Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Rentefrit familielån

Written: 21. januar 2020

Hvad er et rentefrit familielån?

Hvad er et rentefrit familielån?

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Et rentefrit familielån kaldes også for et anfordringslån. Hvis man har et ønske om at hjælpe sine slægtninge med et lån, der er særdeles favorabelt, kan man gøre det, når blot lånet bliver oprettet med et særligt indfrielsesvilkår. Der er her tale om et rentefrit familielån. Det anbefales til hver en tid, at der udformes et gældsbrev i forbindelse med et rentefrit familielån. For at kunne låne beløbet ud rentefrit, skal følgende desuden være opfyldt:
1) Der skal være tale om et reelt gældsforhold.

2) Et gældsbrev skal forinden oprettes og underskrives.
3) Gældsbrevet skal indeholde et vilkår om, at långiveren til hver en tid kan kræve hele restgælden indfriet med en kort varsel. Her kan eksempelvis være tale om 14 dage.

Hvornår kan et rentefrit familielån benyttes?

Et rentefrit familielån kan benyttes over for alle, og der vil her ikke kun være tale om den nærmeste familie, men alle man er i familie med, og derudover er det på denne måde også muligt at låne penge til samlevende. I langt de fleste tilfælde vil der dog være tale om lån fra forældre til børn eller fra bedsteforældre til børnebørn eller mellem søskende og ugifte samlevende. Lån penge hurtigt ved at udforme et gældsbrev om et rentefrit familielån, er det ikke nødvendigt at indsætte konkrete bestemmelser om afviklingen af lånet. Det eneste, der skal skrives, er, at lånet skal forfalde til indfrielse på anfordring. Et rentefrit familielån gives, når man har et ønske om at få pengene tilbage, og derfor ikke ønsker at give pengene som en gave.

Hvad er fordelene ved et rentefrit familielån?

Den helt store fordel ved et rentefrit familielån er naturligvis, at man kan låne pengene ud rentefrit og derved skabe billige lån. Det betyder, at man giver familiemedlemmer eller andre nærmeste mulighed for at låne penge, uden at de skal betale store gebyrer i renter. En anden fordel er, at man udformer et gældsbrev, og når man har lånt pengene ud, vil man derfor have papir på, at man skal have pengene igen. På denne måde kan undgås mange konflikter og misforståelser familien imellem, når der er lånt penge ud. Der er ingen former for afgifter på et familielån, og det skal ej heller tinglyses.

Der er ingen grænser for, hvor stort et rentefrit familielån kan være. Det er derfor kun gavmildheden, der bestemmer, hvor stort et lån der kan udbydes. Det er desuden muligt at få advokatbistand til udformning af gældsbrevet.