Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Månedlig ydelse

Written: 22. november 2018

Hvad er månedlig ydelse?

Når der er tale om en månedlig ydelse, er der først og fremmest lagt vægt på ydelse i forhold til lån. Ydelsen på dit lån, er nemlig det beløb, som du, som låntager skal betale i en given periode. Derfor vil man ofte snakke om en månedlige ydelse. Med andre ord, er den månedlige ydelse det, du skal betale hver måned.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Hvilke lån?

Der findes forskellige former for lån, hvor der er tale om månedlig ydelse. Ved længere lån, som forbrugslån, vil der altid være en månedlig ydelse. Hvis du eksempelvis tager et lån på 20.000 kr. over 6 år, skal du tilbagebetale 395 kr. hver måned.

Ved de kortere lån, altså mikrolån, vil der ikke være en ydelse. Her vil du i stedet få udbetalt et givent lånebeløb, hvor du ikke skal tilbagebetale noget før lånet er udløbet. Når lånet er udløbet, er du nødsaget til at betale det tilbage, herunder også diverse gebyrer og renter.

Hvordan regner man den månedlige ydelse ud?

Når man skal udregne den månedlige ydelse, tager man først udgangspunkt i lånebeløbet samt løbetiden.

Den månedlige ydelse vil herefter være baseret på en fast årlig debitorrente og ÅOP. Dette vil tilsammen udgøre det samlede beløb, som skal betales tilbage ved et lån. I beregningen er der også inkluderet oprettelsesgebyr. Du kan altid søge hjælp gennem en låneberegner.

Er der undtagelser?

Hvis du ikke er så kreditværdig, vil du ikke kunne garanteres at blive tilbud den bedste aftale – i dette tilfælde 395 kr. i måneden. Dermed vil prisen være højere.

Hvis du vurderes til slet ikke at være kreditværdig, vil din ansøgning blive afvist. En ansøgning er ikke ens betydning med at du kan optagelånet. Derimod er det blot en forespørgsel på et givent lån.