Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Nedsparingslån

Written: 22. november 2018

Hvad er et nedsparingslån?

Et nedsparingslån er en ordning for ejere af fast ejendom. Dette betyder, at du som ejer, kan få en del af boligens friværdi udbetalt månedligt, eller årligt i op til 15 år – uden omlægning af prioritetslån eller forhøjelse af diverse ydelser.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Med andre ord, er nedsparing din mulighed for at låne penge i din friværdi og bruge dem hver måned.

Nedsparingslån er oftest realkredit- eller bankbaseret.

At ”spise mursten”

Nedsparingslån kaldes også for at spise mursten. Det gør det, fordi at begrebet dækker over dét at optage et lån i den friværdi, man har i sin faste ejendom, og herefter bruge pengene på andet end ens ejendom – eksempelvis til en ny bil eller pension.

Hvem har glæde af et nedsparingslån?

Et nedsparingslån kan betale sig for langt de fleste. Hvis du eksempelvis optager et nedsparingslån for at supplere din pension, med henblik på at kunne blive boende i huset, men ikke har råd til at betale diverse renter og afdrag, kan du faktisk være sikret af dit nedsparingslån i længere tid, end du tror. Du kan i de fleste tilfælde som pensionist faktisk leve af nedsparingslånet.

Du kan bruge dit nedsparingslån til mange ting, heriblandt at udskyde pensionsudbetalinger, således at du undgår en modregning i pensionstillæg. Du kan ligeledes udskyde pensionsudbetalinger, så du slipper for at betale topskat.

Hvordan indrettes lånet?

Lånet kan indrettes på en måde, hvorpå der ikke afdrages og hvorpå diverse renter betales af låneprovenuet (indikation af det beløb, som låntager modtager fra lånudbyder).

Den oplagte måde at nedspare på, er ved enten at optage et realkreditlån eller et nedsparingslån i din bank. Dette kaldes oftest for en boligkreditkonto eller lignende.

Gennem et nedsparingslån får du glæde af opsparingen i din bolig – om det drejer sig om rejser med familien, en ny bil eller pensionsopsparing.

Du kan altid kontakte din bank, hvis du har brug for yderlig hjælp.