Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Private banking

Written: 22. januar 2020

Hvad er private banking?

Hvad er private banking?

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Private banking er betegnelsen for en række finansielle services, der ydes til privatpersoner, der har en formue. Deraf kommer navnet private banking. I mange tilfælde byder private banking også på særlige kreditkort, eksklusive rammer og arrangementer. Alt i alt kan det siges, at der findes tre dimensioner inden for private banking, og der er her tale om investeringsrådgivning, rådgivning om skatteoptimering, arv m.m. samt forskellige former for VIP-behandling. Når der ydes rådgivning til private banking-kunder, betegnes det ofte som Wealth Management eller Formuerådgivning. En sådan rådgivning omfatter i de fleste tilfælde alle produktområder, og der er her tale om investering, bolig, lån og pension, men der kan også være tale om finansiel planlægning, og her kan en kundes økonomi planlægges over en længere tidshorisont. Der kan desuden være mange fordele forbundet med det at være private banking-kunde.

Hvem er private banking-kunder?

I Danmark er der mange forskellige måder at kategorisere private banking-kunder på, men målgruppen er typisk privatpersoner, der har en formue på mindst 2-3 mio. DKK. I udlandet vil private banking-kunder typisk have en formue på mindst 1 mio. dollars eller 1 mio. euro. Det betyder, at private banking-kunder befinder sig i den formuende ende. Det betyder også, at hvis man er private banking-kunde vil man få rådgivning til sin formue. Når man taler om private banking, kommer man derfor heller ikke uden om begrebet formuepleje. Hvis man har en stor formue, og er interesseret i at vedligeholde og optimere den, kan det være oplagt at blive private banking.kunde.

Hvor kan man blive private banking-kunde?

I Danmark er der mange muligheder for at blive private banking-kunde, og der findes mange banker, der yder særlig service og rådgivning til privatpersoner, der har en formue på over 2 mio. DKK.

Hvad koster det at blive private banking-kunde?

Der findes ingen listepriser, når det kommer til det at blive private banking-kunde, men man skal være opmærksom på, at det ikke er billigt. Prisen for at blive kunde vil til hver en tid tage udgangspunkt i den enkeltes situation, som er en konkret vurdering udført af den bank, der tilbyder private banking.