en del af dit rådighedsbeløb.

Hvor kan jeg finde min saldo?

Du kan finde din saldo ved at tjekke din konto i banken. Det er lettest at gøre dette med Netbank eller Mobilbank. Her kan du både se din saldo og dit rådighedsbeløb, og der kan du også se de reserverede beløb og den tilknyttede kredit, du har på kontoen.

Hvis du skal se, hvor mange penge du kan bruge i weekenden, så skal du altså undersøge dit rådighedsbeløb, mens din saldo fortæller, hvor mange penge der reelt set er på din konto på det aktuelle tidspunkt.

Derfor skal du generelt også kigge på dit beløb til rådighed, da denne giver et mere præcist indblik i din aktuelle økonomiske situation, da du jo ikke kan bruge de reserverede beløb igen.