Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Restgæld

Written: 2. november 2018

Når du optager et lån, får du også en gæld. Din gæld er den sum, du skylder væk, og svarer altså som udgangspunkt til det lån, du har optaget. Dog udvikler din gæld sig med tiden, både fordi du betaler af på den, og fordi der kommer renter på den, og derfor taler man også om restgæld.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Hvad er restgæld?

Når du i takt med tiden betaler afdrag på din gæld, ændrer din restgæld sig. Din restgæld er nemlig den del af gælden, du mangler at betale. Den bliver altså mindre og mindre, jo flere afdrag du betaler. Men din restgæld er ikke kun på baggrund af det oprindelige lån, du optog. Når der tilskrives renter på din gæld, er disse nemlig også en del af din restgæld. Så selvom din restgæld falder, når du betaler dine afdrag, stiger den på samme tid, når der tilskrives renter. Hvor ofte der tilskrives renter kan variere, så derfor kan din restgæld i nogle perioder falde mindre end andre. Dette er værd at holde øje med, så du eventuelt kan tilpasse dine afdrag med dette.

Hvor hurtigt falder min restgæld?

Du er selv med til at påvirke, hvor hurtigt din restgæld falder. Det afhænger nemlig af, hvor store dine afdrag er, og hvor ofte du betaler dem. Dette har du selv indflydelse på, da det er en aftale, du laver med din bank eller anden kreditor, du skylder penge. Dog er du ikke alt for bundet af din aftale om afdrag – du skal naturligvis huske at betale det aftalte afdrag til aftalt tid, men det betyder ikke nødvendigvis, at du kun må betale det aftalte beløb. De fleste banker, kreditinstitutter eller andre kreditorer, du har, er nemlig ikke afvisende for, at du betaler mere end det aftalte afdrag i nogle perioder. Så hvis du på et tidspunkt har ekstra penge på hånden, er det en god idé at betale ekstra af på din gæld, så din restgæld falder yderligere, for på den måde bliver du endnu hurtigere gældfri.