Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Panthaverdeklaration

Written: 5. december 2018

Når du tegner en forsikring hos et forsikringsselskab, kan der på samme tid blive oprettet en panthaverdeklaration. Panthaverdeklarationen er en form for supplement til de regler, der ellers generelt er gældende i Forsikringsaftaleloven.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Hvad er en panthaverdeklaration?

En panthaverdeklaration er den aftale, der er mellem dig som panthaver og det forsikringsselskab, du har tegnet forsikring hos. Det kan være en forsikring på dig som person eller på en ting, som du ejer. Meningen med at du får denne panthaverdeklaration er, at du som panthaver opnår en form for sikkerhed. Den gør, at forsikringsselskabet opfylder sin del af aftalen og giver dig en forsikringsydelse, hvis den begivenhed, forsikringen dækker, indtræffer. Derudover sikrer panthaverdeklarationen dig at blive underrettet og få besked, hvis forsikringsselskabet ikke overholder sin del af jeres aftale.

Ofte bliver en panthaverdeklaration brugt ved forsikring af køretøjer, men der findes forskellige typer af panthaverdeklarationer alt efter hvilket køretøj, din forsikring omhandler. Vilkårene for deklarationerne er også forskellige, så det er en god idé at undersøge grundigt hvilken deklaration, der passer bedst til dig og dit behov.

Hvad koster en panthaverdeklaration?

Der er ikke én endegyldig pris for, hvad en panthaverdeklaration koster. Det afhænger nemlig af forskellige faktorer, som for eksempel hvornår deklarationen oprettes, hvilket selskab du vælger, og hvilken deklarationstype, du vælger. Naturligvis kommer disse faktorer an på, hvad du skal bruge din panthaverdeklaration til. Satserne for de forskellige deklarationstyper kan du finde på forskellige hjemmesider på nettet eller kontakte dit forsikringsselskab omkring. Satserne svinger og opdateres en gang om året, og det er derfor, at datoen for din oprettelse på din panthaverdeklaration har noget at sige i forhold til prisen. Der betales et oprettelsesgebyr ved første optagelse. Så hvis du skifter selskab for din panthaverdeklaration, kommer du altså ikke til at skulle betale mere, men du kan heller ikke få penge refunderet, hvis du finder et selskab, hvor prisen på deklarationen er mindre end den, du har nu.