Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
Vælg en side
← Tilbage til ordbogen

Kurtage

Skrevet: 2. november 2018

Hvad er kurtage?

Kurtage er et gebyr, som realkreditinstitutter indkræver i forbindelse med gennemføring af handler med værdipapirer. Dette kan både være i form af køb og salg.

Kurtage er oftest en procentdel af en handelssum, som typisk ligger på omkring 0,15% af lånets samlede beløb ved optagelsen. Der findes dog en minimumssats i gennemførelsen af handel med værdipairer. Her er det op til det enkelte realkreditinstitut at gøre hvad minimumsafgiften skal være.

Ligeledes bestemmer realkreditinstituttet også hvad kurstagens størrelse skal være.

Hvor meget betaler du i kurtage?

Hvor meget man betaler i kurtage afhænger af flere faktorer, deriblandt oprindeligt lånebeløb, manuel eller digital handel samt hvilket marked der handles på.

Der kan dog være stor forskel på hvor meget realkreditinstitutterne vælger at tage i kurtage. Derfor er det altid en god idé at sammenligne priser fra diverse realkreditinstitutter inden du endeligt beslutter dig for, hvem du ønsker at handle med. På den måde er du sikret en besparelse.

Kan det betale sig?

Mange kritiserer kurtage. Dette skyldes at handel med aktier den dag i dag oftest foregår elektronisk og dermed mener flere, at der ikke er belæg for at kurtage. Derfor er det selvfølgelig vigtigt, at du sætter dig godt ind i reglerne før du beslutter dig for at kaster dig ud i investering.