Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

PBS

Written: 23. oktober 2018

Hvad er PBS?

PBS er en forkortelse for Pengeinstitutternes BetalingsService, og som navnet antyder, så er det elektroniske betalingsløsninger. Det er eksempelvis Dankort og andre internationale betalingskort, der altså giver kunderne mulighed for at betale elektronisk. Det er en naturlighed i dag, at vi kan betale igennem det elektroniske system med eksempelvis Dankort. PBS sørger også for betalingsformer på tværs af lande.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

I dag har PBS dog ændret navn til Nets, som de flest nok har hørt om i forbindelse med elektronisk betaling, men det omtales stadig til tider som PBS.

Hvorfor har PBS ændret navn?

I 2007 slog den danske virksomhed PBS og den norske Holdito A/S sig sammen for at lave en ultimativ betalingsservice, der strækker sig over hele Nordeuropa. Denne virksomhed blev kaldt Nets.

Hvilke fordele og ulemper er der ved PBS/Nets?

Fordelene ved elektroniske betalingsløsninger er naturligvis, hvor simpelt det er. Det er nok de færreste, der kan forestille, at man ikke havde mulighed for i det mindste at betale med Dankort.

En ulempe er dog, at Nets efterhånden har opbygget et mere negativt ry, da der været et par skandaler, som har sat dem i dårligt lys. Derudover er der også i de seneste år kommet mange tilfælde af tyveri over internettet. Det er en meget simpel form for betaling, og for at den kan være så simpel, så risikerer man også at sikkerheden falder. Da man begyndte at bruge Dankort i tidernes morgen, var der også mange problemer med, at koden blev set af forbipasserende og Dankortet blev stjålet, men heldigvis er folk blevet mere forsigtige.

I dag er systemet dog næsten blevet så fejlfrit, at der ikke sker mange tyverier igennem elektroniske betalingsformer, men de sker stadig. Det negative ry, som Nets har opbygget, er ofte ikke kommet af hændelser ved private personer, men ved større salg og lignende.