Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Renteudgifter

Written: 22. november 2018

Hvad er renteudgifter?

Renteudgifter er et begreb, der er relevant, når det drejer sig om afbetaling af lån. Når et lån optages, kan det eksempelvis være et lån til en bolig eller en bil, og der kan optages både banklån, realkreditlån samt lån hos andre långivere. Når et lån optages, og uanset hvor det optages, så vil der følge en rentesats med på lånet. Denne rentesats angiver, hvor stor en procentdel af lånet, der årligt skal betales i renter. En rente er en form for et gebyr, som låntageren skal betale, hvor låntageren så til gengæld får lov til at låne penge. En renteudgift er dermed en ekstra udgift, der er forbundet med det at låne penge. En renteudgift betales som regel månedligt, kvartalsvis eller årligt. Når der skal betales renteudgifter på et almindeligt lån, betales disse sammen med afdragene på selve lånet.  Det er værd at huske, at når der betales renter på eksempelvis et banklån eller et realkreditlån, så er der mulighed for at trække disse renter fra i SKAT. Renterne giver nemlig et rentefradrag, der sikrer, at der skal betales mindre i skat. Der er også tale om renteudgifter, når der skal betales renter på en kassekredit, som enten anvendes i privat eller erhvervsmæssig regi.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Ordet renteudgifter kan også komme til udtryk i forbindelse med det at skulle betale for enten varer eller tjenesteydelser. Hvis en virksomhed eller en privatperson har modtaget varer eller tjenesteydelser, som denne af den ene eller anden årsag ikke har betalt for, vil der blive tilskrevet renter til regningen, som senere skal betales. Her er der tale om renteudgifter for den virksomhed eller privatperson, som i første omgang ikke har betalt regningen.

Hvor store renteudgifter er der forbundet med et lån?

Der er stor forskel på, hvor store renteudgifter der er forbundet med et lån, og det er også af betydning, om lånet optages i privat eller erhvervsmæssig regi. Det er ligeledes af betydning, hvad pengene skal bruges til. Et lån i en realkreditforening er som regel billigere end i en bank. Der er som regel også meget store renteudgifter forbundet med at optage et forbrugslån, og det er uanset, om det optages hos en bank eller en anden långiver. Når det drejer sig om en almindelig kassekredit, er renteudgifterne også relativt høje. Når man ønsker at optage et lån, er det en rigtig god idé at undersøge, hvor store renteudgifterne vil være, og her er det også en god idé at kigge nærmere på, hvilke gebyrer der ellers er forbundet med optagelsen af lånet.