Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Lånebetingelser

Written: 22. januar 2020

Hver gang, du vil optage et lån, fremgår der en række lånebetingelser, der skal overholdes – både betingelser for dig som låntager, men også for långiveren, og betingelserne er både til for din og deres skyld.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Hvad er lånebetingelser?

Hvad er lånebetingelser?

Lånebetingelser er det, der skal overholdes, for at lånet kan optages. Der findes mange forskellige lånebetingelser, og nogle er vigtigere end andre. Som en del af lånebetingelserne er blandt andet de forpligtelser, som både långiveren og låntageren har – for långiveren, at vedkommende skal udbetale det aftalte beløb til aftalt tid, og for låntageren, at vedkommende skal tilbagebetale beløbet på den aftalte måde og til aftalt tid. Men ud over disse forpligtelser, som er blandt nogle a de vigtigste lånebetingelser, er der også en lang række andre betingelser, der også skal overholdes. F.eks. er der mange långivere, der har som betingelse, at de skal have lov til at lave en kreditvurdering af låntageren, før lånet optages, for at kunne sikre sig, at låntageren er i stand til at tilbagebetale lånet som aftalt.

Andre lånebetingelser kan også være, at låntageren skal være en bestemt alder, eller at långiveren har ret til at ændre i renten gennem lånets løbetid.

Hvordan ved jeg, hvad lånebetingelserne er?

Så snart du har ansøgt om et lån uanset om det er et forbrugslån, et samlelån eller et hvilket som helst andet lån, og din ansøgning er blevet godkendt, skal du skrive under på aftalen om lånet. Det er her, du kan læse lånebetingelserne, og det anbefales, at de bliver læst meget grundigt igennem, så der ikke pludselig opstår ubehagelige overraskelser, der ikke er ønsket. Nogle af lånebetingelserne står stort, tydeligt og centralt i aftalen, mens andre lånebetingelser står med småt, og det er især her, du skal være opmærksom på ikke at hoppe i en fælde, du gerne vil undgå. Når først du har underskrevet aftalen, er der nemlig ikke mulighed for at gå ud af den igen, da enhver aftale er bindende, og så er du altså forpligtet til at opfylde din del af aftalen. Og når du vælger at underskrive aftalen, underskriver du hele aftalen – også selvom der er dele af den, du ikke har fået læst eller været opmærksom nok på.