Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

P2P

Written: 24. august 2018

Hvad er et P2P lån?

Ordet P2P betyder peer-to-peer og er i denne forbindelse en betegnelse for en formidlingsplatform, hvor privatpersoner eller virksomheder kan låne penge ud til hinanden. P2P minder i den anledning meget om ’crowdlending’ og ’crowdfunding’.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Oftest er personer der benytter sig af et P2P lån nogle iværksættere eller personer med en ide+ til et projekt, som mangler økonomisk støtte som for eksempel banken ikke vil støtte dem i.

Økonomien ved et P2P lån fungerer som crowdfunding og er således flere personer der investerer deres penge, som tilsammen udgør en sum, som en låntager gerne vil låne. Der er derfor flere personer til at støtte lånet og dens økonomi.

Hvilke fordele og ulemper er der ved P2P?

Der er en række fordele ved at benytte et P2P lån som person eller virksomhed. For eksempel er man ikke ligeså striks som ved en bank når man skal udlåne penge til en person eller virksomhed.

Som investor/långiver er der også gode renter at hente ved P2P i forhold til, at have pengene på en opsparingskonto i Danmark, idet renten er meget lav her.

Det er samtidig en god måde at komme ud med sine idéer og forøge sit netværk. Der er nemlig masser af kontakt mellem låntager og långivere, idet långiverne skal bedømme om de vil låne nogle af deres penge ud til låntageren. Denne form for netværk kan være guld værd for en iværksætter eller en privatperson der ønsker at etablere et større projekt.

Men i og med det går uden om banken og staten er der også nogle risici ved at tage et peer-to-peer lån. Du kan som långiver ikke være sikker på at få dine penge igen – det er derfor vigtigt man sætter sig ind i, hvad man vælger at investere i og hvor stort beløbet har indflydelse på långivers økonomi. Alle P2P platforme er forskellig fra hinanden og kan derfor hver især tilbyde forskellige løsninger i henhold til lånet. Det er samtidig vigtigt at undersøge selve platformen, idet det er blevet så populært at låne penge igennem sådan en platform. Her vurderes det at være en god idé at læse anmeldelser om platformen inden man begiver sig ud i at låne penge eller investere penge som långiver.

P2P nyder af den succes som privatpersoner i dag får af indflydelse på det danske erhvervsliv. Her ser vi virksomheder som Uber, AirBnB og GoMore stormer frem, hvor private personer nærmest bliver en lille selvstændig virksomhed og kan fungere på grund af den højteknologiske verden og herunder internettets eksistens.