Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

RKI

Written: 2. november 2018

Hvad er RKI

RKI står for Ribers Kredit Information, og det er ejet af firmaet Experian. RKI er et register, som holder informationer om dårlige betalere.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Hvordan kommer man i RKI?

Som sagt er råder registeret over information om dårlige betalere, så hvis man er en dårlig betaler, har man risiko for at ende i RKI. Men hvad er en dårlig betaler så? Som udgangspunkt er man en dårlig betaler, hvis man ikke betaler sine regninger. Dog er det ikke nok med en engangsforestilling for at komme i RKI. Derimod skal det ske flere gange, kræve flere rykkere og også en skriftlig ’advarsel’, før du kan blive registreret i RKI, og det er der klare regler for. Efter 3 rykkere må du blive meldt i RKI, men den tredje rykker skal indeholde et skriv om, at du vil blive meldt til RKI ved udeblivelse af betaling endnu en gang.

Hvis det beløb, du skylder væk, er til det offentlige, skal det være på min. kr. 7500, før du kan blive meldt til RKI, og derudover kan unge under 18 år ikke blive meldt til RKI.

Hvad gør jeg, hvis jeg er kommet i RKI?

Hvis du er blevet meldt til RKI, er du ikke i tvivl om dette. RKI skal nemlig altid informere dig om, at du er blevet registreret. Derudover kan du selv undersøge det på Experians hjemmeside.

Hvis du er registreret i RKI, har det konsekvenser for dig. Det gør det sværere for dig at optage lån, og endda også simple ting som abonnementer og køb på afbetaling. Du kan endda også blive afvist om at få et kreditkort. Dog er der forskel på dette, alt efter det beløb, du skylder væk. Hvis du skylder mere end kr. 1000 væk, bliver du nemlig registreret i RKI’s åbne register, hvor alle deres kunder, som er virksomheder, banker osv., kan se, at du er en dårlig betaler. Hvis du skylder mindre end kr. 1000 væk, bliver du derimod registreret i RKI’s lukkede register, hvor dine oplysninger ikke er tilgængelige for RKI’s kunder.

For at komme ud af RKI igen, skal du betale den gæld, du skylder væk. Når du gør dette, skal du bede firmaet, du betaler din regning hos, om at få dig slettet hos RKI. Hvis du derimod stadig ikke betaler din gæld, bliver du slettet hos RKI efter 5 år, men det betyder ikke, at din gæld bliver slettet. Det er altså om at få betalt gælden med det samme, du får den, så du ikke ender i RKI i første omgang.