Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Obligationsindfrielse

Written: 13. november 2018

Hvad er obligationsindfrielse?

Når der er tale om indfrielse af nogle af de mest velkendte lån, kommer man ikke uden om begrebet obligationsindfrielse. Begrebet obligationsindfrielse er eksempelvis aktuelt i forbindelse med realkreditlån. Realkreditlån er eksempelvis aktuelle i forbindelse med køb og salg af fast ejendom. Når et realkreditlån er optaget, findes der bagvedliggende obligationer, som senere skal indfries. Det er derfor, der er tale om en obligationsindfrielse.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

En obligationsindfrielse finder sted, når en lånoptager er klar til at betale sit tidligere optagede lån tilbage. Det sker ved, at låntageren skal opkøbe og indlevere obligationer, som er i den samme serie og med den samme rentefod, som de obligationer, der ligger bag det lån, der ønskes indfriet. Låntageren skal desuden betale de tilhørende ekspeditionsgebyr, og der skal også betales kurtage for købet af obligationerne.

Hvilke former for obligationsindfrielse findes der?

Der findes to former for obligationsindfrielse. Som lånoptager er det muligt selv at købe obligationerne tilbage, når lånet skal indfries, men der er også mulighed for købe obligationerne tilbage med hjælp fra det pengeinstitut, hvor lånet er optaget. Hvis man som lånoptager selv vælger at købe obligationerne tilbage, købes obligationerne tilbage på markedet, og de afleveres herefter til pengeinstituttet, hvor pengene er lån. Det er også muligt at få pengeinstituttet til at købe obligationerne tilbage, og dette er en proces, der er nemmere, men til gengæld vil der være et eller flere gebyr tilknyttet. Hvis der ønskes hjælp fra pengeinstituttet, er det også muligt på forhånd at indgå en fastkursaftale. Det betyder, at når lånet skal indfries, så kendes kursen på obligationerne på forhånd. Det betyder, at man dermed også vil vide, hvor meget der skal betales tilbage, når lånet skal indfries.