Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Lånesagsgebyr

Written: 10. december 2018

Hvad er et lånesagsgebyr?

Når du optager et realkreditlån ved et realkreditinstitut, vil instituttet opkræve et gebyr på at optage lånet. Dette gebyr kaldes et lånesagsgebyr, og det svinger typisk mellem 2000 og 4000 kr. afhængigt af realkreditinstituttet. Lånesagsgebyret er dog ofte til forhandling og kan svinge en del. Her er det en fordel, hvis du har været en trofast kunde i mange år, da du derigennem måske kan få noget rabat.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Skal man betale andre gebyrer, når man optager et realkreditlån?

Udover lånesagsgebyret skal du også betale en såkaldt tinglysningsafgift. En del af tinglysningsafgiften er fast ved alle institutter, men den svinger afhængig af landsøkonomien. Udover den faste del skal du betale en procentvis tinglysningsafgift, der varierer afhængig af størrelsen af dit lån. Her skal du betale 1,5 % af dit lån. Hvis du ønsker at omlægge dit lån, skal du igen betale den faste tinglysningsafgift, og hvis du vil have forhøjet dit lån, skal du igen betale 1,5 % af forhøjelsen.

Tinglysningsafgiften er dog forskellig fra lånesagsgebyret, da tinglysningsafgiften går til staten, mens lånesagsgebyret går til realkreditinstituttet.

Foruden at betale lånesagsgebyret til pengeinstituttet, skal du også stille pant, så instituttet er sikker på at få de udlånte penge tilbage. Denne pant skal nedskrives i et pantebrev, og hvis dette pantebrev skal være gældende, skal man have det tinglyst. Dette kan pengeinstituttet klare for et ekstra gebyr, der kaldes gebyr for tinglysningsservice. Her kan du igen forhandle om prisen, og hvis du har fået en høj pris på lånesagsgebyret, kan du ofte få en god pris på tinglysningsservicen.

Alle disse gebyrer samles ofte og kaldes for stiftelsesgebyrer eller etableringsgebyrer, da det er de samlede gebyrer for at skifte et lån. Du kan ikke komme udenom disse gebyrer, da de er gældende ved ethvert realkreditinstitut, hvis du ønsker at låne penge.