Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Kurssikring

Written: 12. november 2018

Hvad er kurssikring?

Når du optager et realkreditlån, har du mulighed for at fastlåse kursen på lånet. På den måde kan du sikre dig mod eventuelt kursfald.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Med andre ord, tegner du en form for forsikring gennem banken, hvor du aftaler kursen med dem. Du vil gennem kursen kunne hjemtage lånet med på udbetalingsdagen.

Hvordan fungerer kurssikring?

Når du fastlåser kursen, er du ikke kun sikret mod kursfald, men også sikret mod at dit lån ikke bliver dyrere, når kursen falder.

Du kan også sikre dig mod kursstigninger, når du indfrier et eksisterende realkreditlån.

Der går oftest tid fra modtagelsen af et tilbud på realkreditlån, til selve udbetalingen sker. Dermed indebærer det en risiko for kursfald for låntageren i perioden.

Alt efter om låntageren skal have et obligationslån eller kontantlån, er der forskel på, hvilken betydning kursfaldet reelt set har. Med andre ord falder kurserne, når renten stiger og ligeledes omvendt.

Hvad er vigtigt at huske på?

Prisen for kurssikring afhænger af flere faktorer. Dels hvilket kreditlån du vælger at optage, dels længden på perioden til at lånet skal udbetales.

Du skal huske på, at kurssikringen er bindende. Det vil sige, at hvis kursudvikling medfører en kursgevinst, er det banken som får gevinsten. Ligeledes vil banken dække et eventuelt tab.

Dette betyder at du ikke har meget at skulle sige, når du har valgt at tegne en kurskontrakt.

Den gevinst du opnår, hvis kursen stiger, er minimal i forhold tilden risiko du løber, hvis kursen falder.