Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Kuponrente

Written: 10. januar 2020

En kuponrente er den rente, som en obligations nominelle beløb forrentes med. Det vil med andre ord sige, at en kuponrente er den rente, som en obligation årligt betaler. Hvis man vælger at investere i obligationer, kan der blandt andet genereres overskud på baggrund af kuponrenten. Et overskud kan blandt andet fremkomme ved, at de fleste obligationer genererer et fast indkomstbeløb, og dette sker ved, at der betales renter enten halvårligt eller årligt i alt den tid, man har obligationen. Det er denne rentesats, der kaldes for kuponrenten, og den udtrykkes som en procentdel af obligationens værdi. Hvis man eksempelvis har investeret i en obligation, der har en værdi på 1.500 kr, og denne har en kuponrente på 7 %, vil obligation årligt betale 105 kr. i renter. Når man vælger at investere i obligationer, er det derfor til hver en tid anbefalelsesværdigt at undersøge, hvad kuponrenten for den pågældende obligation ligger på, for det er på baggrund af denne, at man vil få et fremtidigt afkast.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Uanset hvad den aktuelle markedsprise er på en obligation, vil det den årlige udbetaling altid være den samme. Det er kun, hvis kuponrenten ændrer sig, at udbetalingen også tilsvarende vil ændre sig.

Hvad betyder nulkuponrente?

Hvad betyder nulkuponrente?

Der kan være tilfælde, hvor en obligation har en såkaldt nulkuponrente. Der vil her med andre ord være tale om en obligation med en kuponrente på 0 %. Det vil derfor være en obligation, der ingen renter er forbundet med, men det betyder dog ikke, at obligationen ikke giver nogen former for profit. En nulkuponrente vil i stedet generere retur på såkaldt modenhed. Prisen på en nulkuponobligation vil som regel være meget reduceret i forhold til dets nominelle værdi. Dette er tilfældet, fordi køberen af obligationen skal fastholde ejerskabet af en nulkuponobligation til løbetid for at opnå en fortjeneste for denne.