Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Margingaranti

Written: 20. januar 2020

Når du har optager et lån, er der som regel en forudbestemt kort eller lang løbeperiode, hvor du skal betale lånet tilbage. Hvis dit lån er med fast rente, kan du i løbet af denne løbeperiode vælge at omlægge dit lån, så det bliver mere fordelagtigt og endda billigere for dig.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Man omlægger sit lån efter markedsrenten og om den går op eller ned. Derfra kan du omlægge dit lån til enten en højere eller lavere rente, og måden du sparer på, er ved at du enten skal betale en lavere ydelse hver måned, eller at du får skåret noget af din restgæld af, så du i sidste ende skal betale en mindre sum penge. Når du omlægger dit lån, kommer margingarantien ind i billedet, for uden margingarantien, var omlægningen af lån ikke på samme måde mulig.

Hvad er margingaranti?

Hvad er margingaranti?

Definitionen på margingaranti er, at det er en garanti fra et pengeinstitut for at et pantebrev vil blive tinglyst uden retsanmærkninger. Det betyder i realiteten, at det er en garanti fra din bank, der sikrer dig, at dit lån vil blive gyldigt uden, at der er nogen, der kan gøre det ugyldigt.

Altså er margingarantien en garanti, som er lavet for at sikre dig, og at omlægningen af dit lån sker helt korrekt. Det er banken, der yder denne sikkerhed til dig, for at hjælpe dig med at gøre det nemt for dig at spare penge ved at omlægge dit lån. Når du via omlægningen af dit lån sparer penge, er det margingarantien, der dækker denne forskel mellem dit nye og dit gamle lån. Det er altså margingarantien, der gør det muligt for dig overhovedet at omlægge dit lån.

Helt i praksis dækker margingarantien altså både selve indfrielsen af den del af dit nye lån, der svarer til det, der overstiger dit gamle lån, men også omkostningerne ved denne indfrielse.