Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Renteindtægt

Written: 10. december 2018

Hvad er en renteindtægt?

Når der er tale om renteindtægter, er det den indtægt, som en virksomhed eller privatperson har, når denne stiller kapital til rådighed. En sådan kapital kan eksempelvis stilles til rådighed på en bankkonto. Det er værd at vide, at det i dag ikke er alle banker, der giver renteindtægter på en almindelig lønkonto, men langt de fleste steder er det muligt at få en eller flere former for konti, der giver renter. Når man er på udkig efter den bedst mulige renteindtægt til sit indestående, er det derfor en god idé at undersøge markedet grundigt. Det forholder sig som regel således, at jo flere penge man har stående, jo større en rente har man mulighed for at få. Dog er der de fleste steder også en øvre grænse for, hvor stor en andel af sit indestående, det er muligt at få rente for.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Der kan også være tale om renteindtægter i erhvervsmæssig regi, og det kommer til udtryk, når en debitor ikke har betalt for de varer eller tjenesteydelser til tiden, som de har fået. Her er det nemlig muligt for virksomheden at opkræve renter ud fra den gældende rentesats.

Hvor store renteindtægter kan man få som privatperson?

Da der er stor forskel på, hvor stor en rente de forskellige banker tilbyder til privatpersoner, er det en god idé at undersøge markedet. Den dag i dag er der banker, der slet ikke giver rente på en almindelig lønkonto, men i de fleste banker er der mulighed for at få en opsparingskonto, der giver en eller anden form for rente. De gældende rentesatser for den enkelte bank kan som regel findes på bankens hjemmeside. Det er desuden værd at vide, at man i Danmark bliver beskattet af de renteindtægter, man har. Renter betragtes nemlig som kapitalindkomst, og det betyder, at de indgår i den personlige indkomst. Når der skal betales skat af renteindtægterne, afhænger skatten dog af både indtægt og kommune, og det har også betydning, om man har renteudgifter, som opvejer renteindtægterne.