Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Matrikel

Written: 20. januar 2020

Ordet matrikel betyder ikke kun én, men flere ting.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Matrikel som ejendom

Matrikel som ejendom

Når du køber en ny ejendom, er det det samme som at købe en matrikel. En matrikel er et andet ord for ejendom, men det behøver altså ikke betegne et hus. Det kan både være en ejerlejlighed, et sommerhus eller en bygning, som skal bruges til lager. Derudover kan det også være en grund uden en bygning, eller et jordstykke.

Matrikel som register

Derudover er en matrikel også et register, som viser alle de faste ejendomme, der er i Danmark. Derudover er der et tilhørende kortværk, som viser oplysninger på alle ejendommene. Det kan være oplysninger om eksempelvis arealet på ejendommen eller andre noteringer, der kan være, som er lovbestemte. I gamle dage blev kortværket lavet for at sikre, at der blev betalt de rette skatter fra de forskellige ejendomme, men i dag bruges det mere som en slags sikkerhed for ejerne af ejendommene, og for at sikre, at de lovgivninger, der er for hvordan ejendommene skal og kan blive brugt, bliver overholdt. Det gælder f.eks. sommerhuse, at de ikke må blive beboet året rundt, og lagerbygninger, at de ikke må blive beboet. Derudover fungerer registeret og kortværket også til at både myndigheder og private kan få oplysninger om ejendommene.

På grund af dette register er det som sagt muligt at finde oplysninger om egen eller andre ejendomme, hvilket f.eks. er nyttigt i forbindelse med salg og køb af nye grunde eller ejendomme. Det kan findes på mingrund.gst.dk, hvor kommunen indtastes, og derefter kan alle større og mindre byer i kommunen findes, samt alle vejnavne og dertilhørende husnumre i hver by. På den måde kan du finde oplysninger, som du kan give til kommende købere af din bolig eller som du kan bruge til at undersøge nærmere om en bolig, du selv ønsker at købe.