Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Restance

Written: 13. november 2018

Hvad er restance?

Når der er tale om restance vil det sige, at der har været gæld til betaling, som ikke er blevet betalt. Restance er med andre ord betegnelsen for skyldig gæld. Restance er et begreb, der er relevant for både virksomheder og privatpersoner. De skyldige gæld kan eksempelvis være forskellige former for terminsbetalinger, skat eller kontingent, men det kan også være andre typer af kreditorer, der ikke har fået den betaling, de skal have.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Med andre ord dækker ordet restance altså over det at være bagud med at betale sin gæld. Når en privatperson eller en virksomhed er i restance med betalingen af økonomiske bidrag, kan det få alvorlige konsekvenser.

Hvilke konsekvenser kan det få at være i restance?

Det er både privatpersoners og en virksomheders eget ansvar at få betalt de ting til tiden, der skal betales. Hvis ikke dette overholdes, kommer den pågældende person eller virksomhed i restance. Hvis en privatperson eksempelvis ikke overholder betalingen af realkreditlån, vil det få den konsekvens, at boligen kan komme til salg på tvangsauktion. Hvis det er andre former for gæld, som en privatperson ikke er i stand til at betale for, vil konsekvensen være, at gælden vil stige, og sagen kan senere blive sendt til inkasso. Det kan også betyde, at den pågældende person senere ender i RKI, som er Danmarks register over dårlige betalere, og så kan det blive meget svært at låne penge senere hen.

For virksomheder kan en restance betyde, at det kan blive svært at låne penge andre steder, og virksomheder kan også miste både bevilling og autorisation. I værste tilfælde kan det betyde, at en virksomhed bliver nægtet fortsat drift.