Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Kreditperiode

Written: 24. januar 2020

Hvad er en kreditperiode?

Hvad er en kreditperiode?

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

En kreditperiode er den tid, du har til at betale for en vare i. Tiden går fra det øjeblik, hvor du har fået varen leveret, og til det tidspunkt, hvor du har betalt det fulde beløb, til den virksomhed, du har købt varen ved.

En kreditperiode kan være alt fra et par dage og op til flere år, og dette afhænger ofte af hvilken slags vare, der er tale om, prisen på varen, samt hvilken virksomhed, der handles med.

Har man altid en kreditperiode?

Nej, der findes ikke en kreditperiode i alle køb, nemlig kun i de køb, hvor virksomheden, der sælger varen, har givet køberen kredit. Kredit betyder, at betalingen ikke skal ske i samme øjeblik, som varen bliver leveret, men at køberen får en aftalt periode til at få betalt i. Når du aftaler et køb med kredit, behøver hele summen ikke at blive betalt på samme tid. Dette vil også fremgå af aftalen, og kan eksempelvis være, at du skal betale den ene halvdel af købet kontant (med det samme, du får varen) og den anden halvdel af købet 1 måned senere.

Grunden til, at det kun er her, man taler om en kreditperiode, er, at i køb uden kredit vil perioden være lig med 0 og derfor ikkeeksisterende.

Hvordan får man kredit?

At få kredit på købet er noget, der skal aftales mellem sælgeren og køberen af varen. Ofte ses kredit i køb på B2B-markedet, hvor virksomheder sælger til andre virksomheder, men der findes også flere og flere virksomheder, der giver kredit på B2C-markedet, hvor virksomheder sælger til privatpersoner. Grunden til dette er, at det kan være attraktivt for kunden ikke at skulle betale beløbet med det samme, og derfor ser virksomhederne det som en mulighed for at stå i en bedre position end deres konkurrenter og blive valgt frem for dem.

Nogle virksomheder vælger også definitivt ikke at ville udbyde kredit, mens andre virksomheder udbyder kredit til en bestemt gruppe af deres kunder eller ved en bestemt gruppe af deres varer, og ikke ved andre. Dette er noget, du finder ud af, når du indgår aftalen om køb af en vare ved en virksomhed.