Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Refinansiering

Written: 13. november 2018

Hvad er refinansiering?

Begrebet refinansiering benyttes i forbindelse med lån, og ordet bruges som synonym for rentetilpasning. Når et lån skal rentetilpasses, tales der altså om refinansiering. Lån kan til hver en tid omlægges, hvis det ønskes, og det er her, der blandt andet er tale om refinansiering. Det er aktuelt at kigge på refinansiering, når der eksempelvis er optaget et lån med en variabel rente, og det ønskes at undersøge, om det er mere fordelagtigt at omlægge til et lån med fast rente. Dette kan være aktuelt i perioder, hvor den faste rente ligger meget lavt. Hvis et lån med variabel rente refinansieres til et lån med en fast, lav rente, kan lånoptageren være sikker på at have denne lave rente i mange år. Omlæggelse af et lån til fast rente kan også være ideelt for lånoptagere, der ikke er så risikovillige.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Der er også tale om refinansiering, når et lån med en variabel rente er optaget, og dette eksempelvis skal fornyes én gang om året. Her kendes renten kun ét år ad gangen, og der vil ske en automatisk refinansiering årligt, hvor den nye rente fastlægges ud fra det niveau, som den variable rente ligger på ved refinansieringen.

Hvornår er det godt at kigge på refinansiering?

Når man har optaget et lån, kan det være en god idé at holde øje med renten og derigennem finde ud af, om man ønsker at refinansiere sit lån. I mange tilfælde er der gode muligheder for at få et billigere lån, og hvis man ønsker at refinansiere sit lån, skal man tage kontakt til sin bank. Inden man beslutter sig for, om man ønsker at refinansiere sit lån, er det en god idé at forholde sig til, hvordan man mener, at renten vil ændre sig på både kort og lang sigt. Når man har dette på plads, kan man tage stilling til, hvordan man ønsker at refinansiere det lån, man har.