Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

NemKonto

Written: 13. november 2018

Generelt set er din NemKonto en regulær bankkonto. Her bestemmer du selv, hvilke af de kontoer du har i din bank, der skal kunne fungere som din NemKonto. Hvis du er berettiget til at modtage penge fra det offentlige, vil dine penge automatisk blive overført til din NemKonto.

Hvad er en NemKonto?

Det er egentligt bare en helt almindelig bankkonto. Der er bare den forskel fra din NemKonto til dine andre bankkontoer, at det er din NemKonto det offentlige bruger til at overføre penge til dig. Det sker her helt automatisk, at de bliver indbetalt på din NemKonto fra din arbejdsgiver.

Hvordan ændrer man sin NemKonto?

Man vælger sin NemKonto på NemKonto.dk under selvbetjening.

For at kunne benytte dette skal du benytte dit NemID eller digital signatur.

Hvorfor er NemKonto en smart løsning?

Dine penge vil automatisk blive overført til din NemKonto. Om det så er børnepenge, dagpenge, boligstøtte, eller noget andet, du er berettiget til. Det er en udvikling fra det, som vi engang havde, hvor vi selv skulle udfylde vores kontooplysninger på en blanket, når vi skulle ansøge om penge fra det offentlige. Alle disse penge bliver i dag helt automatisk overført til NemKontoen.

Mange fejl er forsvundet siden tilkomsten af NemKonto. Fejl som forkert indtastning af kontonumre, som er en fejl, der nemt kunne opstå.

Kan to personer have den samme NemKonto?

Der er ingen krav om, at man skal eje sin NemKonto. Det er derfor muligt at have sin ægtefælles konto eller en fælleskonto som NemKonto.

Er det lovpligtigt?

Loven dikterer, at alle danske borgere og virksomheder skal have en NemKonto. Det er derfor vigtigt, hvis du eksempelvis skal modtage SU fra staten, at du sørger for, at det er den rigtige konto, som er registreret som din NemKonto.

Her skal du bare vælge, hvilken en af dine bankkontoer, der skal udgøre din NemKonto. Hvis man er i tvivl om, hvordan man gør, kan man få hjælp i sin bank, eller finde informationen på bankens hjemmeside.

Hvor kan man se sin NemKonto henne?

Du skal starte med at logge dig ind på NemKonto.dk. Du kan se information om NemKontoen under selvbetjening, og det er også der du kan tilvælge en anden konto, som din NemKonto. For at kunne gøre dette, skal du anvende dit NemID eller digital signatur, når du logger ind.