Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Renteloft

Written: 22. november 2018

Hvad er renteloft?

Et renteloft er en forsikring mod stigende korte renter. Renteloftet aftales ved indgåelse af aftalen, ligesom løbetid og tilbagebetaling. Et renteloft består af en række optioner på en variabel rente. Denne pris kaldes optionspræmien.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Hvordan sikrer renteloft imod rentestigninger?

Selvom rente kan være lav den dag i dag, kan det en dag vende sig, hvilket betyder at renten igen vil stige, og her har man pludselig en månedligt større udgift, der vil komme til at påvirke ens rådighedsbeløb.

Her vil man med et renteloft være sikret, sådan så de månedlige ydelser på lånet ikke også stiger.

Er der et alternativ til et renteloft?

Hvis ikke du har renteloft på dit lån, er der i stedet tale om en variabel rente. Her vil renten blive justeret løbende, og dermed vil der på sigt være en større risiko for at stå med en større udgift om måneden.

Hvad skal man være opmærksom på?

Man skal være opmærksom på visse ting, før man optager et lån med renteloft.

Sådan et lån er nemlig ikke gratis at etablere, og du vil derfor komme til at skulle betale en ekstraydelse, for at have lånet. Dette kan betragtes som en forsikring, for at ens privatøkonomi ikke bliver presset ved en eventuel rentestigning, men der vil stadig være en selvrisiko for lånet, som her skal betales ved udgangen af hvert år. Man skal derfor være opmærksom på at få kursen tjekket på det lån med renteloft, som du ønsker at optage, før du optager lånet. Hvis kursen her er for høj, bliver lånet også for dyrt. Her vil man komme til at stå i samme situation, som hvis man har optaget et lån med en variabel rente.

Hvor høj renten er på et lån med renteloft, afhænger af forskellige faktorer.

Dette kan være i henhold til, hvor stort lånet er, og hvor lang tid lånet skal betales tilbage over.

Jo mere man har tænkt sit at låne, og jo længere tid man vil betale det tilbage over, desto højere vil renten på renteloftet også blive, da låneudstederen her skal låne flere penge ud, samt vente i en længere periode før lånet er betalt tilbage.

Hvornår kan det betale sig at have et lån med renteloft?

For at det kan betale sig, skal renten helst ligge under 5%. Hvis den ligger over dette renteniveau, vil man oftest ikke kunne få noget ud af at have et renteloft, grundet at den årlige omkostning for at have lånet bliver for høj i henhold til et lån med en variabel rente.

Men et lån med et renteloft vil dog altid være en god forsikring for ens privatøkonomi i de perioder, hvor der er svingende renter, da man her opnår en sikkerhed for, hvor meget ens udgifter højst kommer til at stige med, og herved får man en større sikkerhed i ens hverdag, og undgår for store omkostninger ved en rente, der stiger for meget. Man sikrer også, at de månedlige udgifter ikke bliver uoverskuelige.